Zuinigheid kan overweldigend zijn – hier zijn 5 tips van een professional

By | September 13, 2023

RReal talk: je wilt een totaal chique tweedehands shopper zijn met een vintage sfeer, maar de gedachte om door talloze rekken met unieke vondsten te bladeren – en bij te blijven met de andere shoppers die er op de een of andere manier verstand van lijken te hebben – is allesbehalve zo overweldigend . Het is belangrijk om vast te houden aan snelle mode- en nachtverzending erg verleidelijk.

Gooi de handdoek niet in de ring. Aan de ene kant is soberheid het ticket naar alle onvermijdelijke, unieke dromen die op jou van toepassing zijn – en het meest bevredigende antwoord op het onvermijdelijke.OMG, waar heb je dat vandaan?“Maar afgezien van de benijdenswaardige esthetiek is tweedehands shoppen de meest milieuvriendelijke manier om je garderobe uit te breiden (meer nog dan het kopen van duurzame merken), omdat je de productie van kleding vermijdt en oude kledingstukken uit de vuilstortplaatsen houdt.

Om de problemen met weinig stress en hoge beloningen aan te pakken, is het ontwikkelen van een plan essentieel. De beste plek om te beginnen als het gaat om het vinden van je weg in een kringloopwinkel? Volg tijdens het browsen het advies van slow fashion pro Sally Garcia en controleer elk stoffenlabel. Filter vervolgens op hoogwaardige, natuurlijke materialen zoals katoen dat duurzaam, veelzijdig en natuurlijk geteeld is (dat wil zeggen: alles wat je zoekt in een vintage vondst).

Bent u klaar voor de gebruikte markt? Lees verder voor meer deskundig inzicht over waarom het stoffenlabel een onmisbaar spaarartikel is, tips om door elke winkel te navigeren zonder overweldigd te raken, en een paar zwijgzame favoriete snuisterijen om online te vinden.

Waarom het controleren van het stoffenlabel zo belangrijk is

De kwaliteit van je kleding is belangrijk – zowel voor de duurzaamheid van je garderobe als voor de bescherming van onze planeet – maar vintage items kunnen soms twijfels oproepen over de kwaliteit. Om deze reden zegt Garcia dat leren over stoffen een goede eerste stap is om uw spaargewoonten te vergroten. Controleer eerst het etiket, kies voor natuurlijke vezels (zoals katoen) in plaats van synthetische vezels en mengsels, en probeer elk stuk. “Alleen al door het item te voelen, weet ik of ik er vaak naar zal grijpen of niet”, zegt ze.

Volgens Garcia fungeert het stoffenlabel ook als een venster op de geschiedenis van elk tweedehands koopje, en geeft het inzicht in de herkomst en de omstandigheden waardoor het in de schappen belandde. “Het is zo gemakkelijk om een ​​winkel binnen te gaan en te kopen wat je maar wilt, zonder na te denken over wie het product heeft gemaakt… en welke impact dat kledingstuk heeft op de planeet.”

Door je te richten op tweedehands stukken gemaakt van hoogwaardige vezels, ondersteun je duurzame en ethische praktijken, zegt ze:En Tijdens het proces verbetert u uw spaarvaardigheden.

Argumenten voor katoen

Vasthouden aan vintage items gemaakt van natuurlijke vezels is een gemakkelijke manier om de verzorgers te targeten, maar nauwkeurig Waarom Is katoen zo belangrijk? Katoen voelt niet alleen zacht aan als de knuffel van een oude vriend elke keer dat je een workout-T-shirt of luchtige jurk aantrekt, maar het is ook ademend, veelzijdig en tijdloos – bovendien is het hypoallergeen, gemakkelijk schoon te maken en extreem duurzaam (dus ja, je zult het zien) . veel ervan onder de vintage planken).

Katoen is Garcia’s favoriete stof en gaat lang mee in haar kast. Ze houdt van de manier waarop die na verloop van tijd verslijt, en hoewel ze niet snel een van haar favoriete katoenen sokken weggooit, waardeert ze dat de stof beter biologisch afbreekbaar is dan vele andere, en omdat hij plantaardig is en wordt gevoed door regen, draagt ​​niet bij aan de wijdverbreide vervuiling door microplastics. De retro katoenen jumpsuit die je tegenkwam was dus een duurzame keuze voordat hij zelfs maar het tweedehands keurmerk kreeg. Het is een win-winsituatie.

Meer professionele tips voor het navigeren door de rekken

Met het controleren van het etiket als een beproefde eerste stap, kun je nog een paar vintage tips van Garcia onthouden. Houd u aan een boodschappenlijstje om ervoor te zorgen dat u zich aan kwaliteitsproducten houdt en een totale stressbui vermijdt. “Misschien vind je niet alles in één reis”, zegt Garcia, “maar dat weerhoudt je ervan dingen te kopen die je niet nodig hebt.”

Het belangrijkste is om je geest open te houden en je creativiteit de vrije loop te laten, zegt ze. Als je daar zin in hebt, “loop dan eens alle schappen door.” Herenkleding, kinderkleding, accessoires, alles! Door te sparen kun je je stijl nog meer ontdekken, dus wees niet bang om uit je comfortzone te stappen.” En haar kenmerkende zet? “Vergeet niet naar het uiteinde van de plank te kijken, want daar vind je waarschijnlijk restjes van anderen [shoppers].”

Met een paar van deze strategieën in uw spaartoolkit kunt u zorgeloos tweedehands shoppen (en uiteindelijk een generatie of twee oude katoenen nietjes tegenkomen).

Reclame

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *