Zo werkt het Girlfriend Collective upcycling programma

By | September 18, 2023

Bij Well+Good brengen we onze dagen door met praten en leren van de meest interessante mensen op het gebied van welzijn: experts, opinieleiders en beroemdheden. Nu nodigen wij u uit om deel te nemen aan de discussie. Welkom bij de Well+Good-podcast, uw gids voor het vinden van de gewoonten en praktijken die bij uw frequentie passen. Lees verder

Het was een aanbieding die te mooi leek om waar te zijn: gratis compressieleggings van hoge kwaliteit, gemaakt van gerecyclede waterflessen. Betaal slechts $ 20 voor verzending! Het was 2016 en iedereen die ik kende, inclusief haar moeder, haar zus en haar beste vriendin, profiteerde van de promotie.

Zo ontstond ruim zes jaar geleden het inmiddels bekende athleisure-merk Girlfriend Collective. Tot op de dag van vandaag draag ik nog steeds het zwarte hoge exemplaar dat ik per post heb ontvangen en blader ik regelmatig op de website van het merk voor nieuwe lanceringen en om te zien wanneer oude vervangingen worden aangevuld.

De leggings hebben zich qua kwaliteit zeker bewezen. De naden zijn stevig, de stof is niet klonterig zoals sommige andere oudere leggings die ik heb, er zitten geen gaten in en ik kan er de diepste lunges in doen. Ik heb echter niet precies dezelfde maat als zes jaar geleden, dus ze zitten niet meer zo comfortabel als vroeger en het zwart is de laatste tijd wat doffer geworden. Daarom dacht ik erover om het ReGirlfriend upcycling-programma van Girlfriend Collective te gebruiken, dat zegt: “Stuur ons je oude vriend en we zullen van haar een nieuwe vriend maken” – vooral omdat je er $ 15 tegoed voor krijgt dat je in de winkel hebt ontvangen.Ik ben niet alleen. Quang Dinh, mede-oprichter van Girlfriend Collective, vertelde onlangs aan de Well+Good podcast dat steeds meer mensen profiteren van het upcycling-programma van Girlfriend Collective en dat er veel leggings op de markt komen waarvan zij denken dat ze uit de uitverkoop van 2016 komen.

“We hadden vanaf het begin circulariteit voor ogen”, zegt Dinh. ReGirlfriend verschilt van andere upcyclingprogramma’s doordat het de stof niet alleen aan elkaar naait tot nieuwe kledingstukken, maar feitelijk probeert nieuw garen uit de stof te maken en vervolgens geheel nieuwe stukken te weven.

Een glimlachende man voor een neon groene abstracte achtergrond.
Quang Dinh, mede-oprichter van Girlfriend Collective
Foto: W+G Creatief

Daarom is het veranderen van een oude vriend in een nieuwe niet zo eenvoudig als het klinkt. Dinh zegt dat ze momenteel bezig zijn met het verzamelen en sorteren en samenwerken met hun fabriek in Taiwan om erachter te komen hoe ze het verfverwijderingsproces milieuvriendelijk kunnen maken.

“De volgende belangrijke stap is om op een duurzame manier zoveel mogelijk verf te verwijderen”, zegt Dinh. “We moeten chemicaliën gebruiken. Dat moet je doen. Welke impact heeft dit? Kunnen we de verf veilig verwijderen?”

Dat is de huidige hindernis. Vervolgens verwacht Dinh dat het proces van garenrecycling vergelijkbaar zal zijn met de manier waarop waterflessen worden gerecycled tot kleine chips, die vervolgens garen worden. Maar dan komen er nog meer experimenten: gedraagt ​​het gerecyclede garen van kleding gemaakt van gerecyclede waterflessen zich hetzelfde als het originele gerecyclede garen?

“Nu is het zo van, oké, we hebben dit garen dat niet uit waterflessen komt. Wat doet het?”, zegt Dinh. “Dat moeten we uitzoeken. Het gaat dus in fases en het is een lang spel, het is een lange weg. Maar als wij als merk het willen doen, moeten we het goed doen. “

Luister naar Dinh’s interview met de Well+Good-podcast en ontdek hoe hij en zijn vrouw het inmiddels iconische en trendsettende duurzame merk hebben opgebouwd, hoe merken als Girlfriend fast fashion proberen te bestrijden, en hoe onze winkelbeslissingen er echt toe doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *