We weten dat het afpellen van nagellak slecht is. Hier lees je hoe erg het is

By | September 16, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Een klein hoekje van je nagellak begint los te laten. Zonder er zelfs maar over na te denken, pak je het een klein stukje. 10 minuten later zit je naast een stapeltje afgebladderde nagellak en zien je nagels eruit alsof ze door een hel zijn gegaan. We weten allemaal dat dit niet goed is voor onze nagels, maar hoe slecht is het eigenlijk? Volgens de beroemde nagelkunstenaar Brittney Boyce is het absoluut niet geweldig.

“Je nagelplaat bestaat uit drie verschillende lagen, waarbij de bovenste laag bestaat uit dicht opeengepakte oude nagelcellen en de onderste laag bestaat uit de nieuwste, zachtste nagelcellen”, zegt Boyce, de oprichter van press-on merk Nails. van LA. “Als je nagellak afpelt, pel je een dun laagje van de nagelplaat af. Als u dit herhaaldelijk doet, kunnen uw nagels dunner worden, waardoor ze gevoeliger worden voor beschadiging.Je nagels hebben tussen de 150 en 200 lagen, en volgens Julie Kandalec, beroemde nagelkunstenaar en docent, worden bij het verwijderen van je nagellak de bovenste drie tot tien lagen verwijderd. De schade die je aanricht is afhankelijk van het type nagellak dat je gebruikt.

“Het verwijderen van natuurlijke verf is lang niet zo effectief [many layers] zoals het afpellen van gellak”, zegt Kandalec, auteur van “Nail Art Design Book” ($ 24). “De reden hiervoor is dat gellak uithardt door UV-licht, waardoor de basecoat bij gellak echt doordringt in de nagellagen en daar uithardt”, het natuurlijke nagelbed. Bijvoorbeeld de basecoat van Gelish [which is commonly used in salons] In feite dringt het door tot in het nagelbed, waar de keratine in de nagel zich bevindt. Als je het dus op de juiste manier verwijdert, kurkt het echt uit. Daarom is het zo belangrijk om gellak op de juiste manier te verwijderen.”

Ze vervolgt: “Natuurlijke nagellak hardt niet op dezelfde manier uit, dus het zal de nagel niet beschadigen, maar het zal nog steeds enkele lagen van je nagel verwijderen als je de nagellak eraf haalt.”

Ik heb mijn nagellak te vaak afgebroken… wat nu?

Als je de neiging hebt om je nagellak af te pellen, accepteer dan dit zachte duwtje om te stoppen. Als u echter al last heeft van schade, zijn er een paar eenvoudige dingen die u kunt doen om uw nagels weer gezond te maken.

“Houd de nagels gehydrateerd met nagelriemolie en vochtinbrengende crème”, zegt Boyce. “Eet een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan mineralen, vitamines, collageen en essentiële vetten. Ik heb gemerkt dat als mijn klanten echt gezond eten, hun nagels gezonder blijven.”

En zodra je de gel hebt verwijderd, moet je je nagels wat tijd geven om te genezen voordat je de nagellak opnieuw aanbrengt. “Geef je nagels twee tot drie weken de tijd om te regenereren voordat je een nieuwe set krijgt”, zegt Boyce. “Het lichaam heeft tijd nodig om meer nagelcellen te produceren.”

Je kunt ook nagelversterkende supplementen en serums gebruiken.

CND RescureRXx

CND RescureRXx – $ 21,00

Kandalec is een fan van deze behandeling voor CND. “Het is een keratinebehandeling voor je nagels”, zegt ze. Het is ontworpen om twee keer per dag op blote nagels te worden gemasseerd. U kunt al binnen één week resultaat zien, maar u kunt het ook maximaal vier weken gebruiken.

Orly Nailtrition

Orly Nailtrition – $ 12,00

Boyce, die met Orly werkt, beveelt de nagelversterker van het merk aan. “Het helpt je om je nagels binnen een week te herstellen”, zegt ze.

Hoe nagellak op de juiste manier te verwijderen zonder deze te beschadigen

Voor normaal polijsten kunt u een watje weken in aceton- of niet-acetonproducten en deze vervolgens verwijderen.

Orly Genius-verwijderaar – $ 7,00

“Hoewel veel mensen denken dat acetonvrije verwijderaars beter zijn en minder uitdrogen, werken op aceton gebaseerde verwijderaars het snelst”, zegt Boyce. “Zoek naar een product dat verrijkt is met hydraterende en verzachtende ingrediënten, zoals Orly’s Genius Remover. Was daarna je handen en breng daarna nagelriemolie aan.”

Wat gel betreft, zegt Boyce dat het het beste is om het professioneel te laten verwijderen. Indien nodig kunt u het echter thuis verwijderen.

“Meestal raad ik niet aan om de gel tussen de sets volledig te verwijderen, ik geef er de voorkeur aan om hem bij te vullen”, zegt ze. “Om dit te doen, vijl ik een dun laagje gel af en laat de basecoat op zijn plaats zitten, zodat de nagelplaat niet beschadigd raakt. Want het verwijderingsproces kan hoe dan ook schadelijk en uitdrogend zijn.”

Als u de gel echter volledig wilt verwijderen, volgt u onderstaande stappen.

1. Bestand om te starten

“Vijl de bovenkant lichtjes bij, zodat de aceton sneller doordringt”, zegt Boyce.

2. Breng aceton aan en wikkel het in

In plaats van je nagels in aceton te weken, neem je een vijfde van een watje, week je het in aceton, plaats je het op de nagel en wikkel je het in folie. Als alternatief kunt u een kant-en-klare optie gebruiken, zoals Orly’s Gel Foil Remover Wrap ($ 10), waarin een katoenen vierkant is verwerkt in een klein stukje aluminiumfolie.

3. Plaats een warme handdoek en wacht

“Leg een warme handdoek ongeveer 15 minuten over je handen”, zegt Kandelec. “Dit helpt de warmte die door je handen wordt gegenereerd binnen te houden, waardoor de effecten van aceton veel sneller worden geactiveerd. Verhit nooit de eigenlijke aceton, aangezien deze brandbaar is:

4. Verwijder de folie nagel voor nagel en schraap deze eraf

“Bewerk één nagel per keer, draai en druk en trek de folie eraf”, zegt Kandelec. “Er mag maar één laagje tegelijk loskomen, anders kan de gel weer uitharden als de aceton verdampt. Schraap met een houten stokje de gel voorzichtig naar de vrije rand toe – duw hem niet terug.”

5. Bestand voltooien

“Als er gel achterblijft, kun je de bovenstaande stappen herhalen of de rest van de gel voorzichtig verwijderen met een fijne vijl met korrel 220-400”, zegt Kandalec. “Zachtjes polijsten met de dempende buffer en nagelriemolie om een ​​glad oppervlak te creëren.” Deze set van Teenitor ($ 14) heeft alles wat je nodig hebt.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) SHOP-productaanbiedingen, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *