Wat ik heb geleerd van Reg Rubdowns

By | September 8, 2023

IVoor mij is het liggen op een massagetafel altijd een buitengewone ervaring geweest: voor een korte pauze verdwijnt de wereld en blijft er alleen een rustgevende aanraking over. Ik beschouw mezelf als een van de gelukkige mensen die door de jaren heen veel verschillende massagestijlen heeft kunnen uitproberen. Ik heb de traditionele technieken van een hamam ervaren in Marokko; Ik werd verwend met weelderige aanbiedingen in een spa aan de westkust van Mexico.

Maar hoe veel ik ook van ze hou, de massages die ik kreeg waren altijd zeer zeldzaam.

Toen ik hoorde dat de oprichters van Drybar hun eigen massagebedrijf begonnen, genaamd Squeeze, met een locatie in mijn woonplaats, haastte ik me om mijn eerste afspraak te plannen. Als yogadocent met een onvoorspelbaar schema was ik op zoek naar een massage zonder poespas die gemakkelijk te boeken was maar toch resultaat beloofde. Knijpen leek het antwoord. Via de app en website biedt de op technologie gerichte franchise gasten de mogelijkheid om te boeken, persoonlijke voorkeuren in te stellen, te betalen en beoordelingen achter te laten, allemaal op één platform, zodat u letterlijk naar binnen kunt lopen en figuurlijk naar buiten kunt zweven.Omdat ik met één klik op de knop kon boeken, voelde ik me geïnspireerd om niet slechts één, maar vier massages in de loop van een maand te proberen om de voordelen te ontdekken van het opnemen van regelmatig lichaamswerk in mijn wellnessroutine. Mijn doel was om niet alleen te genieten van een wekelijkse verwensessie (uiteraard in naam van zelfzorg), maar ook om eventuele merkbare veranderingen in mijn algehele welzijn bij te houden. Dit is wat ik denk dat deze leuke maar kostbare gewoonte voor je kan doen als je het regelmatig in je agenda zet.

Hoe vaak moet je een massage krijgen?

Uit een onderzoek uit 2022 van de American Massage Therapy Association bleek dat 48 procent van de massageconsumenten hun laatste massage kreeg om gezondheids- en welzijnsredenen, zoals pijnverlichting of stressbeheersing. Experts zeggen dat massagetherapie minimale risico’s met zich meebrengt wanneer deze wordt uitgevoerd door een getrainde arts, waarbij bepaalde medische aandoeningen zoals zwangerschap of nierziekten grotere voorzorgsmaatregelen vereisen. Hoewel massage-ervaringen heel toevallig kunnen zijn (als je het weet, Je weet welUit onderzoek blijkt dat regelmatige massagetherapie onder meer chronische lage rug- en nekpijn kan helpen verminderen en de symptomen van depressie kan verlichten.

“De frequentie van de massage varieert afhankelijk van individuele factoren zoals blessures, ongemak en doelen”, zegt gecertificeerde massagetherapeut Clinton Kyles. Als u alleen maar uw algehele welzijn wilt behouden, raadt Kyles als algemene richtlijn één massage van 80 minuten per maand aan. “Voor recente of ernstige blessures is een massage van 50 minuten per week gedurende twee tot drie weken het meest effectief. Voor chronische of langdurige pijn worden twee massages van 80 minuten per maand aanbevolen”, voegt hij eraan toe.

Net zoals een specifiek fitnessprogramma uw gezondheid kan verbeteren, kan de juiste massage positieve resultaten opleveren, maar het kost vallen en opstaan ​​om de beste oplossing te vinden. “Massage is geen one-size-fits-all therapievorm en het kan even wennen zijn voordat je de juiste therapeut en stijl vindt die bij je past”, zegt Brittany Driscoll, medeoprichter en CEO van Squeeze.

Mogelijke effecten van wekelijkse massages

Hoewel er meer onderzoek nodig is, meldde een onderzoek uit 2012 van Emory University dat herhaalde massagetherapieën blijvende effecten hebben. De voordelen van Zweedse massage, gekenmerkt door een lichte aanraking voor ontspanning, zijn onder meer een beter humeur, vermindering van stress en angst en een betere slaap. Deep tissue daarentegen bestrijdt spierspanning en pijn door meer druk uit te oefenen.

“Voor mij is massage een van de weinige zelfzorgrituelen waarmee ik echt kan ontspannen en opladen”, zegt Driscoll. “De massage brengt mijn bloedcirculatie op gang, maakt mijn spieren los en verlicht mijn lichaamspijn. Het vermindert ook mijn emotionele en mentale stress.”

Wat gebeurde er toen ik een maand lang wekelijkse massages kreeg?

Sinds ik de professionele wereld betreed, zijn massages een gewaardeerd ritueel geworden in mijn zelfzorgroutine. Maar omdat ze duur zijn, ga ik traditioneel maar één keer per kwartaal voor een massage van een uur. (Volgens Thumbtack bedragen de nationale gemiddelde kosten van een massage $ 100 per sessie, maar de prijzen variëren aanzienlijk.)

Ik begon mijn wekelijkse massagereis op de Squeeze-locatie in Denver, waar een massage van 50 minuten zonder lidmaatschap $ 129 kost (wat zou dalen tot $ 95). Te midden van de eisen van het moderne leven wordt mijn rug geplaagd door gespannen spieren. De onmiddellijke veranderingen in mijn fysieke welzijn na mijn eerste volledige lichaamsmassage waren aangenaam maar verwachtten – minder spierspanning, verbeterde bloedsomloop en betere spijsvertering. Normaal gesproken vraag ik om gemiddelde druk voor een klassieke massage als deze, en mijn favoriete bijwerkingen zijn altijd de natuurlijke glans van mijn huid en de vermindering van het opgeblazen gevoel in mijn maag.

Ik arriveerde volledig uitgeput van mijn werk bij mijn tweede sessie en koos voor een meer traditionele Zweedse massage met lagere druk om mijn parasympathische zenuwstelsel te targeten. Ik voelde me ontspannen, maar viel snel terug in oude gewoonten door na mijn afspraak snel andere boodschappen te doen. Pas in mijn derde week begonnen de mentale voordelen van het kalmeren van mijn zenuwstelsel zichtbaar te worden. Omdat ik er inmiddels zo aan gewend was, kon ik sneller aan de sessie beginnen en was de rust merkbaar. Ik voelde me beter in staat om te gaan met de dagelijkse stress en merkte dat de slaapkwaliteit verbeterde naarmate de week vorderde.

Bij mijn vierde en laatste bezoek heb ik gekozen voor een deep tissue massage met percussietherapie, waarbij een zwaardere hand wordt gebruikt om het spierweefsel af te breken. Ik kwam rechtstreeks uit een krachttrainingsles en wilde mijn overbelaste spieren ontspannen. In de dagen die volgden merkte ik dat ik na de training niet meer zo pijn had als gewoonlijk. En de wetenschap vat het samen: omdat massage de spierzwelling kan verminderen, kan het tot sneller herstel leiden.

Hoewel elke week een massage zwaar is voor de portemonnee, was het de consistentie die ervoor zorgde dat mijn lichaam elke week beter kon ontspannen. Ik kan het me misschien niet veroorloven om deze gewoonte het hele jaar door vol te houden, maar na dit experiment kan ik zeker zeggen dat je mij waar mogelijk op mijn plaatselijke massagetafel zult vinden.


Well+Good-artikelen verwijzen naar wetenschappelijke, betrouwbare, actuele en robuuste onderzoeken om de informatie die we delen te ondersteunen. U kunt ons vertrouwen op uw reis naar welzijn.

  1. Rapaport, Mark H., et al. “Een vooronderzoek naar de effecten van herhaalde massage op de hypothalamus-hypofyse-bijnier- en immuunfunctie bij gezonde proefpersonen: een onderzoek naar werkingsmechanismen en dosering.” Het Journal of Alternatieve en Complementaire Geneeskunde2012, doi.org/10.1089/acm.2011.0071.

  2. Davis, Holly Louisa et al. “Effect van sportmassage op prestaties en herstel: een systematische review en meta-analyse.” BMJ open sport- en bewegingsgeneeskunde Deel 6.1 e000614. 7 mei. 2020, doi:10.1136/bmjsem-2019-000614


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *