Waarom trichologen dol zijn op de René Furterer Scalp Scrub

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

We hebben allemaal gehoord dat hoofdhuidverzorging huidverzorging is, maar ik geef toe: ik heb hoofdhuidscrubs nooit echt als concept geaccepteerd en heb ze al snel afgedaan als een overbodige stap in mijn doucheroutine. Blijkt dat ik ongelijk had. Volgens professionals alle zouden hun hoofdhuid moeten exfoliëren – en dat geldt dubbel voor degenen onder ons die worstelen met overmatige vettigheid (ik ben het!) of droogheid, of voor iedereen die gewoon gezonder, voller haar wil laten groeien (en echt niet waar?).

Dat is waar de René Furterer Head Spa Purifying Scrub Detox ($ 45) in het spel komt. De nieuwste toevoeging aan de Head Spa-collectie van het Franse haarverzorgingsmerk, de Purifying Scrub Detox, belooft de hoofdhuid zachtjes te exfoliëren en te verfrissen, terwijl deze wordt ontdaan van dode huidcellen en onzuiverheden. Spoiler alert: het levert op.Waarom je je hoofdhuid moet exfoliëren

“Als je ooit een gezichtsbehandeling hebt gehad, weet je dat exfoliatie de bloedsomloop stimuleert en onzuiverheden verwijdert die de poriën kunnen verstoppen”, legt board-gecertificeerde tricholoog Bridgette Hill, WTS, uit. “Hoofdschilfering werkt op dezelfde manier, maar vervangt de poriën door haarzakjes.”

Hoofdhuidscrubs helpen de bloedsomloop te stimuleren, verwijderen follikelverstoppend vuil (zoals haarverzorgingsproducten, verontreinigende stoffen en vuil en olie) en bestrijden onevenwichtigheden die tot hoofdhuidproblemen kunnen leiden als ze niet worden gecontroleerd, aldus Hill.

Beschouw deze producten als een ‘reset’-knop voor de huid op uw hoofd: ze zorgen ervoor dat uw hoofdhuid goed functioneert en onderdrukken irritatie zodat uw haarzakjes kunnen gedijen, wat resulteert in een gezondere haargroei. Hill zegt dat hoofdhuidscrubs een plaats verdienen in ieders routine (vooral als de hoofdhuid vettig of droog is) en vooral nuttig kunnen zijn voor degenen die veel haarproducten gebruiken of hun haar in beschermende stijlen dragen.

Wat maakt de René Furterer Head Spa Purifying Scrub Detox zo effectief?

Het reinigt grondiger dan shampoo

Vergis je niet: Head Spa Purifying Scrub Detox is niet alleen een exfoliërende shampoo. “Hoofdhuidscrubs zijn reinigingsmiddelen, maar ze gaan veel verder dan traditionele shampoos, die oppervlakteactieve stoffen zijn om de hoofdhuid te reinigen en te herstellen”, zegt Hill.

Terwijl shampoos alleen olie en aanslag op het oppervlak van de hoofdhuid verwijderen, zegt Hill dat de Scrub Detox nog een stap verder gaat: het dringt diep door in de poriën en haarzakjes om onzuiverheden te verwijderen en een uiterst bevredigende diepe reiniging te bieden.

Na slechts één toepassing merkte ik dat de peeling werkte. Mijn hoofdhuid was schoner, rustiger en vrij van vervelende opbouw van droge shampoo, en mijn haar voelde brandschoon (maar niet broos) aan de wortels, waardoor mijn normaal fijne, slappe lokken er volumineuzer uitzagen.

“Dit wordt bereikt door botanische actieve ingrediënten en natuurlijke bronnen te gebruiken om onzuiverheden van de huid te verwijderen zonder het microbioom en de huidbarrière van de hoofdhuid te verstoren of te beschadigen”, zegt Hill. En trouwens, het hoeft je shampoo niet helemaal te vervangen: Hill raadt aan om het één keer per week te gebruiken als aanvulling op je normale wasroutine.

Het bestaat uit een uitgebalanceerde mix van plantaardige ingrediënten

Het geheim van het succes van de hoofdhuidpeeling van René Furter ligt in de eersteklas mix van natuurlijke ingrediënten, waaronder zeezout, actieve kool, essentiële sinaasappelolie en aloë vera.

Het zeezout zorgt voor een zachte, fysieke exfoliatie die dode huidcellen verwijdert. Het spoelt schoon uit, zodat er geen deeltjes in je haar achterblijven nadat je uit de douche komt. “De plantaardige actieve kool helpt onzuiverheden diep in de poriën van de haarzakjes te trekken, waardoor de functie ervan kan worden aangetast”, zegt Hill. “De sinaasappelolie reinigt de hoofdhuid, ondersteunt de microcirculatie en helpt andere actieve ingrediënten doordringen.” Het geeft de hoofdhuidscrub ook zijn heerlijke, spa-achtige geur, waar ik van hou.

En aloë vera – de favoriete vochtinbrengende crème van dermatologen met verzachtende ontstekingsremmende eigenschappen – kalmeert en versterkt de huidbarrière op uw hoofdhuid om uitdroging en jeuk te bestrijden.

Het helpt om de tijd tussen wasbeurten te verlengen

Eén ding aan mij is dat mijn hoofdhuid vettig wordt snel. Ik kan niet meer dan een dag tussen de wasbeurten zitten, anders zal mijn haar aanvoelen als een vettige puinhoop. De René Furterer Scrub Detox was het eerste haarproduct dat ik probeerde en dat daadwerkelijk een merkbaar verschil maakte in mijn routine en me in staat stelde mijn shampoosessies langer dan de gebruikelijke 24 uur te verlengen. Het houdt mijn hoofdhuid zo goed in balans dat ik al drie, soms zelfs vier dagen geen gevoel heb van een complete olievlek. Dit is vooral een bewijs van hoe goed dit product werkt.

De moraal van het verhaal: als je een hoofdhuidscrub in je routine wilt opnemen (wat volgens Hill zou moeten), zal de René Furterer Head Spa Purifying Scrub Detox je niet teleurstellen. Vind het hier.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Comment