Waarom trainers dol zijn op het 3-2-8 trainingsplan

By | September 9, 2023

THier was 12-3-30 op de loopband, daarna 25-7-10 op een StairMaster, en nu de nieuwste driedelige, op cijfers gebaseerde, door TikTok gevoede fitnesstrend: het 3-2-8-trainingsplan.

Ondanks het sensationele karakter van de trends heeft elk van deze programma’s zijn voordelen. En met 3-2-8 heb je niet eens een specifieke machine nodig.

Wat Is 3-2-8, precies? Hier is de uitsplitsing:

  • 3 – Drie krachttrainingen per week
  • 2 – Twee low-impact trainingen zoals Barre of Pilates (met actieve herstelintensiteit) per week
  • 8e – 8.000 stappen per dag

Dagelijks wandelen en vijf keer per week sporten is een fitnessplan dat vrijwel overal wordt aanbevolen. Of u nu een arts, een gecertificeerde trainer of een holistische coach bent, het zal moeilijk zijn om een ​​expert te vinden die u zou kunnen weerhouden van een dergelijk programma. De combinatie van spier- en uithoudingsvermogenopbouw, stemmingsverbetering, verbetering van de mobiliteit en flexibiliteit, bevordering van de bloedcirculatie en blessurepreventie van deze verschillende activiteiten maakt deze serie tot een waar trifecta.Waarom trainers er dol op zijn

Lindsey Bomgren, oprichter en gecertificeerde trainer van Nourish Move Love, zegt dat 3-2-8 een “TikTok-trend is die ik daadwerkelijk kan ondersteunen.” Waarom? Ze legt uit dat het “een uitgebreide trainingsroutine is die degenen die van krachttraining houden, aanmoedigt om meer flexibiliteit, balans en kerntraining op te nemen via Pilates-lessen.” Aan de andere kant moedigt het Pilates-liefhebbers aan om zich te concentreren op grotere spiergroepen en zwaardere gewichten. concentreren om kracht op te bouwen. Het is een win-winsituatie.”

Trainer Les Alfred, presentator van de Balanced Black Girl-podcast, voegt eraan toe dat het toevoegen van wandelen het “een gestructureerde manier maakt om een ​​evenwichtige trainingsroutine te hebben.” Ze zegt: “De hele dag wandelen is een geweldige vorm van cardio-oefening die vaak zachter is voor het lichaam dan zwaardere oefeningen zoals hardlopen.” Om nog maar te zwijgen van het feit dat wandelen – vooral buitenshuis – ook een aantal voordelen voor de geestelijke gezondheid oplevert.

Bovendien hoeven deze vijf trainingen ook niet bijzonder lang te duren (dit komt overeen met veel andere programma’s die korte maar effectieve trainingen bieden die over een langere periode worden uitgevoerd). Bomgren biedt bijvoorbeeld een 3-2-8-uitdaging met trainingen van 25 tot 40 minuten. Maar zoals elk trainingsplan kun je het 3-2-8-programma aanpassen aan je persoonlijke doelen en behoeften, zegt ze. “Als je de voorkeur geeft aan Pilates, kun je je twee Pilates-trainingsdagen langer maken (30 tot 40 minuten) en je drie krachttrainingsdagen korter (15 tot 20 minuten), of omgekeerd”, stelt Bomgren voor. “Want het beste trainingsprogramma is er een die je ook daadwerkelijk wilt doen.”

De reserveringen

Als gecertificeerde yoga-instructeur voegt Alfred eraan toe dat yoga een mooie aanvulling kan zijn op low-impact trainingen, in plaats van of in combinatie met Pilates en barre. Sommige experts wijzen er ook op dat de routine geen cardio met matige of hoge intensiteit bevat, tenzij je snel genoeg traint. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) beveelt ten minste 150 minuten matige intensiteit of 75 minuten aërobe training met krachtige intensiteit per week aan. Probeer dus het tempo op te voeren als je kunt, zodat je hart echt sneller gaat kloppen.

En natuurlijk moet je, zoals bij elke trend op sociale media, sceptisch zijn als het gaat om specifieke claims. Deelnemers aan TikTok zeggen dat het hun menstruatiecyclus, polycyclisch ovariumsyndroom (PCOS) ondersteunt en helpt bij lymfedrainage, maar er zijn niet echt dubbelblinde, placebo-gecontroleerde klinische onderzoeken die deze dingen testen.

Als je echter gewoon op zoek bent naar een solide routine om gezond te sporten, dan is de 3-2-8-trend wellicht iets voor jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *