Waarom je misschien een pre-walk-meditatie zou willen proberen

Bij Well+Good brengen we onze dagen door met praten en leren van de meest interessante mensen op het gebied van welzijn: experts, opinieleiders en beroemdheden. Nu nodigen wij u uit om deel te nemen aan de discussie. Welkom bij de Well+Good-podcast, uw gids voor het vinden van de gewoonten en praktijken die bij uw frequentie passen. Lees verder

Hardlopen en mediteren hebben veel gemeen. Ademen is een centraal onderdeel van beide activiteiten, net als aanwezig zijn in het lichaam en het observeren van gedachten en sensaties terwijl ze komen en gaan. Dus als je in de juiste hoofdruimte moet komen voordat je de stoep, het pad of de baan op gaat, kan een meditatie vóór het hardlopen precies zijn wat je nodig hebt.

“Als je je voorbereidt op een hardloopsessie – of welke vorm van fitnesstraining dan ook – is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste mindset hebt”, vertelt Lauren Zucker, mede-oprichter en CEO van meditatie-, ademwerk- en wellnessstudio Sage + Sound, deze week aan Guest De Well+Good-podcast. “Een intentie instellen en langzaam ademen om het zenuwstelsel te kalmeren en je voor te bereiden is een grote taak.”Naast het focussen van je geest en het kalmeren van je zenuwstelsel, kan een meditatie voorafgaand aan het hardlopen je ook helpen het meeste uit je hardloopsessies te halen op hersenchemieniveau, zegt hardloopcoach Ryan McCann, de oprichter van Cool Fit Club, die meditaties leidt voordat groepslopen en – zwemmen.

“Als je mediteert, stimuleer je de neurogenese in de prefrontale cortex, wat cruciaal is voor de concentratie”, vertelde McCann eerder aan Well+God over hardlopen zonder muziek. “En als we aerobe oefeningen doen, genereren we neuronen in de hippocampus, wat cruciaal is voor het geheugen. Dus als je mediteert voor een training, heb je echt toegang tot de focuszone en verhoog je die concentratie voordat je naar buiten gaat en je benen en longen test. Dan wordt het spiergeheugen geactiveerd de volgende keer dat je het doet, waardoor alles comfortabeler en leuker wordt.

Als voormalig directeur van de muziekindustrie heeft Zucker een speciale band met geluidsmeditatie in het bijzonder. Sound healing is een praktijk waarbij mediteerders luisteren naar verschillende geluiden die bedoeld zijn om hun geest te kalmeren. Het is een geweldige optie voor mediteerders die minder instructie willen dan een begeleide meditatie, maar meer stimulatie dan stilte. Het is ook Zuckers favoriete meditatie voorafgaand aan het hardlopen, omdat het haar helpt erachter te komen wat ze uit het rennen wil halen.

“Ik luister vooraf naar een geluidsmeditatie om mezelf te aarden en in balans te brengen”, zegt Zucker. Ze gebruikt “dit uurtje meditatie om een ​​intentie te stellen en zich voor te bereiden op een hardloopsessie.” Vervolgens concentreert ze zich tijdens het hardlopen op het in de praktijk brengen van de intenties en de focus op mindfulness en ademhaling.

Wil je een pre-run meditatie proberen? De tweede helft van de aflevering van deze week De Well+Good-podcast omvat een mindfulness-meditatie van 10 minuten voor mentale kracht en focus door Dara Hart van Sage + Sound om je op weg te helpen. Je kunt deze meditatietips voor beginners ook volgen of je abonneren op een meditatie-app met een uitgebreidere bibliotheek en meer hulpmiddelen.

Luister naar meer wellnesstips die mindfulness en lichaamsbeweging combineren in de aflevering van Zucker van deze week De Well+Good-podcast. En hoe je ook beweegt, vergeet niet te ademen.

Leave a Comment