Waarom ik dagelijks pruimen eet voor de gezondheid van de botten

By | September 9, 2023

BGezondheid wordt vaak als vanzelfsprekend beschouwd totdat het een probleem wordt. De ene dag rijd je rond in de vrachtwagen en leef je je leven, en de volgende dag kun je helaas zonder waarschuwing te maken krijgen met een gebroken bot – en omgaan met gebroken botten is niet leuk.

Als opgeleide voedingsdeskundige en als persoon met veel familieleden die lijden aan osteoporose (een aandoening die wordt gekenmerkt door een verzwakking van de botten, waardoor ze brozer worden en vatbaarder voor breuken), heb ik uit de eerste hand gezien welke impact voedingsgewoonten op een persoon kunnen hebben. .

Bovendien heb ik gezien hoe de gezondheid van de botten van invloed kan zijn op zoveel andere aspecten van onze algehele gezondheid. Wachten op het herstel van een gebroken heup of dijbeen is niet alleen pijnlijk, maar maakt het ook erg moeilijk om te oefenen en te socialiseren tijdens de herstelperiode. Bovendien kan een gebrek aan lichaamsbeweging en sociale contacten een negatief effect hebben op de mentale en cardiovasculaire gezondheid, wat tot een hele reeks andere uitdagingen kan leiden.Vanzelfsprekend ben ik zeer gemotiveerd om de gezondheid van mijn botten te ondersteunen voordat ik uitdagingen tegenkom.

Daarom begon ik, naast de beproefde dingen die de gezondheid van de botten ondersteunen, toe te voegen, zoals: Zoals sporten, het vermijden van sigarettenrook en het opnemen van zuivelproducten in mijn dieet, en ook het snoepen van Sunsweet Probiotic+ Pruimen ($ 6). om mijn botgezondheid onder controle te houden.

Hoewel deze keuze voor sommigen misschien verrassend kan zijn, zijn er enkele dwingende redenen waarom ik op pruimen vertrouw voor de gezondheid van de botten, die misschien niet op ieders radar staan ​​(maar dat zouden ze wel moeten doen!).

Waarom het eten van pruimen de moeite waard is voor de gezondheid van de botten

Hoewel er naast voedingsgewoonten ook factoren zijn die de gezondheid van de botten kunnen beïnvloeden, zoals genetica, rookgewoonten en bewegingsgewoonten, kunnen voedingsgewoonten een grote invloed hebben op de gezondheid van de botten en mogen ze niet worden genegeerd.

Als het gaat om voedingsmiddelen die de gezondheid van de botten ondersteunen, staat zuivel ongetwijfeld in de schijnwerpers – en terecht. Zuivelproducten zitten boordevol voedingsstoffen die de gezondheid van de botten ondersteunen, zoals calcium, magnesium en fosfor. En uit gegevens blijkt dat het dagelijks consumeren van magere of vetvrije zuivelproducten als onderdeel van een gezond dieet in verband kan worden gebracht met een verbeterde botmineraaldichtheid en minder botbreuken.

Maar hoewel zuivelproducten effectief kunnen zijn bij het ondersteunen van de gezondheid van de botten, zijn ze dat niet alleen Voedsel dat we moeten eten om de gezondheid van onze botten onder controle te houden. Net als zuivelproducten bevatten pruimen veel voedingsstoffen die de gezondheid van de botten ondersteunen, waaronder calcium, magnesium en kalium. Maar deze van nature zoete gedroogde vruchten bevatten ook voedingsstoffen die de gezondheid van de botten ondersteunen en die niet in zuivelproducten voorkomen, zoals vitamine K, koper, boor en sommige bioactieve plantaardige stoffen die het lichaam helpen te voorzien van voedingsstoffen die de gezondheid van de botten ondersteunen. Melkdrinkers kunnen deze tekorten hebben.

Het verbazingwekkende is dat er feitelijke gegevens zijn die aantonen dat het dagelijks innemen van pruimen kan leiden tot verbeteringen in de gezondheid van de botten. Door specifiek te focussen op postmenopauzale vrouwen (die een hoger risico lopen op het ontwikkelen van osteoporose als gevolg van die vervelende hormonale veranderingen), toonden gegevens gepubliceerd door Penn State aan dat het consumeren van vier tot zes pruimen per dag gedurende een periode van zes maanden het verlies van het totale heupbotmineraal kan voorkomen. dichtheid, en dit effect duurde de gehele twaalf maanden van het onderzoek. Verdere gegevens gepubliceerd in Osteoporose Internationaal toonden vergelijkbare positieve effecten op de gezondheid van de botten toen postmenopauzale vrouwen gedurende zes maanden dagelijks vijf tot zes pruimen consumeerden.

PS: Soortgelijke effecten werden gevonden toen oudere mannen dagelijks vier tot zes pruimen kregen. Waar het op neerkomt? Vanwege deze en andere zeer interessante gegevens zijn pruimen mijn favoriete tussendoortje voor de gezondheid van de botten geworden. Bovendien moet u niet wachten tot u ouder bent om prioriteit te geven aan de gezondheid van uw botten.

Waarom Sunsweet Probiotic+ Pruimen mijn favoriete tussendoortje voor de botten is

Als ik een zoete lekkernij nodig heb (wat ongeveer elke dag is), grijp ik niet langer naar snoep of ijs en wend ik me tot pruimen om mijn zoetekauw te temmen. Ze zijn niet alleen van nature zoet en bevatten geen toegevoegde suikers, ze hebben ook een lagere glycemische index, ze ondersteunen de gezondheid van mijn darmen en kunnen natuurlijk helpen mijn botten gezond en sterk te houden.

Alle pruimen leveren belangrijke voedingsstoffen die zowel de botgezondheid als de spijsvertering ondersteunen. Maar niet alle pruimen bevatten levende probiotica naast alle geweldige andere voedingsstoffen die ze bevatten. Hoewel de meeste pruimen in onze schappen goede keuzes zijn, is mijn eerste keuze Sunsweet Probiotic+ Pruimen. Ze zijn gemaakt met een levend probioticum genaamd Bacillus coagulans (specifiek BC30), een probioticum dat ontstekingsremmende effecten kan hebben.

Van nature zoet met een beetje extra sappige vlierbessensmaak, deze pruimen zijn perfect draagbaar en passen goed bij noten, notenboters en zelfs pure chocolade als je op zoek bent naar een beetje decadentie. Natuurlijk kun je ze ook op zichzelf nuttigen.

Na het eten, als mijn snackaanval toeslaat, geniet ik altijd van vier tot zes Sunsweet Probiotic+ Prunes als onderdeel van mijn avondroutine. Nadat ik van mijn tussendoortje heb genoten, verlang ik niet langer naar snoep, voel ik me tevreden en weet ik dat ik iets goeds heb gedaan voor mijn botgezondheid, immuunsysteem en darmgezondheid, alleen al door de snackkeuzes die ik heb gemaakt.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *