Waarom een ​​huid dol is op Elemis Peptide4 oogherstelcrème

By | September 9, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Het maakt niet uit hoe oud je huid is, welke textuur het heeft, welke toon het heeft, of hoe vaak je gisteravond je ogen sloot, ik heb op onverklaarbare wijze maar vier miezerige uren, jij ook? – Oogcrèmes zijn een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine. Het gevoelige gebied rond de ogen is immers tot tien keer dunner dan de rest van de gezichtshuid en mist talgklieren die de huid op natuurlijke wijze hydrateren.

Dit is waar Elemis Peptide4 Eye Recovery Cream Duo in het spel komt. Het is door dermatologen goedgekeurd om uw huid te versterken met peptiden en het gevoelige gebied rond uw ogen een broodnodige voedingsboost te geven. Dit betekent het minimaliseren van fijne lijntjes, rimpels, droogheid, donkere kringen en wallen. Het heeft een verzachtend en kalmerend effect. Verdomd, ik word al ontspannen als ik er alleen maar aan denk.

En alsof je nog meer overtuigingskracht nodig hebt: de Peptide4 oogcrème is momenteel ook in de aanbieding (!), dus je kunt dit beproefde product van een populair Brits huidverzorgingsmerk met korting proberen. Zoals bij alle goede dingen duurt de verkoop niet eeuwig, dus warm uw winkelvingers op door ‘toe te voegen aan winkelwagen’.Wat onderscheidt deze bijzondere oogcrème? We wendden ons tot twee experts – Rahi Sarbaziha, MD, een board-gecertificeerde arts voor integratieve geneeskunde in Beverly Hills, en Mary Berry, CEO en oprichter van huidverzorgingsformuleer Cosmos Labs – om de kleinste details over de ingrediënten te krijgen.

Allereerst kun je de charme van het steringrediënt van deze oogcrème niet ontkennen. De formule bevat – pak dit! – nachtgeurende stengelolie geteeld op het platteland van Engeland. (Het in Londen gevestigde Elemis werd in 1989 opgericht en maakt zijn producten nog steeds in Engeland.) Alsof dat nog niet charmant genoeg is, wordt het gerund door een derde generatie boerenfamilie die het land al meer dan 50 jaar bewerkt. Night Scented Stem Oil kan slechts één keer per jaar worden geoogst, waardoor deze formule zowel figuurlijk als letterlijk heel bijzonder aanvoelt wanneer deze op de huid wordt aangebracht.

Experts in dit artikel:

  • Rahi Sarbaziha, MD, gecertificeerd arts voor integratieve geneeskunde en esthetisch specialist in Beverly Hills, Californië
  • Mary Berry, CEO en oprichter van Cosmos Labs, een huidverzorgingsfabrikant gevestigd in Austin, Texas

Een ander opvallend ingrediënt is Star Arvensis-zaadolie, die Berry beschrijft als een ‘krachtolie voor je huid’. Het bevat GLA en SDA, vetzuren die helpen de gezondheid en het vochtgehalte van uw huid te behouden – vooral belangrijk voor de dunne huid rond de ogen.

Berry prijst ook twee extracten in de Peptide4 oogcrème: madeliefje en havikskruid. “Deze twee extracten zijn een synergetische combinatie die samenwerken om de verschijning van donkere kringen te verminderen”, zegt Berry. “Ze verlichten vermoeidheid en laten uw ogen er vernieuwd uitzien.”

dr. Sarbaziha prijst ondertussen de algemene ingrediëntenlijst. “Deze oogcrème combineert ingrediënten die antiverouderings- en hydraterende eigenschappen bieden die cruciaal zijn voor de gevoelige ooghuid”, zegt ze. “Samen versterken ze de huidbarrière, houden ze vocht vast en bieden ze bescherming door antioxidanten.”

Deze ingrediënten omvatten ook omega-3-alfa-linoleenzuur (dat het vochtgehalte en de huidbarrière op peil houdt en ook ontstekingsremmende effecten heeft) en jojoba-olie, die vergelijkbaar is met de talg van de huid en hydrateert en tegelijkertijd de talg reguleert. Ook op de ingrediëntenlijst vind je mica, een mineraal dat veel wordt gebruikt in make-up en af ​​en toe te vinden is op de nachtkastjes van kristalliefhebbers.

“Mica reflecteert licht en creëert een parelmoer- of glanseffect dat een stralende glans geeft wanneer het op de huid wordt aangebracht”, zegt Berry.

Deze oogcrème kan zowel aan uw ochtend- als avondhuidverzorgingsroutine worden toegevoegd. Breng de crème voorzichtig aan over de gehele omtrek van uw oogcontour, niet alleen onder uw ogen maar ook op uw wenkbrauwbot. Het merk raadt aan een hoeveelheid rijstkorrels toe te passen, die zo klein is dat deze flessen van 0,5 ounce, verkocht in sets van twee, zeker een tijdje meegaan.

Of je nu donkere kringen, een droge huid, diepe rimpels of wallen aanpakt, Dr. Sarbaziha raadt deze oogcrème aan voor iedereen met een droge tot gecombineerde huid. Onthoud: het is nooit te vroeg of te laat om een ​​oogcrème in uw huidverzorgingsroutine op te nemen.

“Maar,” waarschuwt ze, “ik raad het niet aan om het te gebruiken bij iemand met een huid die gevoelig is voor acne, vanwege de kokosolie die het bevat.” Kokosolie is hydraterend, maar het is comedogeen en kan de poriën verstoppen als je last hebt van puistjes.

Mijn vermoeide, gezwollen ogen zijn verkocht. Die van jou ook? Koop een set Peptide4 Eye Recovery Cream Duo terwijl deze nog in de aanbieding is.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *