Waarom Derms wil dat je zonnebrandcrème draagt ​​als je een gelmanicure krijgt

By | September 14, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Bij een gelmanicure worden uw nagels en handen blootgesteld aan ultraviolet (UV) licht, zodat de nagellak kan uitharden. Hoewel er niet veel onderzoek is gedaan naar de effecten van deze praktijk op de gezondheid van de handhuid, is het veilig om aan te nemen dat het kan bijdragen aan zowel vroegtijdige handveroudering als huidkanker, legt Adeline Kikam, DO, een board-gecertificeerde dermatoloog in een recente Instagram-Reel.

“De volgende keer dat u uw gelmani krijgt, vergeet dan niet uw zonnebrandcrème mee te nemen”, zegt Dr. Kikam, dat zichzelf ook Brown Skin Derm noemt. “Het UV-licht dat wordt gebruikt om nagellak uit te harden, kan mogelijk het risico op huidkanker vergroten en vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken. Nagellampen zenden voornamelijk UV-straling uit, wat een van de meest DNA-veranderende golflengten van penetratie is en de belangrijkste oorzaak is van het versnellen van vroegtijdige huidveroudering en ook bijdraagt ​​aan huidkanker.”Gellak is eigenlijk pas 10 tot 15 jaar populair. Volgens Marisa Garshick, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog in New York City, duurt het veel langer om huidkanker te ontwikkelen. Daarom kunnen onderzoekers op geen enkele manier bepalen of UV-straling van gelmanicures huidkanker kan veroorzaken. Uit een onderzoek uit 2020 van de literatuur over het voorkomen van handkanker bleek dat er weinig tot geen inherente kankerverwekkende risico’s zijn bij gelmanicures. Uit voorzorg raden onderzoekers en dermatologen echter nog steeds aan om een ​​breedspectrumzonnebrandcrème te gebruiken voordat ze een manicure ondergaan.

“We hebben niet noodzakelijkerwijs voldoende epidemiologische gegevens om definitief te zeggen of huidkanker door het gebruik van gelnagels vaak voorkomt of niet, maar we weten wel dat de wetenschap er is en dat het zeker kan gebeuren”, zegt Dr. Garshick. “Tegelijkertijd is de mate van blootstelling onder alle omstandigheden relatief beperkt. De vraag blijft dus hoeveel UV-licht je nodig hebt om dit type huidkanker in de loop van de tijd daadwerkelijk te ontwikkelen.”

Als u tijdens uw gelmani-afspraak zonnebrandcrème gebruikt, adviseert Dr. Het is belangrijk om een ​​paar minuten voordat je nagellak aanbrengt zonnebrandcrème aan te brengen, zodat je het niet hoeft af te wassen en het de tijd heeft om zijn magie te laten werken. “Meestal neem ik graag serum-zonnebrandcrème mee omdat het sneller droogt”, zegt Dr. Kikam. Voor extra bescherming heeft Dr. Garshick voegde eraan toe dat je ook speciale vingerloze UV-beschermende handschoenen kunt krijgen die je tijdens je manicure kunt dragen. Shop er hieronder drie van Dr. Kikam’s populairste zonnebrandmiddelen samen met UV-beschermende handschoenen.

Kinlò Golden Rays zonbescherming SPF 50+

Kinlò Golden Rays zonnebrandcrème SPF 50+ – $ 20,00

Deze minerale zonnebrandcrème, ontworpen door tennisster Naomi Osaka, is getint zodat deze gemakkelijk kan worden gedragen door mensen met een donkere huidskleur. Het is waterbestendig. Dus als uw handen tijdens het proces nat worden, bent u klaar om te gaan.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *