Voordelen van Pliés: waarom ze geweldig zijn om op te warmen

By | September 8, 2023

FFitnessinstructeurs beginnen hun lessen vaak met een reeks dynamische rekoefeningen of misschien een paar minuten cardio met matige intensiteit, met wat mentale centrering en diepe ademhaling.

Trainer Isaac Boots, gekleed in Prada-werklaarzen met dikke zolen en zijn kenmerkende korte broek, begint zijn extreem uitdagende Torch’d-lessen graag met een powermove – gebaseerd op zijn achtergrond als danser en choreograaf – waarvan hij zegt dat hij alles doet.

“Onderschat nooit de kracht van een goede plié”, zegt Boots. “Het heeft weinig impact en is nog steeds het meest effectief.”

Boots’ Torch’d-lessen omvatten een reeks oefeningen voor het versterken van het hele lichaam die de naam van de Torch waarmaken door je lichaam absoluut in vuur en vlam te zetten. Ik heb onlangs kunnen ervaren hoe uitdagend en stimulerend de vaarcursussen zijn tijdens een Torch’d retreat in Gurney’s Montauk Resort in de Hamptons. Vanaf het moment dat Boots met de les begint, wordt de energie opgeladen en ben je voortdurend in beweging.Daarom is een goede warming-up essentieel. Boots moet het lichaam soepel maken, zodat zijn studenten hun armen en benen gedurende 20 tot 40 minuten continu kunnen heffen, laten zakken, pulseren en draaien. Zijn warming-up oefeningen komen rechtstreeks voort uit zijn opleiding als danser. Boots trad als twintiger tien jaar op op Broadway en bracht het volgende decennium door met choreograferen voor supersterren als Ariana Grande.

Daarom is het eerste dat je doet als een Diva-ballad begint te spelen tijdens een Torch’d-les, je voeten uit elkaar strekken, je tenen (en de rest van je been) naar buiten richten, je armen naar de zijkant strekken en beginnen. het laten zakken en optillen van je billen in een plié-serie.

De voordelen van pliés

Boots kiest voor deze warming-up omdat het zijn studenten helpt verbinding te maken met de ademhaling, de uitlijning van de wervelkolom te vinden en het onderlichaam, het bovenlichaam en de kern te activeren – allemaal tegelijk.

“Je traint je hele lichaam op een integrale manier”, zegt Boots. “Het gaat over je uitlijning, hoe je echt in die diepe positie kunt komen terwijl je je kern op een heel diepgewortelde manier aanspant, terwijl je de uitlijning van je wervelkolom behoudt terwijl je je armen verlengt en je vingers wijd spreidt, waarbij je elke vezel activeert en tegelijkertijd wakker wordt omhoog je bilspieren en je hele onderlichaam, spreid je tenen wijd en druk gelijkmatig om ze volledig actief te houden.

Boots realiseert zich dat dit plié is niet een kraakpand. Je wilt je hoofd rechtop houden en je ruggengraat neutraal, in plaats van naar voren te leunen zoals je zou doen bij een squat. Je wilt ook niet je rug krommen of je bekken instoppen.

“Nooit een storing”, zegt Boots. “Het gaat over het vinden van je natuurlijke uitlijning, de natuurlijke kromming van je wervelkolom.”

Om dit te bereiken, moet u zich op uw onderbuik concentreren en erover nadenken om deze omhoog en naar binnen te trekken. Dit zal je helpen een neutrale uitlijning te vinden, aldus Boots. Zorg er ook voor dat uw tenen en knieën schuin naar buiten wijzen en dat uw dijen wijd open zijn.

Boots voegt ook armen toe aan zijn plié-serie, met de handen uitgestrekt naar de zijkant, boven het hoofd of voor het lichaam. Hij wisselt ook van kant door op en neer te lopen. Door uw armen bewust te bewegen en niet alleen maar rond te gooien, kunt u uw arm- en rugspieren activeren.

Het laatste onderdeel is cardio. Afhankelijk van je tempo zorgt de constante beweging van een plié-serie ervoor dat je hart sneller gaat kloppen en dat bloed en zuurstof naar je spieren stromen, zodat ze klaar zijn voor wat ons te wachten staat.

Creëer je eigen op dans gebaseerde warming-up met deze beentraining:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *