Volgens MD helpt kauwgom bij angst

WHoewel kauwgom doorgaans op de markt wordt gebracht als middel tegen slechte adem, zegt Raafat W. Girgis, MD, een triple-board-gecertificeerde psychiater bij het Moment of Clarity Rehab Center, dat kauwgom zoveel meer kan doen dan alleen de nasmaak van die tonijn maskeren. broodje salade dat je als lunch hebt gegeten. Volgens dr. Bovendien kan kauwgom de activering van uw vecht-of-vlucht-zenuwstelsel helpen verminderen en angst verminderen. Voeg de woordspeling ‘verbluffend’ in.

In feite is dit niet de eerste keer dat we horen over het verband tussen wat we eten (of kauwen) en de effecten ervan op ons neurologische systeem. We hebben onlangs gesproken met de gecertificeerde psychiater en klinische ADHD-specialist Sasha Hamdani, MD, die onthulde dat pittig, knapperig, zuur voedsel (wat zij ‘zintuiglijke snacks’ noemt) hersenreceptoren kan activeren en de concentratie kan verhogen. Is kauwgom niet anders? Het is een beetje plakkerig.Hieronder bekijken we de wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom kauwgom bij sommige mensen de spanning en angst kan helpen verminderen.

Hoe kauwgom angst en stress kan helpen verminderen

Volgens dr. Girgis heeft een onderzoek naar de invloed van kauwgom op stressniveaus aangetoond dat kauwen – dat wil zeggen kauwen – het zuurstofniveau in het bloed verhoogt in de prefrontale cortex (vaak het ‘persoonlijkheidscentrum’ genoemd omdat we daar elk moment input uit onze omgeving verwerken , deze input vergelijken met eerdere ervaringen en er vervolgens op reageren) en de hippocampus (het hersengebied dat primair verantwoordelijk is voor leren en geheugen, evenals voor het beheer van stresshormonen).

“Het is een goede zaak om de aandacht af te leiden van alles wat ons vecht-of-vlucht-zenuwstelsel zou activeren. Het kauwen van kauwgom vestigt je aandacht meer op de fysieke en minder op de mentale aspecten van wat je mogelijk ervaart.”
–Raafat W. Girgis, MD, drievoudig gecertificeerd psychiater

Wat betekent dit in relatie tot stress en angst? Ten eerste toont onderzoek aan dat chronische stress de prefrontale cognitieve vaardigheden kan aantasten en de structuur van de dendrieten kan beïnvloeden, die verantwoordelijk zijn voor het ontvangen en verzenden van signalen in hersenneuronen. Maar informatie- en geheugenverwerking zijn slechts enkele van de manieren waarop stress de hippocampus kan beïnvloeden. Niettemin tonen onderzoeken aan dat een verhoogde cerebrale bloedstroom – een van de voordelen van kauwen (kauwgom) – de cognitieve activiteit kan verhogen.

Daarom heeft dr. Girgis ontdekt dat kauwgom een ​​effectieve zelfverzachtende methode kan zijn, omdat het stressverlichting kan bevorderen. “Er zijn veel neurale circuits die onze kauworganen met de hersenen verbinden, en kauwgom stimuleert de functie van deze gebieden”, zegt Dr. Girgi’s. Dat is de reden waarom kauwgom kan helpen de aandacht te verleggen, vooral wanneer stress of angst op zijn hoogtepunt is. “Het is een goede zaak om de aandacht af te leiden van alles wat ons vecht-of-vlucht-zenuwstelsel zou activeren. Het kauwen van kauwgom vestigt je aandacht meer op de fysieke en minder op de mentale aspecten van wat je mogelijk ervaart.”

Tips voor een effectieve kauwgomkauwsessie

Als het gaat om het kiezen van de beste smaak of het beste merk kauwgom, zegt Dr. Weet dat alles mogelijk is. Groot rood, sappig fruit, Hubba Bubba, wat dan ook. “Smaak is een persoonlijke keuze; Er zijn echter discussies en onderzoeken die suggesties kunnen opleveren. [Although]”Het hangt echt af van het individu en wat ze het leukst vinden”, zegt hij. Als het gaat om hoe lang je kauwgom moet kauwen, zegt de psychiater dat de sweet spot ongeveer 20 minuten is. “Er staat dat je in de eerste 15 tot 20 minuten een verschil zult merken, terwijl andere onderzoeken gedurende die tijd voordelen hebben gevonden.” alleen de eerste 15 tot 20 minuten kauwgom”, zegt hij.

Het is belangrijk om te onthouden dat kauwgom gedurende een lange periode de smaak en kauwbaarheid ervan kan beïnvloeden. Daarom heeft dr. Girgis vervangt indien nodig elk half uur een nieuw stuk. Ondertussen merkt hij dat er op kauwgom wordt gekauwd Voor Door deel te nemen aan een activiteit waarvan bekend is dat deze u stress bezorgt, kunt u ook vooraf uw zenuwen kalmeren. Het goede nieuws? Kauwgom kauwen is iets dat altijd en overal discreet kan worden gedaan (althans voor het grootste deel!).

Wat kunt u doen als u kantelen Kauwgom?

Als u zich in een situatie bevindt waarin u geen kauwgom kunt of wilt kauwen, adviseert Dr. Girgis om andere technieken te vinden om met stress om te gaan. In geval van kauwen is niet Hij zegt dat het helpen van een rubberen band om je pols kan helpen. Volgens een recente video van Alan Mandell, DC, beter bekend als @motivationaldoc op TikTok, kan het zachtjes aan de elastische band trekken en deze lichtjes om de pols klikken de symptomen van een paniekaanval helpen omleiden en de hersenen trainen om onbewust de symptomen te krijgen paniekaanval om irritatie te voorkomen – hoewel het heel belangrijk is op te merken dat dit nooit mag worden gebruikt als een methode van zelfbeschadiging.

Ontdek gewone en toegankelijke kruiden om stress en angst te verminderen, volgens een kruidendokter:
Well+Good-artikelen verwijzen naar wetenschappelijke, betrouwbare, actuele en robuuste onderzoeken om de informatie die we delen te ondersteunen. U kunt ons vertrouwen op uw reis naar welzijn.

  1. Zibell, Steven en Elaine Madansky. “Effecten van kauwgom op stressniveaus: online onderzoek naar zelfperceptie.” Actueel medisch onderzoek en opinie Deel 25.6 (2009): 1491-500. doi:10.1185/03007990902959283

  2. Anand, Kuljeet Singh en Vikas Dhikav. “Hippocampus in gezondheid en ziekte: een overzicht.” Annalen van de Indiase Academie voor Neurologie Deel 15.4 (2012): 239-46. doi:10.4103/0972-2327.104323

  3. Arnsten, Amy FT T. “Stresssignaleringsroutes die de structuur en functie van de prefrontale cortex beïnvloeden.” Natuur beoordelingen. Neurowetenschappen Deel 10.6 (2009): 410-22. doi:10.1038/nrn2648

  4. Kim, Eun Joo et al. “Stresseffecten op de hippocampus: een kritische beoordeling.” Leren en geheugen (Cold Spring Harbor, NY) Deel 22.9 411-6. 18 augustus 2015, doi:10.1101/lm.037291.114

  5. Zlatar, Zvinka Z et al. “Verhoogde bloedstroom in de hippocampus bij sedentaire oudere volwassenen met een genetisch risico op de ziekte van Alzheimer.” Tijdschrift voor de ziekte van Alzheimer: JAD Deel 41.3 (2014): 809-17. doi:10.3233/JAD-132252


Leave a Comment