Tips voor ondergoed en bh’s die u moet kennen voordat u koopt

By | September 19, 2023

THet enige waar de meeste mensen op letten bij het kopen van bh’s en ondergoed is de maat. En tja, wat zijn ze schattig. Maar voordat u uw volgende grote aankoop doet, wilt u misschien nog een paar items aan uw checklist toevoegen.

Hoewel beha’s en ondergoed misschien onschuldig lijken, ziet Sapna Palep, MD, board-gecertificeerde dermatoloog en CEO van online lingeriewinkel Journelle, haar patiënten in hun dagelijkse praktijk keer op keer met dezelfde problemen worstelen. En sommige hiervan worden veroorzaakt door schijnbaar onschuldige factoren, zoals het materiaal en de pasvorm. Van ondergoed dat hardnekkige schimmelinfecties veroorzaakt tot beha’s die drukcysten veroorzaken: dit zijn de dingen waar je op moet letten bij het kopen van lingerie.

De vier belangrijkste dingen waar u aan moet denken bij het kopen van bh’s en ondergoed

1. Ophanger

Ook al geven beugelbeha’s je meisjes een geweldige lift, je moet ze niet de hele tijd dragen. dr. Palep zegt dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je lade niet-draadloze opties heeft om je lichaam te beschermen.

“Er zijn bepaalde activiteiten en tijden van de dag en het jaar waarin draadloze beha’s en bralettes een betere oplossing zijn”, zegt ze. “Zweten kan bijvoorbeeld leiden tot verhoogde irritatie bij het dragen van een beugelbeha. Snelle en repetitieve bewegingen tijdens een druk schema en tijdens het sporten zijn ook een veel voorkomende oorzaak van drukcysten, schaafwonden, infecties en contact- of irriterende dermatitis.

Als je in een beha slaapt, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat deze geen beugel heeft. U zult nog steeds het comfort en de ondersteuning hebben die u wenst, zonder gezondheidsproblemen. “Beha’s zonder beugel hebben een vergelijkbare structuur als beugelbeha’s, maar hebben geen beugel in de onderste cup. Ze bieden meer ondersteuning dan bralettes, maar beperken de bloedstroom minder dan beugelbeha’s”, zegt ze.

2. Onademende stoffen

Heeft u wel eens gecontroleerd van welk materiaal uw ondergoed is gemaakt? Als het geen ademende optie is, wees dan voorzichtig. “Met niet-ademende stoffen kan zweet niet verdampen, waardoor er vocht op de huid achterblijft. Dit kan leiden tot de groei van schimmels en bacteriën, en de meeste synthetische materialen zijn hiervan een bekende oorzaak”, zegt Dr. Palep. In plaats daarvan raadt ze aan te kiezen voor opties die meer ademende stoffen gebruiken, zoals stoffen van natuurlijke vezels zoals katoen.

3. De pasvorm

Ja, het is vervelend om elke keer dat je een lingeriewinkel binnenloopt, te vragen of je een bh wilt laten passen. Maar de juiste pasvorm ziet er niet alleen beter uit, maar is ook belangrijk voor je gezondheid.

“Bh-aanpassingen moeten net zo vaak plaatsvinden als huidonderzoeken”, zegt Dr. Palep. “Het dragen van beha’s en ondergoed die niet goed passen, kan overmatige wrijving en benauwdheid veroorzaken op gebieden met een hoge gevoeligheid. Dit kan leiden tot cystevorming, infectie, schaafwonden en dermatitis. Cystevorming kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door overmatige druk en verstopping van een haarzakje. En slecht passend ondergoed is een veelvoorkomende oorzaak van aanhoudend vocht in het genitale gebied, wat kan leiden tot schimmelinfecties.”

4. Elastiekjes

Rust zacht, elastiekjes. Jaren geleden stonden ze misschien mooi op je ondergoed, maar vandaag hoef je er geen te kopen om ze te dragen. dr. Palep zegt dat het een veel beter idee is om in plaats daarvan vrij gesneden microvezels, katoen en mesh op de kruisje en tailleband te gebruiken.

“Het verwijdert alle irriterende, beklemmende of lichaamsafgevende elastiekjes van de zachtere en gevoeligere huidgebieden van het lichaam”, zegt ze. “Net zoals de mogelijkheid om onder bepaalde omstandigheden beha’s zonder beugel te gebruiken in plaats van beugelbeha’s, hoort rubbervrij ondergoed in ieders lade thuis.”

Zo koop je volgens een lingerieprofessional het meest comfortabele ondergoed ooit. Bekijk dan eens de bh’s die kunnen helpen bij rugpijn, want we kunnen allemaal wel wat meer ondersteuning gebruiken in ons leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *