Tampons versus maandverband: waarom kies je voor het een of het ander?

By | September 18, 2023

WToen ik 9 was, gaf een vriend van de familie mij de American Girl Guide to Puberty. De zorg en zorg voor u, een boek dat beroemd is vanwege een generatie vrouwen die pagina’s vol aquarelillustraties van puberale trauma’s zoals acne doorbladerden. Maar ik zou vertrouwen op de bewering dat het deel van dit boek dat de lezers zich het levendigst herinneren de absoluut nauwkeurige instructies zijn voor het inbrengen van een tampon. Ik herinner me dat ik naar de advertentie staarde, die we allemaal kunnen toejuichen omdat deze het gebruik van tampons heeft helpen normaliseren en populariseren, en bij mezelf dacht: “Nee, bedankt.” Bij de ruzie tussen mij koos ik altijd voor het laatste voor tampons en maandverband.

Mijn houding is niet iets wat ik ben, eh, beschaamd Ik heb besloten zoveel mogelijk voor mezelf te houden, wat eigenlijk best gemakkelijk is. Ik bedoel, wanneer was de laatste keer dat iemand je vroeg of ze een notitieblok mochten lenen? Het was een hete minuut (of meerdere decennia), toch? Dit komt omdat, vanuit mijn persoonlijk perspectief, notitieblokken verouderd en achterhaald zijn in de publieke opinie. Dan is de grap van Amy Schumer in de Netflix-special precies wat je zoekt Groeien voor details. “En Millennials, als je niet weet wat een pad is, gefeliciteerd…. Een maandverband is een dertig centimeter lange luier die je tussen je benen wikkelt en de hele dag rond waggelt”, zegt Schumer terwijl hij heen en weer wiebelt.

En begrijp me niet verkeerd: ik heb niets tegen tampons. Sterker nog, ik denk dat het over het algemeen kracht geeft dat de samenleving cool is als het gaat om tampons, menstruatiecups en alle andere haarverzorgingsopties (daar beneden) waardoor je je goed voelt. Maar op één persoonlijk Ik voel me de enige GD-persoon op aarde die nog steeds maandverband gebruikt.

Ik snap het, ik snap het: je denkt dat dit tampons zijn Dus veel koeler

Tampons hebben vanaf het begin een rebelse reputatie; Toen Tampax de reguliere markt betrad, veroordeelde de katholieke kerk ongehuwde tampongebruikers. En een anekdotisch vooruitstrevende oma zegt dat het patriarchale sentiment van haar tijd was dat ‘tampons voor sletten waren’. Wat als er in je vagina een tampon zou passen? verschillend Zou daar misschien ruimte voor kunnen zijn? [clutches pearls]? En hoewel een vleugje van deze tampon-shaming misschien wel, zij het op subtiele wijze, is doorgedrongen in de huidige samenleving (spoiler alert: het patriarchaat bestaat nog steeds), zorgde het feit dat de tampon een ‘stout meisje’-accessoire was ervoor dat ze alleen maar sexier werd.

Voor alle duidelijkheid: ik bedoel ‘sexy’ in de zin van ‘aantrekkelijk’ – niet in de zin van ‘aantrekkelijk’. seks. En ze zijn inderdaad aantrekkelijk om een ​​aantal redenen die met jou mee evolueren. Toen je bijvoorbeeld begin jaren 2000 opgroeide als een nauwelijks bloedende jonge vrouw, boden tampons misschien hetzelfde teken van jeugdige koelte als het dragen van een string, het roken van kruidnagelsigaretten of het drinken uit een waterfles gevuld met wodka. Ik zeg dit allemaal niet als historicus, maar als iemand die onlangs belangrijke kwesties heeft bepleit Pen15 en zei: “Ja, dat is het wel.”

Voor veel van mijn leeftijdsgenoten was het gemakkelijk om op de tamponwagen te springen, omdat het A. Geen probleem (zie: De zorg en zorg voor u) of B. Een brutaal teken van vrouwelijkheid. Tot op heden zijn tampons het enige product voor vrouwelijke hygiëne dat een plaats heeft in een goed uitgerust damestoilet. Daar zijn ze dan, als zoete, individueel verpakte snoepjes in een glazen pot; En daar zit ik, mijn voorraad maandverband puilt uit in het geheime zakje van mijn tas.

Het is niet dat ik pads gebruik omdat ik de echo voel “rrrrrrrrrr” ze uitpakken, wat op elke badkamermuur weerkaatst als ASMR-achtig.

Zoals ik al zei, ik schaam me niet, maar soms voel ik me een buitenbeentje. Wanneer een collega pads noemt, doet hij dat op een giechelende toon: “Lol, pads? Zijn we in de jaren ’50?” En het is niet zo dat ik pads gebruik omdat ik de echo vind “rrrrrrrrrr” ze uitpakken, wat door elke badkamermuur weerklinkt als ASMR-aangrenzend of zoiets. Ik gebruik ze ook niet als een teken van mijn zuiverheid (want HAHAHAHAHA nee.), In eenvoudiger bewoordingen gebruik ik ze omdat het voor mij logisch is.

Daarom gebruik ik, jouw internetoma, pads

Ik ben ouderwets, angstig, zeer onverantwoordelijk en ik geef niets om het strand.

Het ouderwetse deel: ik ben opgevoed door een strenge, traditioneel katholieke moeder. En hoewel er in mijn opvoeding geen sprake was van angstzaaierij in verband met maagdenvlies, kochten we gewoon geen Tampax in het huishouden van Garis, en ik was niet van plan speciale verzoeken te doen.

De angstfactor komt voort uit het toxische shocksyndroom, en geloof me, ik weet dat de kansen in mijn voordeel zijn als het gaat om het vermijden van TSS. Het komt voor bij minder dan 1 op de 100.000 mensen, maar ik ben iemand die met mijn make-up in slaap valt en die nooit Iedereen die elke dag op hetzelfde tijdstip de anticonceptiepil slikt en de stappen van een huidverzorgingsroutine in drie stappen verprutst.

Ik hou er niet van om iets in mezelf te stoppen dat mij geen vreugde schenkt.

Maar de belangrijkste reden is deze: ik houd er niet van om iets in mezelf te stoppen dat mij geen vreugde schenkt. Het maakt me bang en zo voel ik me ook. Ik oordeel niet over mensen die anders denken en hopen dat ze mij niet beoordelen. Omdat ik niet verder kon komen dan het aspect van het inbrengen van tampons, wist ik vanaf het begin dat we een noodlottige unie zouden zijn. En als je denkt dat ik het niet op de ouderwetse manier heb geprobeerd, kun je er zeker van zijn dat ik er in wanhoop een paar van heb gebruikt toen ik geen schrijfblok bij de hand had, en geen van mijn vrienden met mij deed het als enige droeg mijn pad. Mijn dossier voor het achterlaten van een tampon? 30 pijnlijke minuten van ongemak, gevolgd door een overstap naar opgepropt toiletpapier.

Oh, nog een kort woordje over die onderhoudsvriendelijke menstruatiecups: als je deze liever hebt, ben ik heel blij voor je (en al je bespaarde geld en duurzaamheid wint elke maand), maar… nee, niet voor mij. Als ik me niet kan binden aan tampons, denk je dan echt dat ik mezelf drie keer per dag wil vuistneuken?

Blijkt dat ik bepaald niet de enige maandverbandfan ben in de strijd tussen tampons en maandverband

Hoewel ik vaak het gevoel heb dat ik de laatste persoon ben die maandverband gebruikt, is de realiteit dat veel mensen nog steeds een voorraad inslaan. In 2018 lijkt het erop dat ik, mijn enige vriend, en 61,31 miljoen andere consumenten Pad-gebruikers zijn. En hoewel ik blij ben te weten dat ik niet zo’n uitschieter ben als ik eerder dacht, ben ik hier echt niet om een ​​overtuigend argument voor pads te geven. Wat je ook gebruikt – maandverband, tampons, cups, of je ervoor kiest om vrijelijk te vloeien – ik denk dat het geweldig is als je je daardoor het meest comfortabel, krachtig en één voelt met je menstruatie.

…Toch zou het mooi zijn als badkamers hun aanbod van erfgoedproducten zouden diversifiëren om mij en meer dan 61 miljoen anderen te dienen.

Afgezien van tampons en maandverband, is er één ding waar we het allemaal over eens moeten zijn: het kinky plezier van menstruatieseks. En we introduceren Mittelschrei, het vervelende vriendje van menstruatiekrampen.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *