Sta rechtop met deze houdingstraining voor kracht en flexibiliteit

By | September 12, 2023

PHouding, kracht en mobiliteit zijn met elkaar verbonden in een potentieel vicieuze cirkel. Als u de hele dag onderuitgezakt zit, loopt u het risico uw spieren te verzwakken en de gewrichten te immobiliseren die u nodig hebt om rechtop te blijven. Als uw gewrichten en spieren stijf en niet in vorm zijn, zult u het moeilijk vinden om een ​​goede houding te behouden. ZUCHT.

“Een van de grootste factoren die de mobiliteit beïnvloeden, is een slechte houding als gevolg van de hele dag zitten, wat leidt tot spieronbalans”, vertelde Emily Kiberd, DC, een chiropractische arts bij de Urban Wellness Clinic, eerder aan Well+Good. “Zwakke spieren door te veel zitten kunnen leiden tot compensaties in het lichaam die de mobiliteit kunnen belemmeren en gewrichtsdegeneratie, spierspanning en hoofdpijn kunnen veroorzaken.”Om dit circulaire probleem te doorbreken, moet je proactief te werk gaan. Enter: een workout die een goede houding ondersteunt door je spieren te trainen en de bewegingsvrijheid in je gewrichten te vergroten. Kat Atienza, trainer en mede-eigenaar van Session in Brooklyn, heeft voor de Good Moves-serie van Well+Good een trainingsvideo van 15 minuten samengesteld die precies dat doet.

Deze routine richt zich op enkele van de belangrijkste gebieden voor een goede houding. Je hebt rugkracht en flexibiliteit nodig om je schouders naar achteren getrokken te houden. Om dit te trainen introduceert Atienza een lange weerstandsband die je kunt gebruiken voor Sitting Rows, overhead presses en lat pulldowns. (Je kunt ook een miniband gebruiken of gewoon je lichaamsgewicht behouden.) Deze bewegingen activeren je lats en middenrug terwijl je schouders worden gemobiliseerd.

Bij een sterke houding zijn ook uw bilspieren, heupen en kern betrokken, omdat deze spiergroepen een steunkolom bieden voor uw hele wervelkolom. Dus Atienza-programma’s bewegen als heupstoten met één been om je billen te activeren en je heupen te openen.

“[There’s] Er gebeurt hier veel met onze achterste ketting, maar onze voorste spieren – de spieren aan de voorkant van het lichaam – zullen dit gezonde lichaam net zo goed ondersteunen als de spieren aan de achterkant”, zegt Atienza.

Van boven naar beneden en van voren naar achteren, het trainen van kracht en flexibiliteit voor een goede houding is echt een inspanning van het hele lichaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *