Sandelhoutparfums die je een goed gevoel geven

By | September 8, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Er zijn tal van snelle en gemakkelijke manieren om stress te verlichten – vijf minuten mediteren, een blokje om lopen, een paar keer diep ademhalen – en uitzoeken welke het beste bij je past is ongetwijfeld een persoonlijke taak. Wat voor mij echter werkte, is misschien wel het eenvoudigste van allemaal: het inademen van een sandelhoutparfum.

De warme, houtachtige geur verleidt de zintuigen. Het is mysterieus en sexy; sensueel maar niet agressief; rustgevend en toch vertrouwenwekkend. Mezelf besproeien met sandelhout is een vast onderdeel geworden van mijn zen-inducerende routine, en blijkbaar is er een wetenschappelijke reden waarom het zo goed werkt om mij te ontspannen.“De geur van sandelhoutolie is bijzonder zacht en zoet-houtachtig”, zegt Jacques Huclier, senior parfumeur bij Givaudan, eraan toevoegend dat de geur doet denken aan een melkachtige crème. Sandelhout wordt in de Ayurvedische traditie al lang gebruikt als parfum en wierook, omdat het de mentale helderheid bevordert. “Het geeft een gevoel van ontspanning en vrede, en daarom wordt het vaak gebruikt voor meditatie”, zegt Nathalie Feisthauer, een bekroonde meesterparfumeur uit Parijs.

Blijkbaar bestaat hier daadwerkelijk wetenschappelijk bewijs voor. Een onderzoek uit 2017 Wereldbeelden in evidence-based zorg ontdekte dat het opsnuiven van een sandelhout-lavendelgeur de angst beter verminderde dan aromatherapie met sinaasappel-pepermunt of een placebo, terwijl een ouder artikel in Complementaire therapieën in de klinische praktijk concludeerde dat sandelhoutolie een angstverminderend effect heeft.

“Sandelhout, afkomstig uit India en de Latijnse naam Santalum Album heeft, behoort tot de categorie van geurige bomen of aromatische houtsoorten”, zegt Feisthauer. “Het wordt steeds zeldzamer en steeds duurder; de prijs van de olie stijgt aanzienlijk naarmate de boom groeit.” Met andere woorden: sandelhout is vergelijkbaar met een goede wijn: hoe ouder hij is, hoe waardevoller hij wordt. Volgens Huclier moet een boom meer dan dertig jaar oud zijn voordat hij de kwaliteit kan produceren van olie die doorgaans in parfums wordt gebruikt.

Gelukkig heeft sandelhout een uitstekende duurzaamheid. “Als je een vloeipapier in een flesje met deze olie doopt, blijft de geur vele dagen hangen”, zegt Huclier. Ook al zijn sandelhoutparfums duur, je kunt erin investeren in de wetenschap dat hun fluweelachtige afwerking zich aan je drukpunten zal hechten voor onmiddellijke verlichting van stress.

Klaar om deze stemmingsverbeterende geur zelf te proberen? Deze door de redactie aanbevolen sandelhoutparfums die hieronder worden vermeld, zullen je een goed gevoel geven, ook al is het maar voor een moment.

Krigler, Subtiele orchidee 10 – $ 615,00

Een gezellige combinatie van koffie, vanille en sandelhout voelt als een warme knuffel, en hints van patchouli en citroen balanceren de subtiele bloemige zoetheid die bijdraagt ​​aan de vrouwelijkheid van dit Franse parfum. We vinden het geweldig dat dit boeketparfum super fluweelzacht (laten we zeggen etherisch) en evenwichtig is. Met vleugjes comfort en verleiding is het bijna alsof je wordt vastgehouden door je nieuwe vlam wanneer je deze geur opsnuift.

Le Labo, Jasmijn 17 – $ 99,00

Verre van de eenvoudige bloemengeuren die je vervelen, combineert deze levendige geur geurige witte bloemen met sensueel sandelhout in een bedwelmende combinatie die je zal boeien. Dit is het soort parfum dat je blindelings kunt kopen of cadeau kunt doen. Wij denken dat Jasmin 17 van Le Labo gemakkelijk dag en nacht te dragen is, maar wees voorzichtig: deze op jasmijn geïnspireerde geur is geen muurbloempje: iedereen zal je vragen wat je draagt.

Donna Karan, Kasjmiermist – $ 130,00

Stel je voor dat je bij de open haard zit, gehuld in een kasjmier trui, want dat is precies de sfeer die deze rustgevende Eau de Parfum uitstraalt. Het combineert lelietje-van-dalen, Marokkaanse jasmijn en sandelhout voor een oh zo gezellige geur die even veelzijdig als onschadelijk is. De fles, ontworpen door Karans beeldhouwer-echtgenoot, is geïnspireerd op het vrouwelijk lichaam; En door de middenprijs kun je het op je kleding, op je beddengoed, in je haar, waar dan ook, spuiten.

De Maker, Wild – $ 175,00

De geur “Maker’s Wild” is fris, vrouwelijk en in balans door onverwachte fruitige tonen. Sandelhout zal de zintuigen in deze geur niet overweldigen, maar het vormt een zachte cameo die de geur rondmaakt en de aarde- en citrustonen verenigt.

Krigler, Abrakaadabra 221 – $ 725,00

Met sandelhout, lelietje-van-dalen en muskus straalt deze warme, bloemige geur net genoeg specerijen uit om de aandacht te trekken. De aldehyden in dit parfum garanderen dat de geur urenlang op je huid blijft hangen en goed tot zijn recht komt. Abrakaadabra is geworteld in de overlevering, met tonen van Schotse meidoorn, die naar verluidt kracht, veerkracht en sensualiteit overbrengen (dingen waar we allemaal wel wat meer van zouden kunnen gebruiken, toch?).

Tom Ford, Metallique – $ 233,00

Deze Tom Ford-geur is glamoureus. Bergamot en peperkorrels zorgen voor frisse frisheid, terwijl een poederachtige, bloemige basis de geur afrondt, die overigens A+ charisma en uithoudingsvermogen heeft.

Le Labo, Santal 33 – $ 230,00

Houtachtig, leerachtig en licht rokerig, maar goed gemengd met hints van iris en violet, belichaamt dit parfum mysterie en kracht in zijn minimalistische apothekersfles. Je kunt er gemakkelijk een warme vanillegeur aan toevoegen om de intensiteit af te ronden, maar de cultus van Le Labo weet dat je deze felbegeerde geur ook op zichzelf kunt dragen.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *