Reis deze zomer duurzaam – en oefen zelfzorg

By | September 11, 2023

YJe wacht het hele jaar op de zomer, maar als die komt, voel je je een beetje… afgeworpen. Natuurlijk, je houdt van bungalows aan het strand en van elk excuus om van iets vers geperst te nippen, maar het komen en gaan van het seizoen zorgt er vaak voor dat je beproefde routines in de war raken.

Er is geen reden waarom u de wellnesspraktijken die u het hele jaar door heeft gevolgd, moet opgeven zodra de temperaturen beginnen te stijgen, en er is geen reden om bang te zijn voor het hectische tempo en de drukke schema’s van het seizoen. U kunt uw dagelijkse zelfzorgroutines volhouden terwijl u geniet van een leuke zomervakantie – en (als bonus) kunt u beide duurzaam bereiken.

Duurzaamheidsexpert en contentmaker Jhánneu Roberts gelooft dat zelfzorg een essentieel onderdeel is van een duurzame levensstijl. “Het hangt allemaal met elkaar samen”, zegt ze. ‘Als we voor onszelf zorgen, zijn we beter in staat om voor de planeet te zorgen en anderen te inspireren hetzelfde te doen.’ Om onderweg haar betrokkenheid bij zichzelf en het milieu te behouden, vertrouwt ze op mindfulness-oefeningen en een vereenvoudigde paklijst .

Een paar dingen die altijd op de lijst staan? Een kleine collectie veelzijdige katoenen goederen. Of het nu een lichtgewicht Turkse handdoek is voor ochtendmeditatie of een canvas make-uptasje voor haar zomerse schoonheidsroutine, Roberts houdt van natuurlijk geteeld katoen omdat het biologisch afbreekbaar, recyclebaar en duurzaam is, zodat het bij kan blijven alle hun avontuur.

Bekijk de eenvoudige manieren die zij aanbeveelt om je zelfzorgroutine onderweg te implementeren, een paar katoenen inpakbenodigdheden in te slaan en je voor te bereiden om de hele zomer duurzaam te reizen.

1. Voedsel

Gehydrateerd blijven en haar lichaam voorzien van voldoende vocht en voedzaam voedsel is de sleutel tot Roberts’ dagelijkse zelfzorgpraktijk. Het kan een uitdaging zijn om deze routine onderweg uit te voeren, zegt ze, maar het gebruik van herbruikbare items zoals een grote waterfles, voedselopslagcontainers, een canvas tas en katoenen servetten maakt het gemakkelijker.

Als ze op een nieuwe plek terechtkomt, doet ze haar best om elke lokale boerenmarkt te bezoeken die ze maar kan vinden. Het is een gemakkelijke manier om duurzaam te reizen, en voor Roberts is de ervaring van het contact maken met de lokale bevolking en het inslaan van prachtige groenten en fruit een totale overwinning op het gebied van zelfzorg. “Boerenmarkten bieden lokaal geteelde producten aan, vaak met minder verpakkingsmateriaal en een kleinere CO2-voetafdruk vergeleken met supermarktproducten”, zegt ze. “Het ondersteunen van lokale boeren bevordert niet alleen duurzame landbouw, maar verbindt je ook met de gemeenschap.”

Over familieboerderijen gesproken: ook al vind je misschien geen kraam vol katoenplanten op de markt, het verkiezen van natuurlijk geteeld katoen boven andere soorten stoffen is een andere manier om boeren te steunen. Vul dus je tas met jam boordevol bessen, ontmoet een nieuwe vriend of twee en leer de plek die je bezoekt kennen – alles in één klap. Dit is een gezonde dosis zelfzorg.

2. Zon

Nu de UV-indexen ongekend hoog zijn, beschouwt Roberts zonnebrandcrème als een belangrijke stap in haar zelfzorgroutine voor de zomer. Volg haar voorbeeld en bewaar een voorraad in je tas, maar zorg ervoor dat het spul van goede kwaliteit is. “Zoekopdracht [reef-safe] en op mineralen gebaseerde zonnebrandmiddelen die vrij zijn van schadelijke chemicaliën zoals oxybenzone en octinoxaat”, zegt ze. “Deze formuleringen zijn beter voor je huid en de mariene ecosystemen die je tijdens je reizen tegenkomt.”

Voeg een extra laag zonbescherming toe met comfortabele kleding die je keer op keer kunt dragen. Een vrolijke, gemakkelijk in te pakken katoenen crusherhoed houdt je gezicht de hele dag in de schaduw, en een dromerige, gekreukelde katoenen kaftan houdt je koel, of je nu op het strand bent, buiten aan het eten bent of lekker aan het liggen bent voor een zomerdutje .

3. Schoonheid

Als een leuke huidverzorgings- en make-uproutine jouw definitie van zelfzorg is, dan is dat zo. Nadat je de milieuvriendelijke zonnebrandcrème hebt ingezeept, breng je wat waterproof mascara en een klein beetje SPF-lippenstift aan en ga je op verkenning.

Neem je make-up must-haves mee in een katoenen make-uptasje – een bijzonder voordeel als het ook dienst doet als clutch voor een avondje stappen in de stad – en zorg ervoor dat je herbruikbare, gemakkelijk te wassen make-uptasjes meeneemt als je op reis gaat. “[They’re] Ze zijn niet alleen kosteneffectief, maar verminderen ook de hoeveelheid afval die we genereren”, zegt Roberts. “Door over te schakelen op herbruikbare opties helpen we de consumptie van artikelen voor eenmalig gebruik te verminderen en hebben we een positieve impact op de planeet.”

4. Beweging

Roberts probeert het autoverkeer tijdens het reizen te minimaliseren om haar ecologische voetafdruk te verkleinen En Vind meditatie in beweging. “Kies indien mogelijk voor kortere afstanden wandelen of fietsen [and] “Openbaar vervoer voor langere reizen”, zegt ze. “Carpoolen met vrienden of collega’s is een geweldige manier om de uitstoot te verminderen en de rit te delen.”

Comfortabele kleding is van cruciaal belang tijdens wandelingen en fietstochten. Overweeg om te investeren in een neutrale en zachte katoenen broek met wijde pijpen die je zowel casual als casual kunt dragen, en instappers van ademend katoenen canvas die gemakkelijk van dag naar nacht overgaan.

5. Meditatie

Daag jezelf uit om jezelf elke dag een moment van stilte te gunnen midden in je avonturen – want dat is wat je geest en lichaam op elkaar afstemt bijzonder belangrijk bij het doorbreken van uw normale routine. Deze mindfulness vormt de kern van zowel zelfzorg als duurzaam leven, zegt Roberts.

Om deze gewoonte onderweg in stand te houden, stop je een handgemaakt katoenen notitieboekje en een luchtige Turkse handdoek in je koffer – voor een dankbaarheidsdagboek, een ochtendsessie, een boerenmarktlijst, een middagdutje of al het bovenstaande. Veel plezier met avontuur.

Koop katoenen reisbenodigdheden

Reclame

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *