Recept voor gezonde kwarkqueso

By | September 9, 2023

ODe afgelopen maanden lijkt het erop dat ik geen dag kan doorgaan zonder dat er een soort kwarkbrouwsel op mijn sociale media-feed verschijnt. Van kwark en aardbeienijs, tot lasagne en zelfgebakken brood… het is overal te vinden. Om een ​​lang verhaal kort te maken: ik zit officieel op het cottage cheese-algoritme. Maar ben ik er boos over? Absoluut niet.

Dit is waarom: kwark is een van de gemakkelijkste manieren om een ​​hoop eiwitten aan bijna elke maaltijd toe te voegen. In feite bevat de magere, 2 procent melkvet Classic Cottage Cheese van Good Culture – die we eerder hebben gerangschikt als de beste soort cottage cheese in het algemeen – maar liefst 14 gram eiwit per portie van een half kopje. Dat brengt ons bij het nieuwste en beste kwarkrecept ter wereld Dag Uur: Kwarkqueso met drie ingrediënten (!) om in de magnetron te bakken.

Hoe maak je eiwitrijke kwarkqueso?

Dankzij een recente Instagram-post van @basicwithbails hebben we nog een reden ontdekt waarom we nog meer van kwark houden. Ja, we hebben het over een cottage cheese-recept met drie ingrediënten van Basic With Bails dat boordevol eiwitten (en smaak) zit en slechts een paar seconden in beslag neemt. Dus laten we beginnen.

Allereerst: je moet beginnen met kwaliteitskwark. Zoals ik al eerder zei, zijn we dol op de cottage cheese-producten van Good Culture (hoewel de cottage cheese van Trader Joe echt meer waar voor je geld biedt). Als je eenmaal op je favoriete kwark bent beland, is de truc om dit recept onder de knie te krijgen het bereiken van de perfecte, rijke en romige queso-consistentie, waarvoor één eenvoudige stap nodig is: pureer je kwark (ongeveer een kopje) tot een gladde massa. Hiervoor kunt u een handblender gebruiken (om de schoonmaaktijd te minimaliseren) of een krachtige blender zoals de Vitamix Propel 510 Series Blender. Beste deel? Kwarkhaters kunnen gerust zijn, wetende dat de klonterige, dikke consistentie niet in het eindproduct aanwezig zal zijn.

Vervolgens doe je de opgeklopte kwark in een kleine, magnetronbestendige kom en voeg je mengsels toe. Voor het volledige, iconische kleverige, kaasachtige queso-effect heb je ongeveer een kwart kopje geraspte kaas (zoals cheddar) en een paar theelepels van je favoriete tacokruiden nodig – wij zijn dol op Siete’s Spicy Taco Seasoning Blend, die beide zijn veganistisch en glutenvrij. Roer alles vervolgens goed door en zet het ongeveer een minuut in de magnetron, of totdat de ingrediënten heet en gesmolten zijn.

Hoewel je daar meteen kunt stoppen en vrijwel de meest perfecte snack met drie ingrediënten hebt die je maar kunt bedenken, kun je het ook nog een stapje verder brengen met extra toppings. In het commentaargedeelte van de video zagen we (geniale) suggesties zoals het toevoegen van gemengde ingelegde jalapeños of een snufje edelgist. Eerlijk gezegd is het bijna onmogelijk om fout te gaan.

Laten we het nu over eiwitten hebben

We weten dat eiwitten essentieel zijn als het gaat om een ​​uitgebalanceerd dieet. Gekwalificeerde voedingsdeskundigen schatten zelfs dat we ongeveer 30 gram eiwit per maaltijd consumeren. Ja, per maaltijd. Toegegeven, dit is niet altijd gemakkelijk – hoewel dit spiekbriefje van 30 gram eiwit misschien kan helpen. Eiwit is echter om vele redenen een essentieel ingrediënt. Het is belangrijk voor het opbouwen van spieren en belangrijk voor de orgaanfunctie en het ondersteunen van het immuunsysteem.

Het goede nieuws? Dit cottage cheese queso-recept zit boordevol… je raadt het al: een hoop eiwitten. 40 gram per bakje om precies te zijn. Pak dus een zakje Siete Family Foods Maíz Sea Salt Blue Corn Tortilla (heb je deze nog niet geprobeerd, je weet niet wat je mist) en doe je voordeel. Of zelfs meer Protein Power, Bailey (de receptontwikkelaar achter Basic With Bails en deze heerlijke queso), raadt aan om het naast Quest Tortilla Style Protein Chips te serveren – ze bevatten 18 tot 20 gram (!) eiwit per portie.

Een KB geeft een handleiding voor alternatieve kazen:Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *