Ranavat Glossing Hair Masque voor beschadigde lokken

By | September 10, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Toen ik de laatste week van mijn dertigste naderde, wilde ik knallend de deur uit gaan – en wat is een betere manier om dat te doen dan met een haartransformatie? Ik besloot in een opwelling dat ik mijn volgende decennium zou beginnen met een gelaagd kapsel op schouderlengte, geverfd in drie verschillende tinten rood. Maar zoals iedereen die ooit zijn haar heeft gekleurd weet, kun je niet zomaar rode highlights toevoegen aan donkerbruin haar (mijn natuurlijke kleur) en een merkbaar verschil verwachten – wat betekende dat ik mijn kleurverandering met bleekmiddel moest beginnen. A veel van bleekmiddel.

Toen mijn zes uur durende haarafspraak voorbij was en mijn transformatie voltooid was, was ik heel blij. Maar ook al verliet ik de salon als een pas opgemaakte koningin (dankzij de in Los Angeles gevestigde colorist en stylist Gregga Prothero), ik wist dat mijn Assepoester-moment voorbij zou zijn zodra ik mijn haar thuis had gewassen en de chemische schade had verwijderd. haar had geëlimineerde lokken zichtbaar geworden.

Gelukkig werd ik later deze week gevraagd om het nieuwe Ranavat Glossing Hair Masque ($ 65) uit te testen voorafgaand aan de lancering. Gezien het feit dat de formule belooft droog, beschadigd haar er gezonder, glanzender en gehydrateerder uit te laten zien, heb ik het volste vertrouwen in het vermogen ervan om mijn pas gekleurde lokken er op hun best uit te laten zien (en aan te voelen).

Wat is het glanzende haarmasker van Ranavat?

Geïnspireerd door de Ayurvedische haarverzorgingspraktijken, is Ranavat’s Glossing Hair Masque – dat twee jaar duurde om te ontwikkelen – ontworpen voor gebruik op alle haartypes.

“Het Glossing Hair Masque werkt van binnenuit en versterkt en hydrateert je haar van de wortels tot de punten”, zegt sterkapper Sophia Porter. “Je haar voelt in minder dan vijf minuten aan als zijde.”

Het hoofdingrediënt van het masker is transparante henna, die glans geeft aan zelfs het droogste en meest beschadigde haar. “Zuid-Aziaten gebruiken al tijden henna op hun haar, maar omdat het meestal kleurresten achterlaat, wordt dit opzij gezet”, legt Ranavat-oprichter Michelle Ranavat uit. “Na veel werk hebben we een manier gevonden om de glans- en hydratatie-eigenschappen van het ingrediënt te extraheren zonder enige kleuropbouw.”

Door de toevoeging van hyaluronzuur en moringa-olie (die ook als hittebeschermer fungeert) verhoogt de formule het hydraterende effect nog verder. “Hyaluronzuur is nog steeds niet zo belangrijk in de haarverzorging als je zou denken”, zegt Porter. “Dit product is ideaal voor mensen die lijden aan uitdroging van het haar. In combinatie met henna- en moringa-olie ontstaat er een fantastische glans.”

Bovendien bevat het masker, als nieuwste toevoeging aan de Regenerative Veda⁴ Bond Complex-lijn van het merk (die al een shampoo en conditioner bevat), ook een Ayurvedisch Bond Strengthening Complex waarvan klinisch is bewezen dat het haarlokken bij elk gebruik herstelt.

Wat gebeurde er toen ik Ranavat Glossing Hair Masque probeerde?

Dankzij de professionele föhnvaardigheden van mijn stylist herkende ik het gewoon niet helemaal Hoe Mijn haar was beschadigd tot na mijn eerste haarwasbeurt na de afspraak. Toen ik de shampoo onmiddellijk uit mijn haar spoelde, voelde ik het verschil: mijn lokken voelden uitgedroogd en zwaar aan zoals ze nog nooit eerder hadden gedaan. Het aanbrengen van conditioner hielp een beetje, maar elke keer dat ik mijn haar aanraakte, was ik me bewust van de effecten van mijn laatste chemische behandeling.

Ranavat beloofde dat een royale toepassing van het masker op mijn wortels en punten mijn haar in minder dan vijf minuten zou herstellen, en na een enkele behandeling kan ik bevestigen dat ze gelijk had. Nadat ik de formule vijf minuten had laten inwerken en uitspoelen, voelde mijn haar zijdezacht en gevoed aan.

Interessant genoeg werden mijn gespleten haarpunten onmiddellijk na het föhnen thuis opvallender (hoewel dat te verwachten was en mijn haar nog steeds extreem zacht en gevoed aanvoelde). Maar! Na een paar dagen dragen zag het haar er zo gezond en normaal uit dat de effecten van chemische schade niet langer voelbaar waren.

Gezien deze resultaten kan ik vol vertrouwen zeggen dat dit product succesvol zal zijn absoluut integreren in mijn dagelijks leven. Ranavat raadt aan om van de behandeling een ontspanningsritueel te maken door deze te combineren met de Kansa Comb van het merk ($70) om “een decadente massage te creëren die de spanning verlicht en de stimulatie van de hoofdhuid bevordert, wat geweldig is voor de haargroei” (iets wat volgens haar erg belangrijk is in de Ayurveda). ). en Zuid-Aziatische cultuur).

De prijs van het masker van $ 65 is ongetwijfeld hoog, dus het past misschien niet in ieders budget. I zullen Als uw haar echter chemisch is behandeld of ernstig versleten is, is het bijvoorbeeld een investering die de moeite waard is, vooral als u erover denkt uzelf een bezoek aan de salon te besparen. Ik ben eigenlijk op dag vier sinds ik het masker heb aangebracht en mijn haar wordt met de dag beter.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *