Pura Smart Diffuser geeft energie aan mijn ochtenden

By | September 9, 2023

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange kennis in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat u ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Ontdek de WINKEL

Als mijn wekker ‘s ochtends afgaat, word ik zelden met heldere ogen en fris wakker. Het lijkt me altijd een schok te geven als ik midden in een diepe slaap zit, dus begin ik gedesoriënteerd en duizelig aan mijn dag. Na een paar minuten gaat het prima, maar ik maak mezelf verblijf Wakker worden – en de snooze-knop vermijden – is een dagelijkse strijd. Ik heb zonsopgangwekkers geprobeerd om mijn circadiane ritme op gang te brengen en op een zachtere manier wakker te worden, maar licht heeft geen invloed op mijn slaap en ik heb nooit echt een verschil opgemerkt. Dus onlangs dook ik in een experiment met stimulerende citrusgeuren als aanvulling op mijn wekker.

Citrusgeuren zijn “verfrissend, geven energie en hebben een opbeurende, reinigende werking”, zegt gecertificeerde aromatherapeut Caroline Schroeder. “Citroen is koel en vrolijk, terwijl sinaasappel warm is en verwent. En grapefruit verhoogt de energie op een heel andere manier.”Om mijn slaapkamer te vullen met stimulerende citrusgeuren voordat ik wakker word, ben ik de Pura Smart Fragrance Diffuser ($ 45) gaan gebruiken. Het is een app-gestuurde plug-in waarmee ik de diffuser aan en uit kan zetten, geurschema’s kan instellen, een geur kan selecteren, de geurintensiteit kan bepalen en de kleur kan veranderen van het licht dat uit het apparaat komt. Je kunt de app ook gebruiken om nieuwe geuren te bestellen en je te abonneren op je favorieten, zodat je nooit zonder komt te zitten. Hij beschikt over twee geurputjes (die je kunt vullen met verschillende geurpods), waardoor je gemakkelijk tussen geuren kunt wisselen. Het merk werkt samen met verschillende luxe parfummerken, zoals LAFCO, Capri Blue en NEST, zodat de geuren die de diffuser afgeeft qua kwaliteit en geur vergelijkbaar zijn met wat je op je huid zou spuiten.

Door te plannen dat mijn Pura Diffuser ‘s ochtends afgaat in plaats van dat hij de hele dag geuren afgeeft, kan ik de geuren ervan waarderen in plaats van er neusblind voor te zijn (oftewel zo eraan gewend raken dat ik ze niet langer kan ruiken helemaal niet). Bovendien verspil ik geen geur door hem aan te zetten als ik niet in mijn kamer ben. Ik heb de neiging om tussen 6.30 en 8.00 uur wakker te worden, dus elke ochtend van 6.00 tot 10.00 uur wordt mijn slaapkamer overspoeld met Maui van Brooklyn Candle Studio (een mix van bergamot, ylang-ylang, zeezout, zeemos, en drijfhout) of Antica Farmacista’s Orange Blossom (een combinatie van mandarijn, Siciliaanse citroen, grapefruit, jasmijn, lelietje-van-dalen, witte sering, oranjebloesem, Madagascar vanille, witte muskus en rozenhout).

“De typische frisse en opbeurende geur van citrusvruchten komt van hun belangrijkste chemische component, d-limoneen”, zegt Schroeder. “Essentiële oliën van citrusvruchten, gewonnen uit de schil van vers fruit en meestal geperst, bevatten tot 97 procent d-limoneen, en studies suggereren dat dit onderdeel het deel van het zenuwstelsel ondersteunt dat verantwoordelijk is voor ontspanning. Met andere woorden, het kan stress verminderen.”

Hoe het is om wakker te worden met de Pura Smart Fragrance Diffuser

Wakker worden in een kamer die ruikt naar een citrusboomgaard is goddelijk. Als ik in een wolk van verwarring mijn ogen open en mijn alarm uitzet, helpt de geur me in de realiteit te aarden. Als ik de nacht ervoor niet genoeg heb geslapen, verandert de geur van sinaasappels uiteraard niets aan het feit dat ik moe wakker word. Het helpt mij echter uit die duizelige toestand te komen en in een prettige ontwaakroutine terecht te komen.

Als mijn wekker afgaat, heb ik de neiging om 10 tot 20 minuten in bed te blijven dagdromen totdat ik me levendiger voel. Het vullen van mijn ruimte met stimulerende geuren heeft deze rustige tijd naar een hoger niveau getild en het speciaal gemaakt. En omdat ik tot tien uur kan ruiken, kan ik ervan blijven genieten terwijl ik mijn bed opmaak, mijn kamer opruim, mijn ochtendhuidverzorgingsroutine doe en me aankleed voor de dag. Of je nu ook moeilijk wakker wordt, of gewoon je dagelijkse rituelen naar een hoger niveau wilt tillen, de Pura Smart Fragrance Diffuser is een uitstekende investering.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u een aankoop doet via onze links, verdient Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *