Professionals willen u informeren over de risico’s van microblading van de wenkbrauwen

IHet is moeilijk om niet op elke schoonheidstrend in te springen, vooral de trends die een eenvoudiger routine beloven, en microblading doet precies dat, waarbij wordt beweerd dat het voller ogende wenkbrauwen oplevert en tegelijkertijd de tijd bespaart die nodig is om te vullen en vorm te geven. Deze populaire behandeling is een tatoeageprocedure waarbij korte streken in de wenkbrauwen worden geëtst en deze vervolgens worden gevuld met pigment om op haar te lijken. Maar voordat u een plekje op de stoel boekt (en er een klein fortuin aan uitgeeft), is het belangrijk om de mogelijke valkuilen van deze service te begrijpen.

Kelley Baker, een wenkbrauwkunstenaar die samenwerkt met beroemdheden als Amal Clooney en de Kardashians, zegt dat ze onlangs een toename heeft gezien van het aantal klanten dat hun microblade-wenkbrauwen wil laten verwijderen. “Mensen denken dat het een instant oplossing is, omdat ze op Instagram zien hoe het eruit ziet, maar ze begrijpen niet echt de gevolgen en wat er mogelijk kan gebeuren”, zegt ze. “Bovendien krijg je geen grote, pluizige Kardashian-wenkbrauwen van een tattoo-service.”

Joey Healy, een andere wenkbrauwexpert van beroemdheden, heeft soortgelijke reacties ervaren in zijn praktijk in New York en denkt dat de trend van microblade-wenkbrauwen misschien uit de mode raakt. “Trendcycli zijn erg snel, vooral op het gebied van sociale media en beauty”, zegt hij. “Een goed voorbeeld van de snelheid van deze trends is het lamineren van wenkbrauwen. Iedereen vond het geweldig, de eerste of tweede keer dat ze het deden, maar na een paar weken merkten mensen dat hun wenkbrauwen droog, beschadigd, broos en gebroken waren – en dus verdween de trend.” Met dat in gedachten is het hem niet verbaasd dat de trend van microblading Blijkbaar komt er na vijf jaar een einde aan. “Mensen zijn getuige van de langetermijnresultaten die de behandeling kan hebben, niet alleen op uw wenkbrauwharen, maar ook op de huid in en rond het wenkbrauwgebied”, zegt hij.

Hieronder onthullen professionals de risico’s van microblading waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u de behandeling zelf probeert.

Risico’s van microblading: denk na voordat u gaat kleuren

Wat kan er misgaan bij microblading? Volgens Bakker is zoveel dingen. Zoals bij elke tatoeage kan de geëtste lijn uitlopen of uitzetten, legt ze uit. Als bewijs zegt ze dat je alleen maar naar een tatoeage hoeft te kijken die iemand tijdens zijn studie heeft gekregen om te zien hoe deze dingen in de loop van de tijd veranderen. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat de bogen er “modderig” of “wazig” uitzien in plaats van de gewenste fijne streken.

Healy voegt eraan toe dat de kleur van je microblade-wenkbrauwen kan veranderen en vervagen als gevolg van omgevingsfactoren zoals zonlicht, dat het pigment afbreekt. De ondertonen van het pigment kunnen ook veranderen, waardoor uw wenkbrauwen een onnatuurlijk ogende tint blauw, rood, grijs of zelfs oranje krijgen.

Bovendien zegt Baker dat, hoewel de behandeling als tijdelijk wordt gefactureerd, deze in feite behoorlijk permanent is – en zal doorgaan naarmate u ouder wordt. “Dus naarmate de huid verandert naarmate je gezicht ouder wordt, blijven je wenkbrauwen behouden, waardoor je er ouder uit kunt zien”, zegt ze.

Een van de belangrijkste redenen waarom u microblading zou moeten overslaan, is echter het feit dat professionals geen licentie nodig hebben om deze service uit te voeren. Als u dus geen grondig onderzoek doet, kunt u in een mislukte klus terechtkomen. “Je kunt een dagcursus volgen en jezelf een microblade-artiest noemen”, zegt Baker. Dit betekent dat u te maken kunt hebben met een technicus die de gravure verkeerd plaatst, waardoor een vorm ontstaat die niet bij uw gelaatstrekken past, of die een kleur gebruikt die niet bij uw huidskleur past. Erger nog, zegt Healy, is dat er infecties kunnen optreden als microblading wordt uitgevoerd onder onhygiënische omstandigheden.

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is hoe lang microblade-wenkbrauwen de neiging hebben om mee te gaan. Healy zegt dat als de behandeling eenmaal is voltooid en je het niet leuk vindt, dat een probleem kan zijn. En zelfs als jij Doen Als je het op de korte termijn leuk vindt, kun je van gedachten veranderen als de wenkbrauwtrends beginnen te veranderen. “De populaire ‘Boy Brow’-lijn uit 2015 is bijvoorbeeld een beetje gedateerd; het is nu populairder om wat pit en pit te hebben”, zegt Healy. “Als je microblade doet, ben je echt getrouwd met die vorm.”

Wat u moet weten over het verwijderen van microblading

Volgens Baker is dit een belangrijke reden waarom mensen ervoor kiezen om hun microblading te laten verwijderen – wat niet bepaald een naadloos proces is. “Ik had een cliënt die naar me toe kwam en haar wenkbrauwen waren zo donker en ondoorzichtig dat ik op dat moment niet veel kon doen”, zegt ze. Soms proberen cliënten een lichtere tint over de microblade-haren te tatoeëren om de inkt te verbergen, maar dit is niet altijd effectief. Healy zegt dat hoewel laserverwijdering pigment kan verwijderen (net zoals je een tatoeage zou verwijderen), het ook per ongeluk haar kan verwijderen. “Laserverwijdering van je microblade-wenkbrauwen is een beetje ironisch, omdat het uiterst moeilijk is om te voorkomen dat je natuurlijke wenkbrauwharen in dat gebied verwijdert, wat het doel van het überhaupt gedaan krijgen teniet doet”, zegt hij.

Een andere manier om microblade-wenkbrauwen te verwijderen is door de inkt te ‘bloeden’, een onaangenaam proces dat tot littekens kan leiden. Het begint met een plaatselijke verdoving om het gebied te verdoven. Vervolgens gaat een technicus over de microblade-tatoeage om kleine spleten in de huid te creëren. Katoen gedrenkt in een zuur-base-oplossing wordt vervolgens aangebracht en op de open huid gehouden om de inkt eruit te laten bloeden. “Het is pijnlijk, ongemakkelijk en veroorzaakt littekens – naar mijn mening echt geen goede optie”, zegt Healy

Waar u rekening mee moet houden als u microblading wilt doen

Dat gezegd hebbende, er zijn veel mensen die dol zijn op hun microblade-wenkbrauwen, en dat is zeker zo Goed Kandidaten voor behandeling. Volgens Baker kunnen degenen die hun wenkbrauwen te veel hebben geplukt, aan alopecia lijden, chemotherapie hebben ondergaan of superblond haar hebben, baat hebben bij microblading.

“Ik wil niet alle microblading-artiesten wegblazen omdat het een coole service is voor mensen die het nodig hebben, maar spring niet alleen in op de trend omdat je het op sociale media ziet”, zegt ze. “Doe echt onderzoek en stel de beste vragen [to your practitioner] Bijvoorbeeld: ‘Hoe lang doe je dit al, waar moet ik op letten, waar heb je je opleiding gevolgd, ben je een opgeleide schoonheidsspecialiste?’”

Zorg ervoor dat u een geschikte kandidaat bent, dat u uw huiswerk maakt over waar de behandeling het beste kan worden gegeven en dat u begrijpt dat als u de behandeling eenmaal heeft ondergaan, deze voor het leven is. En weet dit als je Doen Als je je wenkbrauwen dikker wilt maken zonder professionele tussenkomst, zijn er genoeg (en veel minder permanente) producten voor thuis om je daarbij te helpen.

Leave a Comment