Probeer deze stretchserie voor kniepijn

By | September 10, 2023

WWeet u wat daaronder lijdt als onze spieren gespannen of zwak zijn? Onze gewrichten.

Dat klopt, de gezondheid van het bindweefsel en de pezen die onze botten bij elkaar houden, hangt af van het feit of we onze spieren te veel of te weinig gebruiken. Zwakke spieren beïnvloeden de bloedtoevoer naar de gewrichten, terwijl strakke spieren voorkomen dat de gewrichten hun volledige bewegingsbereik bereiken, wat leidt tot overmatige spanning. Het is allemaal met elkaar verbonden, mensen.Een veel voorkomend probleemgebied zijn de knieën. Ongeveer 25 procent van de volwassenen heeft last van chronische kniepijn. Au!

Om voor uw knieën te zorgen, moet u ook zorgen voor de spieren die zich aan het gewricht hechten. Dat is de reden waarom East River Pilates-instructeur Brian Spencer een nieuwe Good Stretch-routine heeft ontwikkeld die zich richt op de ‘spieren die kniepijn veroorzaken’. Namelijk: Oh, eigenlijk gewoon je hele onderlichaam. “Als het om de knie wikkelt, is het een goed idee om het los te laten”, zegt Spencer.

Spencer begint met een diepe kuitmassage. Gebruik in een handen-en-knieënpositie de voorkant van de knie van het ene been om de kuit van het andere been te masseren. Met deze zelfmassage kunt u de druk die u op deze spieren uitoefent, aanpassen.

Vervolgens kun je je heupen en quads openen met een reeks lunges en door het bewegingsbereik bewegen dat goed voor je voelt met een paar ‘gezonde squats’. Terwijl u op de grond ligt, zullen enkele rekoefeningen voor de hamstrings en de IT-band u helpen de achterkant en zijkanten van uw benen te trainen, waarbij uw knieën in een hoek van 360 graden worden ondersteund.

“Zoals altijd bij stretchen, als je denkt: ‘Oh, dit is echt diep’, betekent dit dat je het waarschijnlijk vaker moet doen”, zegt Spencer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *