Probeer deze cardio-barre-training van 20 minuten thuis

By | September 10, 2023

Elke maand neemt een nieuwe trainer ons mee door vier van de beste trainingen die ze in hun tas hebben. Volg ons wekelijks en ontdek nieuwe manieren om met ons mee te zweten. Bekijk alles

Als we nadenken over wat een eersteklas cardiotraining is, denken we misschien aan hardlopen, zwemmen of fietsen. Maar slaap niet op cardio-barre-oefeningen voor uw aerobe conditie.

Barre-lessen worden doorgaans gevierd als zachte, op kracht gebaseerde trainingen die je kunt voltooien met weinig meer dan een balletbarre (of zoiets als de rugleuning van een stoel voor degenen die thuis zijn). Door schijnbaar zachte bewegingen te herhalen totdat je spieren trillen, daagt een goede barre-les bijna al je spiergroepen uit terwijl je gewrichten worden beschermd. En door het tempo te verhogen, kunt u uw hartslag voortdurend verhogen en ook het cardio-fitnessvakje aanvinken.Ongeacht het soort oefening, raadt de American Heart Association aan om minstens vijf keer per week minstens 30 minuten aerobe oefeningen te doen voor cardiovasculaire conditionering. Als een repetitieve sport zoals hardlopen of fietsen niet jouw ding is, waarom probeer je dan niet een cardio-barre-training?

Welnu, we hebben alleen de video om aan te bevelen: Voor Well+Good’s Trainer of the Month Club verhoogt Nicole Uribarri, oprichtende trainer en programmadirecteur bij Bande, het tempo met een uitdagende maar zachte cardio-barre van 20 minuten. Je kunt trainen vanaf thuis. Maar wees gewaarschuwd: hiervoor heb je je waterfles nodig – hydrateren, hydrateren!

Uribarri bepaalt onmiddellijk het tempo met grote, zachte bewegingen die je hart sneller doen kloppen in een serie die ze de ‘Plank Cardio Blast’ noemt. Deze zweterige intro begint met tikken van de knieën tegen de borst en de schouders op een plank en gaat over in een push-up-flow – en technisch gezien is het allemaal nog steeds een warming-up. Vervolgens gaat Uribarri, met een lichte greep op de stang, over in een snelle reeks lunges die zich richten op de bilspieren en buikspieren.

Hoewel het tempo van deze training ongetwijfeld de hitte verhoogt, ligt de focus van elke beweging evenzeer op controle als op tempo. De bewegingen lijken misschien vrij eenvoudig, maar de intensiteit komt door de snelle overgangen en grote bewegingen. (Ik kijk naar jou, plankcardio-blast!) Zorg ervoor dat je aan de behoeften van je lichaam voldoet door je aan te passen wanneer je pijn voelt of er nog niet helemaal bent.

“Ik wil dat je het doet, ik wil dat je me het beste van jezelf geeft, wat dat vandaag ook mag zijn”, zegt Uribarri. “Vergeet niet dat dit moment tijdelijk is. Dit is een kort moment in je dag waarop je je op jezelf kunt concentreren.”

Barre is ongetwijfeld een training voor het hele lichaam, en Uribarri maakt het af met een reeks beenoefeningen in de laatste 8 minuten voordat we eindigen met onze favoriet: de plankcardio-explosie. Dit is moeilijk, mensen! Je zult zeker je hart sneller voelen kloppen.

“Tegen het einde van de training zal je geest je vertellen dat je moet stoppen”, zegt Uribarri. “Dat is niet nodig. Blijf op de hoogte, zeg ja! Je lichaam kan iets meer. Lichaamsbeweging is een viering van wat uw lichaam kan doen. Geniet van deze momenten en geniet van het feit dat je de mogelijkheid en de middelen hebt om op deze manier te bewegen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *