Probeer Dark Feminine Perfume voor een stemmige kijk op de lente | Goed+Goed

By | September 9, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Iedereen heeft een andere relatie met geuren. Sommigen dragen het hele jaar door hetzelfde beproefde parfum, anderen veranderen dit afhankelijk van de gelegenheid, het seizoen of de stemming. Als je op zoek bent naar een nieuwe lentegeur, maar je niet wilt beperken tot de verwachte lichte en luchtige bloemengeuren, dan is de trend naar donkere, vrouwelijke geuren met houtachtige maar zoete tonen iets voor jou.

“Donkere, vrouwelijke parfum is een compleet tegenovergestelde kijk op de lente waar ik van houd”, zegt Bee Shapiro, oprichter van parfummerk Ellis Brooklyn. “Dit is voor de persoon die zijn eigen geurregels maakt. De lente hoeft niet altijd licht en flirterig te zijn. Het kan verbluffend en krachtig zijn – denk maar aan de aarde die deze verbazingwekkende, krachtige vernieuwing doormaakt.”Donker vrouwelijk is het tegenovergestelde van licht vrouwelijk en samen creëren ze goddelijke vrouwelijke energie, legt Adama Sesay, astroloog en auteur van Zwarte maan Lilith komt op ($ 17). Sommigen beschouwen het donkere vrouwelijke als negatief, maar Sesay zegt dat het precies het tegenovergestelde is, omdat het ons aanmoedigt om een ​​meer inclusieve kijk op vrouwelijkheid te omarmen.

“Donker vrouwelijk is het ongetemde en oncontroleerbare aspect van vrouwelijkheid dat onderdrukt of gemarginaliseerd is”, zegt Sesay. Het vieren ervan “bevordert de genezing en het begrip van de rauwe, wilde aard van vrouwelijkheid. Vrouwelijkheid gaat niet alleen over licht, luchtig, mooi en onderdanig zijn of nooit boos worden en nooit een trauma oplopen. Het is dieper en donkerder dan dat, en dat is wat het donkere vrouwelijke ons kan laten zien. Iedereen heeft het donkere vrouwelijke in zich.”

Donkere vrouwelijkheid is trending op TikTok en velen onderzoeken het idee via parfum. Het spuiten van donkere maar zoete geuren kan iedereen helpen zijn donkere, vrouwelijke kant te ontdekken.

“Geur drukt, net als mode, uit wie je bent op ongelooflijk gedenkwaardige en onzichtbare manieren”, zegt Shapiro. “Het is de aura die je omringt en die stemmingen en indrukken beïnvloedt. Daarom hou ik ervan om geuren te veranderen, niet alleen voor de seizoenen, maar ook voor mijn persoonlijke stemming. Omdat geuren onzichtbaar zijn en geen visueel ideaal te bereiken zijn, vormen ze echt een categorie waarin je kunt zijn wie je maar wilt. Er zijn geen fysieke beperkingen. Persoonlijk heb ik via geuren nieuwe kanten van mezelf ontdekt.”

Volgens Olivia Jan, senior parfumeur bij Givaudans parfumhuis, belichaamt een donker, vrouwelijk parfum tegelijkertijd kracht en zoetheid.

“Donkere vrouwelijkheid trekt de aandacht en grijpt de aandacht”, zegt Jan. “Als het gaat om het nadenken over donkere vrouwelijkheid in een geur, moet deze dezelfde toespeling hebben: donkere houtsoorten zoals patchouli en oud hout eromheen, omdat ze intens en diffuus zijn. .” met een vleugje zoetheid om ze vrouwelijke rondingen te geven. Specerijen en wierook versterken de mysterieuze en bijna gevaarlijke indruk van het donkere vrouwelijke. Als we het over bloemen hebben, zou het een tuberoos, een donkere roos of zelfs een donkere orchidee zijn.”

Donkere, vrouwelijke geuren stellen de drager ook in staat zijn seksuele kant te uiten.

“Waarschijnlijk werden tot aan de vrouwenbevrijdingsbeweging van de vorige eeuw vrouwen die hun seksualiteit en die kant van zichzelf omarmden, gedemoniseerd”, zegt Sesay. “En een deel van het donkere vrouwelijke is het omarmen van je rauwe seksuele kracht. Dus als je een geur draagt ​​die dat echt belichaamt, en je echt de sensualiteit ruikt, maak je echt gebruik van wat eeuwenlang onderdrukt is.”

Alle donkere damesgeuren hebben deze houtachtige basis. Vervolgens wordt de zoetheid op twee manieren geïntroduceerd: via bloemen of vanille. Shop beide opties hieronder

In dit artikel

Bloemige, donkere, vrouwelijke geuren

Billie Eilish, Eilish #2 – $ 52,00 tot $ 72,00

“Eilish #2 creëert een aura om je heen die de hele dag aanhoudt. “Deze geur heeft superkrachten en resoneert als een melodie in de lucht”, zegt de parfumeur Catharina Selig Wie heeft het parfum gemaakt? Een donkere, vrouwelijke geur, “deze bijzondere geur omvat alle kanten van je persoonlijkheid, je kracht, je mysterie en wat jou zo uniek maakt.”

Carolina Herrera, Braaf meisje – $ 110,00

Zowel Jan als Selig raden deze geur van Carolina Herrara aan. “Het omvat het donkere vrouwelijke aspect; “Het gedurfde en intense hout gaat gepaard met een beetje zoetigheid”, zegt Jan. Selig heeft “sterke houtachtige ambernoten die contrasteren met de frisse frisheid, waardoor een onmiddellijke verspreiding ontstaat die achterblijft bij de drager.”

Graff, Lesedia La Rona VI – $ 458,00

“Deze geur, geclassificeerd als een amberachtige, houtachtige geur, is geïnspireerd door het majestueuze erfgoed uit het verleden en de levendige moderne cultuur van het Midden-Oosten van vandaag”, legt Walter Johnsen uit, vice-president productontwikkeling bij InterParfum, die de geur creëerde. “Het idee was om een ​​kostbaar, luxueus aroma te creëren dat de tijd overstijgt, herinneringen en dromen doordrenkt met zijn rijke, rokerige warmte, en een geur creëert die zachtjes wordt doorgegeven van de ene generatie op de volgende, zoals de kostbare juwelen en uurwerken die een nobele familie. In deze geur hebben we letterlijk de wereld afgezocht om de meest bijzondere ingrediënten te vinden, zoals wilde orchideeën, en hun gedurfde elegantie te verfraaien met klassieke witte jasmijnbloemen, feloranjebloesems en een weelderige houtachtige amberafwerking met de toevoeging van sensuele houtsoorten en de rokerige diepte van Oud.”

Initio Parfums Privés, The Carnal Blends Atomic Rose – $ 360,00

Rose loopt voorop in dit parfum, waarvan Sesay zegt dat het haar helpt donkere vrouwelijke energie te belichamen. “Het is geen lichte, luchtige geur; het is erg donker”, zegt ze. Het bevat Italiaanse bergamot, Bulgaarse roos, Turkse roos, Egyptische jasmijn en Madagascar vanille.

Donkere, vrouwelijke vanillegeuren

Ellis Brooklyn, Bij – $ 108,00

“In deze categorie draait alles om intriges, maar ook om durf”, zegt Shapiro. “Ik hou ook van een mix van verfijnde zoetigheid erin. Ik denk aan onze Bee Eau de Parfum, die bestaat uit honing, vanille, cacao, kaneel en zemelen. Het is ook een beetje sappig, wat ook goed werkt in deze categorie.”

Henry Rose, Dark is Night – $35,00 tot $120,00

Deze geur komt uit de Henry Rose-parfumlijn van actrice Michelle Pfeiffer. ““Dark is Night heeft de helderheid van groen gras en fresia, maar de warmte van vetiver, vanille en patchouli om je een zelfverzekerde, sensuele sfeer te geven”, zegt hij Kristy EngelsVice-president marketing bij Henry Rose.

Raad eens, Seduction Noir – $ 16,00 tot $ 24,00

“Seducing Noir is een viering van sensualiteit met zijn combinatie van heldere, kruidige en eetbare tonen zoals salie, bergamot, pioenroos, iris, sambac-jasmijn en lelietje-van-dalen, gecombineerd met vanille en Haïtiaanse vetiver, omhuld door een verslavende fluweelzachte textuur” zegt Johnsen. “Deze geur is een sexy geur die de unieke aantrekkingskracht en speelse, boeiende stijl belichaamt die synoniem is met het merk Guess.”

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *