Probeer affirmatietrainingen voor zelfzorg voor lichaam en geest

Bij Well+Good brengen we onze dagen door met praten en leren van de meest interessante mensen op het gebied van welzijn: experts, opinieleiders en beroemdheden. Nu nodigen wij u uit om deel te nemen aan de discussie. Welkom bij de Well+Good-podcast, uw gids voor het vinden van de gewoonten en praktijken die bij uw frequentie passen. Lees verder

De wetenschap toont aan dat positieve zelfpraat tijdens het sporten verband houdt met betere atletische prestaties Prestaties en motivatie1. Maar de woorden die je tegen jezelf zegt tijdens het sporten hoeven niet noodzakelijkerwijs betrekking te hebben op de activiteit, je lichaam of de prestatie zelf. Je kunt een affirmatietraining doen die oefening combineert met positieve zelfpraat elk Onderwerp voor bijzonder stemmingsverbeterende zelfzorg.

“Affirmatietrainingen kwamen voort uit het idee dat we lichaam en geest tegelijkertijd wilden betrekken”, zegt Alyson Stoner, medeoprichter van het digitale wellnessplatform Movement Genius, in de aflevering van deze week De Well+Good-podcast. “Het is een kans om je mindset te onderzoeken [and] Pas misschien enkele van uw gedachten over uzelf aan.

Een affirmatie, positieve zelfpraat of zelfbevestiging is volgens de American Psychological Association ‘elke gedachte over jezelf die geloofwaardig en levendig is en positieve eigenschappen, vaardigheden of capaciteiten versterkt’. De zelfbevestigingstheorie stelt dat het handhaven en handhaven van een beeld van zichzelf als ‘goed aangepast, moreel, competent, stabiel en in staat om belangrijke resultaten te beheersen’ leidt tot mentale stabiliteit. Onderzoek toont aan2 dat door gesproken affirmaties deze ideeën versterkt. Sommige therapiebehandelingen omvatten het dagelijks herhalen van affirmaties voor jezelf of het gebruik van affirmaties voor als je moeilijke momenten ervaart.


Experts in dit artikel

  • Alyson Stoner, mede-oprichter van Movement Genius, een digitaal wellnessplatform dat cursussen aanbiedt over mentaal, fysiek en emotioneel welzijn

Dit is al een gebruikelijk onderdeel van veel fitnesservaringen: het is niet ongewoon om spintrainers of yoga-instructeurs positieve, motiverende aanmoedigende woorden te horen zeggen die al dan niet verband houden met de daadwerkelijke oefeningen. Movement Genius gaat nog een stap verder met affirmatietrainingen, die bewegingssessies van 15 minuten (van verschillende moeilijkheidsgraad) combineren met een soundtrack van affirmaties die zijn ontworpen om voor jezelf te worden herhaald. Je kunt zelfs het affirmatiethema kiezen dat je die dag een extra boost nodig hebt.

Foto: W+G Creatief

“Terwijl we de bewegingen doorlopen, reciteer ik specifieke affirmaties op basis van het onderwerp dat je kiest”, zegt Stoner. Ze zeggen bijvoorbeeld dat sommige affirmatie-soundtracks helpen ‘de creativiteit te stimuleren’, terwijl andere meer gericht zijn op ‘het verlichten van stress’.

De combinatie is logisch. Lichaamsbeweging heeft zijn eigen stemmingsverbeterende effect, omdat het de bloedtoevoer naar de hersenen verhoogt, endorfines vrijmaakt en na verloop van tijd de productie stimuleert van hormonen en neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van de emotionele stemming. Voeg daar wat zelfbespreking aan toe terwijl je bloed stroomt, en de theorie is dat je een synergie van grondende positiviteit zult hebben. Dat is tenminste wat Stoner ziet bij haar studenten.

“We ontdekten dat wanneer mensen de affirmatietrainingen proberen, ze zich aan het eind niet uitgeput voelen, maar zich afvragen: ‘Hoe krijg ik meer energie dan toen ik begon?’” zegt Stoner. “Ik denk dat het gevoel dat je lichaam, geest en ziel vervuld worden, een echt geschenk is.”

Een affirmatietraining kun je bekijken op het Movement Genius YouTube-kanaal. Je kunt ook proberen je eigen affirmaties in je dagelijkse trainingen op te nemen. Bekijk eerst enkele tips over hoe je affirmaties kunt creëren die authentiek en niet-giftig positief aanvoelen. En hoor meer over de kracht van het combineren van fysieke en mentale gezondheidszorg en andere onderwerpen in de aflevering van Stoner van deze week De Well+Good-podcast.


Well+Good-artikelen verwijzen naar wetenschappelijke, betrouwbare, actuele en robuuste onderzoeken om de informatie die we delen te ondersteunen. U kunt ons vertrouwen op uw reis naar welzijn.

  1. Walter, Nadia et al. “Effecten van self-talktraining op competitieve angst, zelfeffectiviteit, wilskracht en prestaties: een interventieonderzoek met junior sub-elite atleten.” Sport (Bazel, Zwitserland) Deel 7.6 148. 19 juni 2019, doi:10.3390/sports7060148

  2. Cascio, Christopher N et al. “Zelfbevestiging activeert hersensystemen die geassocieerd zijn met zelfgerelateerde verwerking en beloning en wordt versterkt door toekomstgerichtheid.” Sociaal cognitieve en affectieve neurowetenschappen Deel 11.4 (2016): 621-9. doi:10.1093/scan/nsv136


Leave a Comment