Pilates voor polspijn: een routine van 15 minuten

By | September 9, 2023

IAls u op de een of andere manier met uw handen werkt, heeft u waarschijnlijk last van pijnlijke polsen. Misschien heb je een superlange baristadienst achter de rug of was je in een vreemde hoek aan het typen op je laptop. Maar hoewel er veel trainingen en rekoefeningen zijn om rugpijn te verlichten of de heupen los te maken, worden de polsen maar al te vaak genegeerd door fitnessprofessionals. Daarom neemt Brian Spencer van Easter River Pilates ons vandaag mee door 15 minuten polsvriendelijke TLC.


Als u iemand bent die gewoonlijk een zeer milde, witgloeiende pijn in uw polsen krijgt als u tijdens het sporten op handen en voeten zit, bent u niet de enige. Maar het kan een teken zijn dat je aan de kracht van je bovenlichaam moet werken om de druk op je polsen te verlichten, legt Spencer uit. Daarom bevat deze Pilates-training voor polspijn oefeningen voor je borst, armen en schouders.

“Als je jezelf de vraag stelt: waarom doen we tegenwoordig zoveel schouderwerk?” zegt Spencer. “Een van de belangrijkste redenen voor ernstige polspijn aan handen en voeten is de noodzaak om de schouders te versterken. Als die schouders niet bijzonder sterk zijn, verschuift uw gewicht eenvoudigweg naar de pols. Daarom is het opbouwen van schouderkracht een geweldige manier om ongemak in je polsen te verminderen.

Verwacht bij deze training veel repetitieve armbewegingen, waarbij je het volledige bewegingsbereik van je schouders moet bereiken en gebruiken. Er is geen beweging die Spencer niet uitlegt met een vrolijk, grappig en gemakkelijk te begrijpen optreden. Terwijl je je armen omhoog en rond strekt, met extra handbewegingen om sterke polsen te ondersteunen, biedt hij nuttige beelden zoals: “Er hangt een miljoen dollar aan het plafond waar je naar reikt.”

Als u deze serie van 15 minuten regelmatig doet, kunt u ‘van polspijnvriendelijk naar polspijnvrij gaan’, zoals Spencer brutaal zegt. Natuurlijk is alles optioneel en het beste deel? Er zijn geen energetische bewegingen op handen en voeten te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *