Pavise biedt de volgende generatie zonbeschermingsproducten

By | September 15, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Ondanks de honderden zonnebrandmiddelen die elk jaar op de markt komen, is er niet veel innovatie als het gaat om de daadwerkelijke zonnebrandfilters die het zware werk doen. Een nieuw UV-filter (denk aan titaniumdioxide of avobenzone) is sinds de jaren negentig niet meer goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA). Pavise, een biotechbedrijf onder leiding van een biomedisch ingenieur, streeft ernaar om binnen deze beperkingen de beste SPF op de markt te ontwikkelen en tegelijkertijd nieuwe filters te ontwikkelen die, indien goedgekeurd, het landschap van zonbescherming volledig zouden kunnen veranderen.

“Zonnebrandcrème is een gereguleerd medicijn in de Verenigde Staten – het is een vrij verkrijgbaar medicijn”, zegt Sophie Bai, biomedisch ingenieur en oprichter en CEO van Pavise. Daarom is er al twintig jaar nauwelijks sprake van innovatie. Alles gebruikt exact dezelfde filters, alleen andere bewoordingen. Persoonlijke verzorging moet als medicijn worden gereguleerd, omdat de huid het grootste orgaan in ons lichaam is. En ons doel bij Pavise is eigenlijk om al het farmaceutische onderzoek en de ontwikkeling samen te brengen [to cosmetics] om hoogwaardige zorg te bieden in de huidverzorgingscategorie.”

Pavise begon moleculen te maken om eczeem en acne te behandelen, maar stopte die eind 2020 om zich te concentreren op minerale filters. Deze verandering werd in gang gezet toen de FDA bevindingen naar buiten bracht dat chemische filters gemakkelijker in de bloedbaan werden opgenomen dan minerale filters en dat verder onderzoek nodig was om te bepalen of dit al dan niet gevolgen had voor de veiligheid. Bai speelde op safe en wilde de beste minerale zonnebrandmiddelen op de markt creëren, zodat klanten zich op hun gemak konden voelen met een minerale formule die ze ook graag zouden gebruiken.


Experts in dit artikel

  • Sophie Bai, biomedisch ingenieur en oprichter en CEO van Pavise

“Mineraalfilters laten bij mij en mensen van kleur een vreselijke witte zweem achter”, zegt Bai. “Ik geloof niet dat mensen van kleur de toegang tot kwaliteitszorg mogen missen, en huidverzorging is gezondheidszorg. Daarnaast kunnen wij geen chemische filters gebruiken als wij borstvoeding geven, zwanger zijn of een klein kind hebben. Daarom zijn wij direct aan de slag gegaan met transparante mineraalfilters.

Pavis heeft dit voorjaar vier producten gelanceerd: Dynamic Age Defense SPF ($148), Lip Defense SPF ($58), Gentle Amino Powerwash ($64) en een UV-camera ($176). Dynamic Age Defense en Lip Defense maken beide gebruik van de herziene mineraalfilters van Pavis.

“Onze technologie creëert echt een andere vorm en samenstelling van de zinkoxide- en titaniumdioxidemoleculen”, zegt Bai. “Dus we werken vanuit het uitgangspunt van wat de FDA heeft goedgekeurd, maar veranderen hun chemische eigenschappen – zonder het feit te veranderen dat ze nog steeds zinkoxide en titaniumdioxide zijn – om een ​​betere UV-absorptie te bereiken.”

Dynamische leeftijdsverdediging SPF

Ik heb talloze minerale zonnebrandmiddelen geprobeerd en deze van Pavise is een van de beste. Het heeft een SPF van 30 en brengt wit aan, maar met een beetje wrijven verdwijnt het volledig in mijn huid.

“Dynamic Defense is transparant voor alle huidtinten”, zegt Bai. “Ik ben hier zo trots op omdat het een voorbeeld is van hoe de wetenschap een rechtvaardiger wereld kan creëren.”

Bovendien is de formule rijk aan antioxidanten die de huid herstellen en tegelijkertijd beschermen door de mineralen. “Onze Photoaging Defense Cocktail bestaat uit zes verbindingen die synergetisch werken om de fotoschade veroorzaakt door UVA-stralen dagelijks te herstellen”, zegt Bai. “We hebben een bibliotheek van 10.000 verbindingen doorgenomen waarvan klinisch is bewezen dat ze synergetisch werken met fotoprotectie naast UV-filters en hebben deze teruggebracht tot deze zes.”

Lipverdediging SPF

Deze SPF-lipgloss is een van mijn favorieten. Het wordt geleverd in drie mooie, neutrale tinten, die elk een mooie, dikke maar transparante laag glanzende kleur afgeven en tegelijkertijd SPF 30-bescherming bieden.

“Ik heb een SPF voor de lippen ontwikkeld omdat ik daadwerkelijk lijd aan een aandoening die veneus meer wordt genoemd”, zegt Bai. Het is een niet-kankerachtige tumor die verschijnt als een blauwzwarte stip op de lip en die te wijten is aan opgehoopte UV-schade. “Dit gebeurt meestal bij mensen van 50 jaar en ouder, en het feit dat ik het op 26-jarige leeftijd kreeg, laat zien hoeveel UV-schade ik heb opgelopen.”

De drie tinten – 604 (semi-transparant nude roze), 616 (semi-transparant nude mauve) en 774 (semi-transparant roze bruin) – zijn gepigmenteerd met ijzeroxiden, hetzelfde ingrediënt dat kleur geeft aan getinte zonnebrandmiddelen.

“We hebben geen synthetische kleurstoffen die zo vaak worden gebruikt in lippenstiften, oogschaduw of blushers”, zegt Bai. “Vanuit het perspectief van de ontwikkeling van geneesmiddelen is het erg belangrijk voor ons om de veiligheid bij dagelijks gebruik te claimen. En in mijn bedrijf zijn we allemaal medicijnonderzoekers. We hebben dus een veel hogere standaard van wat veiligheid voor ons betekent.”

Zachte amino-powerwash

Dit schoonmaakproduct heeft zojuist de onze gewonnen Well+Good SPF-onderscheiding voor De beste luxe reiniger voor het verwijderen van zonnebrandcrème. Het heeft de tand des tijds tijdens het testproces doorstaan ​​toen ik het gebruikte om mijn gezicht te reinigen tussen de tientallen zonnebrandmiddelen die ik probeerde. Mijn huid was schoon zonder droog aan te voelen.

“We ontdekten dat veel van de reinigingsmiddelen op de markt de zonnebrandcrème niet verwijderen, ook al beweren ze dat ze make-up verwijderen”, zegt Bai. “Zonnebrandcrème is vaak nog lastiger te verwijderen dan gekleurde make-up vanwege de filmvormende stoffen in zonnebrandproducten.” Daarom heeft Pavise een reiniger ontwikkeld die alle zonnebrandcrèmes met SPF (ook waterproof) in één wasbeurt kan verwijderen.

UV-camera

Om ervoor te zorgen dat je 1) geen plekje mist bij het aanbrengen van zonnebrandcrème en 2) al je zonnebrandcrème verwijdert, kun je deze camera gebruiken. Hij wordt op de onderkant van een iPhone aangesloten en verandert uw camera in een UV-camera, zodat u precies kunt zien waar uw SPF zich wel en niet bevindt. Wij hebben het gewoon gegeven Innovatieprijs tijdens de onze SPF-prijzen.

“Als je zonnebrandcrème aanbrengt, helpt de camera je te zien of je de zonnebrandcrème gelijkmatig hebt aangebracht of dat je plekjes hebt gemist”, zegt Bai. “Vaak mis je eigenlijk de neusstreep en het gebied onder de ogen. En veel mensen zeggen: ‘Oh, ik smeer elke dag zonnebrandcrème, waarom krijg ik nog steeds huidkanker op mijn neus?’ Dat komt omdat je eigenlijk nooit zonnebrandcrème op je neus smeert zoals je dacht. Deze tool helpt je dus echt om ervoor te zorgen dat je volledig beschermd bent en kan je vertellen wanneer je opnieuw een aanvraag moet indienen als je zweet. “Het kan ook aangeven of een reinigingsmiddel effectief is als het gaat om het verwijderen van zonnebrandcrème.”

Wat komt er van Pavise?

Hoewel Pavise een manier heeft gevonden om te innoveren met bestaande UV-filters, ontwikkelt het bedrijf ook nieuwe en vraagt ​​het FDA-goedkeuring aan. Het kost miljoenen dollars om goedkeuring van de FDA te krijgen. Het proces voor het verkrijgen van goedkeuring door de FDA omvat doorgaans verschillende fasen, waaronder preklinische onderzoeken, klinische onderzoeken (fase I, fase II en fase III) en het indienen van uitgebreide documentatie om de veiligheid en effectiviteit van het product aan te tonen. Bijbehorende kosten kunnen bestaan ​​uit onderzoeks- en ontwikkelingskosten, het inhuren van onderzoekers en personeel voor klinische proeven, het op grote schaal vervaardigen van het product, het betalen van regelgevende adviseurs en het dekken van administratieve kosten in verband met het beoordelingsproces van de FDA.

Maar Pavise heeft de investeerders aan zijn kant gevraagd om dit hopelijk mogelijk te maken, en een aantal nieuwe producten zijn naar mijn mening de goedkeuring waard. “We hebben vier nieuwe klassen macrofilters, dit zijn hele, hele grote chemische UV-filters die we zojuist in het laboratorium hebben ontwikkeld en die SPF 1000 kunnen produceren”, zegt Bai. Nee, dat is geen typefout SPF duizend. “Dit zal de manier waarop we over zonnebrandcrème denken echt veranderen. We zijn vastbesloten om samen te investeren en het FDA-goedkeuringsproces voor geneesmiddelen te doorlopen om goedkeuring van deze UV-filters in dit land te verkrijgen.”

Dit proces zal een tijdje duren, maar zelfs als niet alles tot bloei komt, kunnen we nog steeds meer innovatieve innovaties van Pavise verwachten.

“We werken voortdurend aan het verbeteren van bestaande formules of het ontwikkelen van nieuwe moleculen naarmate de wetenschap vordert”, zegt Bai. “Wij stagneren nooit. Het zal nooit meer zijn als: ‘Dit is de formule tien jaar later.’ Wij willen altijd het nieuwste en beste bieden.”

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *