Over-the-counter slaappillen: tips en voorzorgsmaatregelen

By | September 10, 2023

IIs er iets vervelender dan je uitgeput voelen, maar niet in slaap kunnen komen? Oké, waarschijnlijk, maar proberen weg te dromen is nog steeds het ergste. Maar als je het gevoel hebt dat je de enige ter wereld bent die niet een beetje zijn ogen dicht kan houden, weet dan dat je niet de enige bent: volgens de Cleveland Clinic treft slapeloosheid wereldwijd één op de drie volwassenen.

Met dat in gedachten is het misschien niet verrassend dat uit gegevens van de National Health Interview Survey uit 2020 blijkt dat 8,4 procent van de Amerikaanse volwassenen vaak dagelijks een slaappil of vrij verkrijgbare slaapmiddelen slikt. Bovendien ontdekten de onderzoekers dat vrouwen vaker dan mannen slaappillen slikken, en dat hoe ouder vrouwen worden, hoe groter de kans is dat ze zich tot medicijnen tegen slapeloosheid wenden.Hoewel het gebruik van slaapvitamines en natuurlijke supplementen in de loop der jaren lijkt te zijn toegenomen – in 2022 bleek uit een onderzoek van Consumer Reports dat ongeveer één op de drie Amerikaanse volwassenen aangaf slaapsupplementen te gebruiken – blijkt uit recent onderzoek dat de slaappillen waarvoor een recept nodig is, met maar liefst 31 procent.

Hoewel veranderingen in levensstijl zeker een factor kunnen zijn die bijdraagt ​​aan deze verschuiving (aangezien gedragstherapie vaak wordt aanbevolen als een manier om slapeloosheid te behandelen), is een andere belangrijke reden waarom de voorschriften voor slaapmedicatie aan banden worden gelegd waarschijnlijk omdat er zoveel goede zijn. Er zijn natuurlijke en veilige slaappillen Er zijn nu vrij verkrijgbare slaappillen verkrijgbaar. De mondiale markt voor slaapmiddelen wordt in 2023 al geschat op 76 miljard dollar en zal naar verwachting groeien tot iets meer dan 103 miljard dollar in 2028.

Hoe werkt een vrij verkrijgbare slaappil?

Veel vrij verkrijgbare slaappillen zijn gebaseerd op het hormoon melatonine als actief ingrediënt. “Wanneer cortisol wordt verstoord als gevolg van chronische stress, kan het de melatonineproductie verstoren, wat betekent dat je moeite hebt met inslapen, doorslapen of beide”, zegt Dr. Taz Bhatia, arts voor integratieve geneeskunde en ambassadeur voor het vitaminemerk OLLY. “Slaappillen die melatonine bevatten, een natuurlijk voorkomend hormoon, helpen bij het reguleren van de interne klok die je slaapcyclus regelt.”

dr. Volgens Bhatia verkort melatonine niet alleen de tijd die nodig is om in slaap te vallen, maar verhoogt het ook de REM-slaap (rapid eye motion sleep), een fase van de slaapcyclus die wordt gekenmerkt door levendige dromen, verhoogde hersenactiviteit en snelle oogbewegingen. waar de meeste dromen plaatsvinden. Om deze reden hebben sommige mensen levendigere dromen als ze slaappillen gebruiken. (Geïnteresseerd? De OLLY Sleep Gummies, $ 10, zijn mijn persoonlijke favoriet.)

Melatonine is echter niet het enige vrij verkrijgbare slaapmiddel. OTC-slaapmiddelen kunnen de vorm hebben van antihistaminica, waaronder allergiemedicijnen zoals difenhydramine, dat wordt aangetroffen in ZzzQuil Nighttime Sleep-Aid LiquiCaps ($ 5), volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Een bijwerking van deze medicijnen is slaperigheid, daarom kunnen ze nuttig zijn voor het slapengaan.

Wat is het OTC-equivalent van Ambien?

Hoe nuttig slaapgummies en andere slaapmiddelen ook kunnen zijn om in een stabiele slaap te komen, het is belangrijk op te merken dat geen enkel vrij verkrijgbaar slaapmiddel te vergelijken is met Ambien (ook bekend als zolpidem), een slaappil op recept die als een kalmerend middel werkt. en bevordert de slaap. Maakt het gemakkelijker om sneller in slaap te vallen en langer in slaap te blijven.

Hoewel er geen echte vervanging bestaat zonder recept, zegt Dr. Nilong Vyas, slaapexpert bij Sleepless in NOLA en medisch beoordelingsexpert bij SleepFoundation.org, zei dat Benadryl en Unisom Ambien nabootsen vanwege hun kalmerende eigenschappen. Dat betekent echter niet dat u de medicatie moet doorslikken of een dubbele dosis pillen moet innemen.

Is het veilig om regelmatig vrij verkrijgbare slaapmiddelen te gebruiken?

Hoewel de welzijnsindustrie je wil laten geloven dat melatoninesupplementen en andere vrij verkrijgbare slaapmiddelen noodzakelijke toevoegingen zijn aan je nachtelijke routine, zegt klinisch psycholoog Michael Breus, PhD, oprichter van TheSleepDoctor.com, dat het nemen van vrij verkrijgbare slaapmiddelen elke nacht is niet aan te raden.

“Er zijn maar heel weinig mensen die er elke avond een nodig hebben”, zegt hij. “Hoewel er enkele verzachtende omstandigheden zijn – bijvoorbeeld pijn, bepaalde geestelijke gezondheidsproblemen, sommige medische diagnoses en sommige medicijnen – raad ik het nooit aan [OTC sleep aids] voor dagelijks gebruik.”

Dit is volgens dr. Breus over de mogelijke bijwerkingen. “Er is minstens één onderzoek dat aantoont dat dagelijks gebruik een directe link heeft met ernstige cognitieve stoornissen zoals de ziekte van Alzheimer”, zegt hij. (Het is echter vermeldenswaard dat deze studie specifiek gaat over farmacologische slaapmedicijnen zoals benzodiazepinen. Dit is een belangrijk onderscheid omdat vrij verkrijgbare slaapmiddelen niet-farmacologische medicijnen zijn.)

Er is echter nog een ander onderzoek dat aantoont dat er mogelijk een verband bestaat tussen vrij verkrijgbare slaappillen (evenals slaappillen op recept) en beroertes. Het werd uitgevoerd bij mensen van middelbare tot oudere leeftijd zonder voorgeschiedenis van een beroerte.

Afgezien van de potentiële risico’s die gepaard gaan met langdurig gebruik van slaappillen, zegt Dr. Breus wijst erop dat een overdosis vrij verkrijgbare slaappillen mogelijk is. “Bovendien consumeren veel mensen alcohol terwijl ze het gebruiken, wat de situatie alleen maar erger maakt”, zegt hij.

Hoe je sneller in slaap kunt vallen zonder vrij verkrijgbare slaappillen

Hoewel vrij verkrijgbare slaappillen tijdelijke verlichting bieden van slapeloosheid en slaapstoornissen, zijn hun mogelijke bijwerkingen niet uitgebreid genoeg onderzocht, en het weinige onderzoek dat er is suggereert dat regelmatig gebruik potentieel ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Om deze reden raden veel artsen en slaapexperts aan om te beginnen met veranderingen in levensstijl voordat ze hun toevlucht nemen tot slaappillen, zelfs als het vrij verkrijgbare medicijnen zijn.

“Mijn cliënten die moeite hebben met inslapen en/of doorslapen, hebben medicijneffecten gezien op het gebied van veranderingen in levensstijl”, zegt gediplomeerd therapeut Kier Gaines, die net als Dr. Bhatia is een OLLY-ambassadeur. “De drie meest voorkomende zijn cognitieve gedragstherapie [CBT], het verbeteren van de slaaphygiëne en het bewegen van uw lichaam. CBT is de therapie die ik beoefen. Mijn cliënten en ik ontwikkelen copingstrategieën en onderzoeken de manieren waarop onze gedachten, gevoelens en gedragingen met elkaar verbonden zijn. Het helpt bij angst en depressie, die nauw verband houden met slapeloosheid.”

Als het gaat om het bevorderen en verbeteren van de slaap, is het enige waar u op moet letten de oefening die u kiest. Als je ‘s avonds traint (ook al is het eerder op de avond), overweeg dan om rustigere reeksen te introduceren, zoals yoga, tai chi, barre of pilates. Als je de voorkeur geeft aan intensievere trainingen zoals HIIT, zwaar tillen en cardio, oefen ze dan eerder op de dag. Hoewel u zich misschien uitgeput voelt na een dergelijk energieverbruik, blijkt uit onderzoek dat het langer duurt om in slaap te vallen na intensieve inspanning en dat het moeilijker is om in slaap te blijven.

Ondertussen is slaaphygiëne misschien niet wat u denkt; het gaat erom hoe snooze-vriendelijk uw routine en ruimte zijn. Ga je op vaste tijden naar bed en sta je op? Vult u uw dieet met het beste voedsel om te slapen? Heeft u een bedtijdroutine waarmee u tot rust kunt komen voordat u in slaap moet vallen? (Het nippen van een kopje scherp kersensap of Moon Juice’s Magnesi-Om voor $ 42, beide natuurlijke slaapmiddelen, kan helpen.) Is uw verlichting warm en rustgevend? Zijn uw lakens comfortabel en ademend? Staat jouw bed binnen het zicht van een raam zodat je toch van de zonsopgang kunt genieten? Zo niet, heb je dan een zonsopgangwekker (zoals de Hatch Restore 2, $ 200) die de natuurlijke gebeurtenis nabootst, wat gunstig blijkt te zijn voor onze circadiane ritmes?

Dit zijn allemaal kleine veranderingen die u kunt aanbrengen en die een grote impact kunnen hebben op de kwaliteit van uw slaap en ook op hoe snel u in slaap valt.

Dat wegnemen

Volgens dr. Vyas is een vrij verkrijgbaar slaapmiddel dat tijdelijk helpt bij het herstellen van een jetlag of bij het hervatten van een gezonde slaaproutine, maar het mag niet elke nacht worden gebruikt. Als u zich gedwongen voelt om altijd een potje melatoninegummies naast uw bed te bewaren (wat schuldig is aan de beschuldiging), is het misschien tijd om naar een arts te gaan om te bepalen of er mogelijk andere onderliggende medische aandoeningen aanwezig zijn. Als je niets vindt, kan het raadplegen van een slaapcoach nuttig zijn.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *