Orangetheory lanceert een nieuwe krachttrainingscursus

By | September 7, 2023

SKrachttraining ligt momenteel op ieders lippen. Een voorbeeld: op hartslag gebaseerde groepsfitnessfranchise Orangetheory heeft aangekondigd dat het vanaf deze maand een nieuw lestype zal aanbieden: Strength 50. De les van 50 minuten maakt gebruik van gewichten, TRX-banden, minibanden, lichaamsgewicht en meer om studenten te helpen spiermassa opbouwen met de juiste vorm.

Dit wijkt behoorlijk af van de typische Orangetheory Orange 60-les, waarbij studenten blokken doorlopen op de roeimachine, loopband (of een ander cardioapparaat) en op de vloer voor functionele weerstandstraining. Elke leerling draagt ​​een hartslagmeter en het doel is om een ​​optimale hoeveelheid tijd in verschillende hartslagzones door te brengen.


Experts in dit artikel

  • Scott Brown, vice-president fitness bij Orangetheory Fitness

In plaats van zich te concentreren op hartslagzones, leert Strength 50 de grondbeginselen van kracht, zodat studenten met vertrouwen het vloergedeelte van de Orange 60-lessen kunnen aanpakken.

“Het belangrijkste verschil is dat de nadruk sterk op dit ene element ligt, in tegenstelling tot de drie elementen die we in een normale klas hebben”, zegt Scott Brown, vice-president fitness bij Orangetheory. “Het geeft de leden de mogelijkheid om zich op dat ding te concentreren, omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over wat er daarna op de loopband gebeurt of door de kamer moet bewegen.”

Orangetheory is de nieuwste boetiekfitnessstudio gespecialiseerd in krachttraining. Eerder dit jaar begonnen zowel Pure Barre als CorePower Yoga zich te vertakken van respectievelijk barre en yoga om zwaardere gewichtsklassen aan te bieden. Ook online platforms als Alo Moves en Obé hebben hun focus op krachttraining uitgebreid.

Brown zei dat inzichten van boekingsplatform Classpass dat krachttraining het meest geboekte lestype was in 2022, evenals feedback van zijn eigen leden, ertoe leidden dat Orangetheory het nieuwe lestype probeerde. Toen de klas eerder dit jaar in een beperkte bètaversie werd gelanceerd, bereikte deze al snel een wachtlijst van 10.000 mensen.

“Ik denk dat het belangrijkste is dat de industrie volwassen wordt, de literatuur volwassen wordt en dat alles zich dan begint te vermenigvuldigen [from coaches to students]zegt Brown over de groeiende populariteit van krachttraining. “De resultaten van krachttraining, vanuit fysiologisch perspectief, vanuit psychologisch perspectief, deze voordelen zijn al lang bekend, maar ons vermogen om dit consequent duidelijk uit te drukken en dit aan mensen te communiceren ontkracht mythen en overtuigt mensen ervan dat ze zich ervan bewust zijn dit is gegroeid.”

Brown zegt dat dit vooral geldt voor vrouwen, aan wie al lang is verteld dat ze zich moeten concentreren op ‘aanscherping en toning’, zoals Brown het stelt. Dat is niet langer het geval, en het Arnold Schwarzenegger-achtige bodybuilderlichaam uit de jaren ’80 en ’90 is niet langer het dominante beeld dat geassocieerd wordt met het opbouwen van kracht.

Hoewel krachtruimtes in traditionele sportscholen de laatste tijd ook vaker worden gebruikt, zorgt het benaderen van kracht via groepsfitness ervoor dat het een minder geïsoleerde en toegankelijkere onderneming wordt, zegt Brown. De Strength 50-lessen zijn ontworpen als gebalanceerde trainingen voor het hele lichaam, die enige tijd nodig hebben om zich zelfstandig te ontwikkelen als krachttraining nieuw voor je is. Omdat deze lessen zich allemaal op één modaliteit concentreren, in plaats van dat verschillende groepen om beurten drie verschillende trainingen tegelijk doen, kunnen de trainers van Orangetheory meer aandacht besteden aan het garanderen van de juiste vorm en zelfs de hartslagmeters in de gaten houden om te zien hoe verschillende bewegingen hun studenten beïnvloeden. .

Over het geheel genomen ziet Brown Strength 50 als een “complement” voor de “multivitamine” Orange 60.

“Als je vertrouwen hebt in je vorm, wordt alles gemakkelijker”, zegt Brown.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *