Ontwerper Bobby Berk over het eerste boek “Right at Home”

By | September 14, 2023

WLang voordat ontwerpexpert en Emmy-genomineerde televisiepresentator Bobby Berk zijn gevoel voor design kon herkennen, voelde hij het in zijn botten. Hij ervoer dit gevoel voor het eerst toen hij vijf was, terwijl hij in een slaapkamer zat die versierd was met rood – rode sprei, rode kussens, rode gordijnen – allemaal in een brandweerautokleur die zijn moeder had uitgekozen om bij een gevonden jongetje te passen. “Ik kon niet onder woorden brengen dat deze kleur me bang maakte, maar ik besefte dat ik me niet kalm voelde en dat ik me door blauw beter zou voelen”, vertelt hij. Dus spaarde hij zijn verjaardagscheques totdat hij zich blauw linnengoed kon veroorloven, wat zijn eerste kamermake-over ooit zou zijn.

Experts in dit artikel

  • Bobby Berk, ontwerpexpert, voor een Emmy genomineerde televisiepresentator en auteur

Hoewel Berk het toen nog niet helemaal besefte, legde deze vormende ervaring de basis voor zijn aanpak vandaag de dag: de essentie van een goed huisontwerp ligt niet alleen in hoe het eruit ziet, maar ook in hoe het voelt voor de persoon die erin woont. . Zoals Berk uitlegt in zijn eerste boek, dat op 12 september verschijnt, Thuis: hoe goed design goed is voor de geestAls u geluk, comfort en stijl waardeert bij het ontwerpen van een ruimte, zal deze onmiddellijk voor u zorgen.

In het boek onthult Berk de manieren waarop design door de jaren heen een diepgaande invloed heeft gehad op zijn gemoedstoestand, en geeft vervolgens bruikbare richtlijnen voor het ontwerpen van een huis dat aanvoelt en functioneert als een veilige haven – een huis dat meer lijkt op een bijdrage in plaats van uw gevoel van vrede te schaden.

“Als het om een ​​huis gaat, is dat voor mij het grootste gevoel [that of] voel je veilig en geborgen.” —Bobby Berk, ontwerpexpert en voor een Emmy genomineerde televisiepresentator

“Als het om een ​​huis gaat, is dat voor mij het grootste gevoel [that of] veilig voelen”, zegt hij. Hij begreep de ernst van dit gevoel pas echt toen hij als tiener zonder huis merkte dat hij op de bank zat te surfen of in zijn auto of op straat sliep. Het eerste appartement dat hij zich kon veroorloven, was een levensader, zowel fysiek als mentaal. “Van het gevoel dat ik me niet veilig voelde, naar dat gevoel en het besef van het drastische verschil dat het maakte voor mijn geestelijke gezondheid – dat zette me op het pad om ontwerper te worden en dat gevoel met anderen te delen”, zegt hij.

Ter ere van zijn boeklancering sprak ik met Berk over wat het werkelijk betekent om je persoonlijke stijl te vinden en waarom het zo belangrijk is om een ​​ruimte te creëren die je het beste ondersteunt, evenals de belangrijkste huisontwerpelementen die je humeur verbeteren en tot rust kunnen komen. je zintuigen.

Goed+Goed: Jouw boek, Direct thuisbenadrukt het belang van het ontwerpen van uw huis om u persoonlijk aan te spreken. Wat zou je zeggen tegen iemand die moeite heeft met het ontdekken van zijn ontwerpstijl?

Bobby Berk: Ik zou beginnen door ze te vragen naar dingen die helemaal niets met design te maken hebben – want uiteindelijk zijn dit de dingen die je in huis wilt hebben, omdat ze je gelukkig maken.

Ik herinner me jaren geleden Vreemd ooghadden we een held genaamd Remy, en hij had het huis van zijn grootmoeder geërfd. Terwijl zijn oma stijlvol was en zo’n cool huis had, dat was het dan niet het huis van een 27-jarige vrijgezel, en hij wist niet zo goed wat hij ermee aan moest.

Aan het begin van de show vroeg ik mensen: “Wat is jouw ontwerpesthetiek?” En ze zeiden: “Ik weet het niet.” Of ze zeiden iets waarvan ik wist dat zij het niet echt waren, gewoon iets dat ze hadden gehoord – zoals als “Frans Industrieel”. En ik zou zeggen: “Weet je het zeker? Weet je echt wat dat is?” En dan zeiden ze onvermijdelijk: “Nee, ik heb het net ergens gelezen.”

Dus ik vroeg Remy: “Wat is je favoriete tv-programma?” En hij zei: “gekke mannen.” En toen dacht ik: “Wat is jouw droomvakantie?” En hij zei: “Cuba, en ik zit ook vast in de jaren vijftig.” Dus deed ik zijn huis in Mid-Century Modern en maakte een hele coole muurschildering van Havana, en hij kwam binnen en zei: “Oh mijn God, dat ben ik.” Ik begrijp niet hoe je dat deed.” En eigenlijk had ik hem alleen maar gevraagd naar de dingen waar hij om gaf en het niets dat ermee te maken had ontwerp, en dit zijn de dingen die ik in zijn huis heb gezet. Want het punt is: als ze jouw kopje op een andere manier bijvullen, vullen ze jouw kopje ook thuis bij.

W+G: Welke impact heeft het ontwerpen van een huis op basis van uw persoonlijke stijl op de geestelijke gezondheid?

BB: Het is drastisch. Je huis is als je telefoonoplader. Als je ‘s nachts thuis geen volledige lading krijgt, kom je de dag niet door, en als je je telefoon ‘s nachts niet oplaadt, komt hij de dag ook niet door.

Het maakt dus echt een grote impact als je ontwerpt op basis van jouw persoonlijke stijl. En dat hoeft niet per se te betekenen dat je jezelf omringt met dingen waar je geld aan uitgeeft. Het kan een coole steen zijn die je op vakantie hebt gevonden en die je elke keer dat je ernaar kijkt terugbrengt naar het moment waarop je mentaal in een geweldige toestand verkeerde. Het kan een geur zijn. Het kan een textuur zijn die je doet denken aan de bank van je grootmoeder toen je klein was, toen je je veilig voelde. Als je eenmaal weet wat deze dingen zijn, kan het een grote impact hebben.

W+G: Zijn er naar uw mening specifieke ontwerpaanpassingen of -veranderingen die echt verbeteren hoe mensen zich in hun huis voelen?

B.B: Verlichting is super belangrijk. En terwijl mensen praten over de impact die verlichting op een kamer kan hebben, denken ze niet echt na over de impact die verlichting kan hebben op je gemoedstoestand.

Vaak zeggen mensen: “Oh, ik vind het zo moeilijk om ‘s nachts in slaap te vallen.” En dan denk ik: “Wat is je verlichtingsschema?” Afhankelijk van wanneer je naar bed gaat, is het een goed idee om de schakelaar om te draaien. lichten een paar uit. Zet bepaalde lichten uren van tevoren uit of zet de lichten, indien mogelijk, op een dimmer, omdat uw lichaam van nature melatonine gaat aanmaken als het donker wordt.

Dus als je in een superlichte kamer zit, zal je lichaam niet van nature zeggen: “Oh, hé, het is donker.” Ik moet me klaarmaken om te gaan slapen.” Als je tot middernacht wacht om te voorkomen dat je in een lichte kamer bent en dan denkt: “Oh, ik wil gaan slapen. Waarom duurt het anderhalf uur voordat ik in slaap val?” Dat komt omdat je je lichaam niet programmeert en het niet vertelt. Je geeft hem niet het signaal: ‘Hé, ik doe het licht uit.’

Hetzelfde geldt voor het toevoegen van planten aan je ruimte, wat heel rustgevend kan zijn – zelfs een kunstplant kan uitkomst bieden, omdat onze ziel en geest een verbinding hebben met de natuur. En als we in een ruimte met veel groen wonen, misleidt het onze geest om de textuur en kleur te zien die ons echt met ons huis verbindt.

W+G: Wat heb je gedaan, aangezien je eigen stijl, wensen en behoeften in de loop van de tijd zijn geëvolueerd om thuiswerken (nog) beter voor je te maken?

B.B: Een goede organisatie is voor mij steeds belangrijker geworden. Ik heb me nooit echt gerealiseerd hoe belangrijk georganiseerd zijn was voor mijn mentale toestand – ook al ben ik een Maagd, dat ben ik altijd geweest grotendeels georganiseerd. Maar toen ik voor het eerst naar Los Angeles verhuisde, liet ik toe dat de rommel zich nog wat verder opstapelde. In New York heb ik dat nooit gedaan, omdat je in New York geen rommel kunt hebben omdat de kamer er gewoon niet groot genoeg voor is. Maar in Los Angeles liep mijn slaapkamer altijd een beetje uit de hand; Het was de enige kamer waar ik mezelf een beetje liet gaan.

Maar ik besefte dat de slaapkamer eigenlijk een van de slechtste plekken is om los te laten, omdat je dan in een chaos slaapt. En begrijp me niet verkeerd, dat is nooit zo geweest chaotisch, maar er lag hier een stapel kleren en daar wasgoed; Je gaat slapen en je ziet deze dingen, en als je wakker wordt, zie je deze dingen, en dat heeft eigenlijk een enorme impact op je mentale welzijn. Dus organisatorische methoden zijn iets waar ik echt naar ben aangetrokken naarmate ik ouder werd.

W+G: Wat is een eenvoudige ontwerptip die iemand kan gebruiken om zich net iets comfortabeler en thuis te voelen in zijn of haar ruimte?

B.B: Ik zeg altijd dat een blikje verf echt een verschil kan maken. Zelfs als je muren niet per se een slechte kleur hebben, of misschien gewoon een beetje groezelig of gelig zijn, kan een mooie, frisse verflaag vaak heel nuttig zijn om ze op te fleuren.

Noot van de redactie: Dit interview is voor de duidelijkheid bewerkt en ingekort.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *