Nee, opdruknagels mag je niet uitharden met gel

By | September 15, 2023

MSteeds meer mensen wenden zich tot doe-het-zelf-nageloplossingen om die frisse-van-de-salon-look te krijgen voor minder tijd en geld. De nieuwste hack die op TikTok ontploft, is het uitharden van opdruknagels met gellak. Bij dit proces wordt in plaats van lijm gellak op de onderkant van een mal aangebracht en vervolgens uitgehard met UV-licht (zogenaamde fixatie). Dit is hetzelfde proces dat wordt gebruikt om gelextensies aan te brengen. In theorie kun je hiermee de lange levensduur van geltips bereiken met de leuke en betaalbare patronen van press-ons. Er is echter een probleem: hoewel de geltips helder zijn, zijn de meeste press-ons dat niet. En volgens Julie Kandalec, beroemd manicure en nagelpedagoog, moet het UV-licht van de lamp de gel kunnen bereiken om de gellak goed te laten uitharden, wat niet mogelijk is met gelakte opdruknagels.


“De nagel moet helder of grotendeels transparant zijn, zodat licht hem kan bereiken en uitharden. Als de nagel ondoorzichtig is, zal hij niet uitharden”, zegt Kandalec. En als de gel niet kan genezen, “zal hij plakkerig en niet-klevend zijn en een allergische reactie of contactdermatitis veroorzaken.”

Veel mensen reageren nu op TikTok over hoe ze dit hebben geprobeerd en zijn nu allergisch voor gellak.

‘Ik heb het gedaan’, zegt hij Karissa Wampler in een video die nu meer dan 1,5 miljoen keer bekeken is. “Mijn nagels zagen er geweldig uit, totdat ze zo erg begonnen te jeuken dat ik letterlijk bijna kokend water over mijn vingers moest gieten om de pijn te verlichten. En toen waren mijn vingernagels zo zacht dat ze eraf vielen.”

@k.wamp Plaats dit alsjeblieft opnieuw voor mij ❤️✨? Ik wil niet dat dit iemand anders overkomt #gelx #gelxnails?? #Nails #viral #trending #ShowOffLandOFrost ♬ Origineel geluid – Karissa Wampler?

Contactdermatitis heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen. Hoewel uw nagels er in eerste instantie fantastisch uitzien en aanvoelen, kan het een paar dagen duren voordat de allergie zich ontwikkelt.

“Normaal gesproken duurt het enkele dagen voordat de reactie optreedt bij contactdermatitis, omdat uw lichaam gevoelig is voor een ingrediënt in het product”, zegt Dr. Payel Gupta, gecertificeerd allergoloog en immunoloog bij Get Cleared. “Daarom is het soms lastig om erachter te komen wat de oorzaak van je reactie kan zijn. Het kan zijn dat u de producten al dagen vóór uw daadwerkelijke reactie heeft gebruikt.”

Als je je nagels wilt genezen met gel om je nagels langer te laten lijken, zoek dan naar duidelijke opties. Kandalec houdt van de Gelish Soft Gel Tips ($ 30). Zodra ze op je nagels zijn uitgehard, kun je ze lakken.

Als u echter kant-en-klare en geverfde mallen wilt gebruiken, is geluitharding een nee-nee. In plaats daarvan kunt u stappen ondernemen om ze met de beoogde lijm mooi en lang mee te laten gaan. Veeg je nagels af met alcohol voordat je je opdruknagels aanbrengt, zodat je zeker weet dat ze een schoon oppervlak hebben waar ze aan kunnen blijven plakken. En neem de tijd om de beste pasvorm voor elk van uw nagels te vinden en indien nodig te vijlen om een ​​perfecte pasvorm te krijgen. “De juiste pasvorm is alles – niet alleen de breedte, maar ook de top of ronding van de natuurlijke nagel”, legt Kandalec uit.

Wil je meer beauty-informatie van onze redactie? Volg ons Fineprint Instagram-account voor de belangrijkste tips en tricks.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *