Mijn eerlijke recensie van de Merit Beauty Solo Shadow

By | September 8, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Met zijn samengestelde catalogus van no-nonsense favorieten is Merit Beauty erin geslaagd om elke stap van uw make-uproutine te vereenvoudigen – van de foundation en concealerstick en streeploze bronzer tot de ultramengbare blushes en primer-serum-hybride, die in wezen glas geeft huid in een fles. Het minimalistische schoonheidsmerk heeft alle– waaronder beroemdheden als Cameron Diaz en SJP (die de première bijwoonden van “ En zomaar…) – positief verslavend. Nu brengt de nieuwe, langverwachte lancering van Merit, de Solo Shadow ($ 24), de lichtheid terug in oogschaduw.

Verdienste Beauty Solo Shadow

Verdienste Schoonheid, Solo Schaduw – $24.00

De nieuwe crème-tot-poeder-oogschaduwen van Merit zijn opbouwbaar, duurzaam en verkrijgbaar in een samengesteld assortiment zachte, matte tinten en hebben mijn gespannen relatie met oogschaduw hersteld.

Wat maakt de Merit Solo Shadows bijzonder?

Disclaimer: Ik ben nooit een grote oogschaduwdrager geweest. Vooral omdat ik oogschaduwpaletten intimiderend vind, de vele kleuropties overweldigend zijn en het aanbrengen ervan over het algemeen een beetje vervelend is. Merit’s nieuwe Solo Shadows zijn geen van die dingen. Ten eerste zijn het oogschaduws met één pot voor bijwerken en eenmalige looks (muziek in de oren), met een crème-tot-poeder-formule die kan worden aangebracht met een vinger of een penseel (ze hebben een nieuwe gemaakt voor Dat). , penseel nummer 2, waar we later op terugkomen). Ze zijn verkrijgbaar in acht bouwbare tinten – vier neutrale en vier leuke kleuren – allemaal met een zachte, matte afwerking. En op ware Merit-wijze zijn ze doordrenkt met huidvriendelijke ingrediënten zoals voedende zonnebloemolie en antioxidantrijke calendula- en kamille-extracten om de gevoelige ooghuid te kalmeren.

Naast de gebruiksvriendelijke formules staat Merit bekend om zijn luxe, doordachte verpakking en de Solo Shadows stellen niet teleur. De glimmende gouden doppen zijn uiteraard prachtig en voorzien van een ingenieuze twistlock, zodat je niet bang hoeft te zijn dat ze een rommeltje maken in je handtas of make-uptasje. Het zijn tenslotte de kleine dingen!

Ze zijn romig en langdurig

Ik was meteen onder de indruk van de gladde, romige textuur en de hoeveelheid pigment die ik in één laag kon verwijderen. En hoe boterachtig de Solo Shadows ook aanvoelen in hun potten, ze zijn helemaal niet vettig als ze worden aangebracht, waardoor je een naadloze, gemakkelijke blend krijgt zonder vettige vlekken. Bovendien zorgt de crème-tot-poeder-formule voor een matte afwerking die niet krijtachtig of vlak is – en na urenlang dragen, wanneer de natuurlijke oliën van mijn deksel erdoorheen schijnen, ziet het er vreemd genoeg nog beter uit. We hebben het over *minimale* kreukels (zonder het gebruik van primer, zou ik kunnen toevoegen) na meer dan 6 uur dragen, wat zeldzaam is voor een crèmekleurige oogschaduw. Met de Solo Shadows krijg je in wezen de lichtheid en mengbaarheid van een crème met de duurzaamheid van een poederschaduw. Serieus, zodra deze baby’s er klaar voor zijn, zullen ze dat ook doen beweeg niet.

De auteur draagt ​​de schaduw van Merit Beauty Solo
Foto: Auteur

De tinten zijn slechts *kus van de chef*

Als het op pigment aankomt, zijn de Solo Shadows rijk maar opbouwbaar, waardoor je de intensiteit kunt verhogen voor een avondje uit. Als nieuweling op het gebied van oogschaduw was ik eerst geïnteresseerd in de neutrale tinten – met Midcentury, een warm roestbruin, als snelle favoriet voor dagelijks gebruik. Maar het duurde niet lang voordat ik me dapper genoeg voelde om met de meer kleurrijke tinten te experimenteren vanwege de beginnersvriendelijke formule. Een eervolle vermelding gaat naar de Solo Shadow in Viper, de warme mosgroene tint die ik gebruik nooit Ik dacht dat ik het leuk zou vinden. Maar zelfs de kleurrijke schaduwen hebben een diepe, gedempte uitstraling die nooit ‘te veel’ is. Het zijn kleurrijke oogschaduws voor mensen die *denken* dat ze niet van kleurrijke oogschaduws houden.

Merit Beauty Solo-schaduwen op de arm van de auteur
Foto: Auteur

Met behulp van Merit’s nieuwe Brush #2 ($20), een schaduwborstel met twee uiteinden (die trouwens met elke oogschaduw kan worden gebruikt), veegde ik Midnight, een klassiek diep marineblauw, langs mijn bovenste wimperlijn voor mijn oogschaduw. variatie Om de kleurrijke liner-look te krijgen – en het was bijna te gemakkelijk. Het penseel neemt de perfecte hoeveelheid product op en de zachte, veganistische borstelharen verdelen de kleur moeiteloos zonder krassend of stijf aan te voelen. En met de donzige, afgeronde punt aan de ene kant en de kleine liner-punt aan de andere kant, kunt u uitgebreide kleurapplicaties en precieze lijnen realiseren zonder dat u met ander gereedschap hoeft te rommelen.

Merit Beautyborstel nr. 2

Verdienste schoonheid, penseel nr. 2 – $ 20,00

Merit’s nieuwe oogschaduwkwast met twee uiteinden heeft zachte, veganistische borstelharen die zacht aanvoelen op je oogleden, waardoor het aanbrengen van Solo Shadows (of andere oogproducten) echt moeiteloos gaat.

Elke Solo Shadow is een winnaar, maar het leuke van deze lancering is dat je er eigenlijk maar één nodig hebt (of twee, oké, misschien drie), ze zijn zo veelzijdig. Vertel me niet over de onaangeroerde oogschaduwpaletten achter in mijn la, maar de Merit Solo Shadows zijn alles wat ik de laatste tijd wil dragen.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *