Leer de basis met deze introductievideo van 10 minuten over Pilates

By | September 14, 2023

FVan de kleine bewegingen tot de lange houdingen en de ritmische ademhaling: voor de eerste keer op de Pilates-mat stappen kan intimiderend zijn. Een groot deel van het werk bestaat uit het belasten van uw spieren, soms op bijna onzichtbare manieren. Hoe weet je of je het goed doet?

Of je nu een beginnende Pilates-er bent of een ervaren Pilates-beoefenaar, instructeur Chloe de Winter van Go Chlo Pilates is er om je terug te brengen naar de basis.“Pilates is tegenwoordig overal”, zegt de Winter. “Ik ga je uitleggen wat het eigenlijk is en je kennis laten maken met enkele van de belangrijkste Pilates-oefeningen die je tijdens de les gaat doen.”

De Winter legt uit dat Pilates gaat over het trainen van zowel de interne stabilisatorspieren als de grotere, beter zichtbare spieren. Om dit te bereiken, moet je je ademhaling combineren met je beweging, zodat je de diepe innerlijke kernspieren aanspant die je onderrug en heupen ondersteunen, en daarop voortbouwen met grotere bewegingen zoals het heffen van de benen. Door je buikspieren aan te spannen terwijl je uitademt en je hand op je buik te leggen om de spanning te voelen, begin je te begrijpen hoe je je core moet trainen, wat de basis is van de meeste Pilates-bewegingen.

Een van de meest voorkomende uitdrukkingen die je tijdens Pilates-lessen hoort, is het vinden van een ‘neutrale ruggengraat’. De Winter legt uit dat dit betekent dat je op je rug moet rusten met net genoeg ruimte tussen je onderrug en de vloer om er een bosbes tussen te laten. Wanneer u kernbewegingen uitvoert, zoals beenverhogingen en tafelbladen, wil uw rug krommen of platter worden. De sleutel om dit op de juiste manier te doen is om de bosbes niet te pletten of weg te laten rollen.

In slechts 10 minuten doorloop je deze en verschillende andere Pilates-basisbeginselen waarmee je klaar bent om de mat op te gaan. Vergeet niet te ademen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *