Juara Beauty vult de genezende kracht van Jamu aan

By | September 7, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Vers van een 24 uur durende vlucht naar Bali, zat ik met mijn elleboog diep in een kom kurkuma.

Met de vijzel in de ene hand en de stamper in de andere hand vermaalde ik het kruid tot een zonnig gele pasta voordat ik het mengde met palmsuiker, tamarindevruchten en limoensap. Minuten later werd het mengsel gezeefd Djamoe Kunir, een traditionele Indonesische jamu – of wellness tonic – gebruikt als wondermiddel tegen kwaaltjes als een doffe huid, PMS-krampen en hormonale schommelingen.

“Zorg ervoor dat je positief denkt tijdens het mixen”, kreeg ik te horen. “De energie die je in Jamu steekt, is wat het onderscheidt van elke groene sapmix die je bij een sapbar zou kopen – dat is wat het doet werken.”


Experts in dit artikel

 • Metta Murdaya, Metta Murdaya is de auteur van Jamu Lifestyle: Indonesian Herbal Wellness Tradition en oprichter van JUARA, een bekroonde huidverzorgings- en wellnesslijn geïnspireerd op de Indonesische Jamu-traditie. Murdaya werd geboren in Indonesië en groeide op in San Francisco.

Hoewel dit soort manifestaties een speciale plaats inneemt in de hedendaagse TikTok, vormt het al generaties lang de kern van de Indonesische welzijnscultuur. Afgeleid van twee oude Javaanse woorden:djampiwat zich grofweg vertaalt naar ‘goede wensen’, en oesodo, wat ‘gezondheid’ betekent – ​​Jamu omvat de Indonesische benadering van welzijn door middel van intentie. De term wordt door elkaar gebruikt om zowel deze overkoepelende traditie als de genezende tonica en topische middelen die daarin worden gebruikt te beschrijven.

“Dezelfde ingrediënten die jetlag, hoofdpijn en hoesten bestrijden, kunnen ook je huid exfoliëren”, zegt Metta Murdaya, auteur van Jamu-levensstijl en mijn gastheer in Indonesië.

In de loop van de week die ik op het eiland doorbracht, kon ik uit de eerste hand getuige zijn van de magie van Jamu. De eerste dagen (en slapeloze nachten) van de reis dronk ik tamarindesap om mijn jetlag tegen te gaan. Toen een van mijn medereizigers een vervelende zonnebrand kreeg, wreef hij zich in saai op het gebied verlichtte de roodheid binnen een paar minuten. En toen iemand anders last kreeg van ‘Bali-buik’, kreeg ze te horen dat ze een zelfgemaakte gembertonicum moest drinken totdat ze beter werd.

De recepten voor deze kruidenmengsels zijn eenvoudig: een paar rijstkorrels hier, een halve gram gember en een handvol betelblaadjes daar, maar de ingrediënten zijn slechts een deel van de vergelijking. “De puzzel bestaat uit twee stukjes: het ene zijn de ingrediënten en het andere is de bedoeling achter wat je maakt”, zegt Murdaya. “Wat het medicijn effectief maakt, is niet alleen het plukken en hakken van de kokosnoot of kurkuma – het is het feit dat je er iets mee doet.” En dat gevoel van intentie en doel is wat een deel van het recept drijft dat iets voor ons maakt. zorgt ervoor dat het werkt. Het gaat over het koesteren van de mensheid in plaats van alleen maar het fysieke lichaam te bereiken.”

Dit, legt ze uit, geeft Jamu zijn genezende krachten. “Het hele punt van Jamu is dat het energie opneemt door positieve bedoelingen en goede wensen te hebben – je sluit aan bij het concept dat intentie ertoe doet”, zegt Murdaya. “En als je erover nadenkt, gebeurt het ook elders. Als iemand je iets serveert met positieve bedoelingen, zoals je moeder die kippensoep voor je maakt als je ziek bent, zal het beter smaken of aanvoelen omdat het betekenisvoller aanvoelt.”

Simpel gezegd? “De ingrediënten genezen op spiritueel niveau, de intentionaliteit geneest op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau”, zegt Murdaya.

Niet alleen heeft Murdaya het boek over Jamu letterlijk geschreven, maar ze heeft ook een manier gevonden om zijn krachten te bundelen met haar huidverzorgingslijn, Juara Beauty. De producten gebruiken niet alleen traditionele Indonesische ingrediënten – zoals koffie (voor exfoliatie en antioxidantbescherming), kaarsnoot (om ontstekingen te verzachten) en tamarinde (voor een avondhuidtint) – maar het merk deelt ook dezelfde intentie die centraal staat in de Jamu-cultuur: centraal in zijn formuleringen.

“Intentie is onze North Star, en die heeft mij nooit verlaten”, zegt Murdaya. “Het doel van de producten die we ontwikkelen is om iemand een beter gevoel over zichzelf te geven, zowel fysiek als mentaal.”

Net zoals ik mijn positieve gedachten in mijn doe-het-zelf-jamu overbracht, zorgt Murdaya ervoor dat ik betekenis geef aan elke formule van Juara. “Ja, de ingrediënten zijn geweldig, maar het hangt echt af van de persoon die het gebruikt – hoe voelt het product aan het eind van de dag?”, zegt ze. “Dus tijdens het formuleringsproces optimaliseren we op dat niveau en blijven we testen, en dat is waar de intentie wint. We testen op verschillende contactpunten: hoe het product aanvoelt als je het uit de pot haalt, tijdens die eerste ‘ah.'” “Het moment dat je het op je huid aanbrengt, zoals je het aanbrengt nadat het is opgenomen en uren later – er is een reden waarom we zoveel aandacht besteden aan de texturen en geuren, omdat we ervoor willen zorgen dat het goed voelt.”

Nu lijkt het tijd om toe te geven dat ik aanvankelijk sceptisch was over de vraag of al deze ‘kracht van positief denken’ mogelijk een verschil zou kunnen maken in mijn schoonheidsroutine – de journalist in mij heeft immers geleerd te vertrouwen op actieve ingrediënten voor een gezonde huid , geen manifestaties. Maar toen ik de producten van Juara probeerde, merkte ik hoe goed de formules zich lenen voor doordacht gebruik; Ze waren niet eerlijk ontworpen met opzet, maar ze eisten dat je ze met opzet gebruikte.

In plaats van simpelweg mijn dode huidcellen af ​​te werpen met de Invigorating Coffee Scrub ($ 44), nam ik de tijd om het in mijn huid te masseren, terwijl ik de intense geur mijn zintuigen en geest liet ontwaken. Het schuimende schuim van de Rice Facial Cleanser ($29) gaf me het gevoel dat ik mezelf elke keer trakteerde op een eersteklas gezichtsbehandeling, en het aanbrengen van de Candlenut Glow Oil ($65) over mijn hele lichaam werd een dagelijkse zelfzorgpraktijk, die Ik keek er naar uit.

Op de een of andere manier dwong het gebruik van de producten me om positief na te denken over mijn lichaam, mijn huid en mezelf – wat volgens Murdaya precies het punt is. En hoewel ik niet met zekerheid kan zeggen of het de ingrediënten of de intentie waren waarmee ik ze toepaste, die mijn huid veranderden in de helderste versie van zichzelf, kunnen generaties Indonesische genezers beloven dat het beide is.

Winkel Juara Beauty

Juara Beauty, rijstgezichtsreiniger – $ 29,00

Hoofdingrediënten: Rijstzemelen, appelextract, pruimenextract

Generaties Indonesische vrouwen hebben rijstwater gebruikt om hun huid te verzachten, en Murdaya heeft deze traditie overgenomen in de formulering van Juara’s Hero Facial Cleanser. Het ontgift de poriën met een zacht schuimend schuim, vermindert roodheid en versterkt de huidbarrière met behulp van omega-vetzuren.

 • Zacht
 • Reinigt, kalmeert en verheldert
 • Duurzaam geteelde, dierproefvrije ingrediënten

Juara Beauty, Radiance Enzyme Scrub & Enzymmasker – $ 44,00

Hoofdingrediënten: Bamboe, jojoba, botanische enzymen

Deze peeling combineert de fysieke exfoliërende krachten van fijngemalen bamboe en microscopisch kleine jojobakralen met de chemische exfoliërende krachten van appel-, gember- en kruidnagelenzymen, waardoor de huid in één klap zacht wordt en weer zichtbaar wordt. Bovendien zorgt een kruidenmengsel rijk aan vitamine C voor een verhelderend en verkleurend avondeffect.

 • Reinigt, verheldert en exfolieert
 • Zacht en geschikt voor alle huidtypes
 • Verkleint de poriën
 • Duurzaam geteelde, dierproefvrije ingrediënten

Juara Beauty, Radiance Vitaliteitsolie – $ 86,00

hoofdingrediënten: Gestabiliseerde vitamine C, bessen met vijf smaken, plantaardige oliën

Deze Radiance Vitality Oil is ongetwijfeld mijn favoriete Juara Beauty-product en doet zijn naam eer aan. Een cocktail van voedende oliën, waaronder kaarsnoot, academische olie, avocado, kokosnoot en squalaan, hydrateert en conditioneert de huid, terwijl kurkuma een kalmerende werking heeft. Het voelt positief luxueus aan wanneer het wordt aangebracht en past naadloos in de huid om een ​​lichte, bedauwde finish achter te laten die er stralend en nooit vettig uitziet.

 • Verheldert en hydrateert
 • Licht en niet vettig
 • Verlicht roodheid en ontstekingen
 • Dermatologisch getest
 • Duurzaam geteelde, dierproefvrije ingrediënten

Juara Beauty Verkwikkende koffiescrub – $ 44,00

Hoofdingrediënten: Koffie, rijsteiwitten

Het inademen van de geur van deze scrub heeft hetzelfde verkwikkende effect als de eerste slok van je kop koffie in de ochtend – en het effect is nog groter als je het op je huid aanbrengt. Koffie stimuleert de bloedsomloop (vooral als je het van top tot teen masseert) en biedt antioxiderende bescherming die schade door vrije radicalen afweert.

 • Ruikt geweldig
 • Verheldert en exfolieert
 • Stimuleert de bloedcirculatie en bloedsomloop
 • Geschikt voor alle huidtypes
 • Duurzaam geteelde, dierproefvrije ingrediënten
 • Duur
 • Voor degenen die de voorkeur geven aan zachte exfoliatie, kan één exfoliatie teveel zijn

Juara Beauty, Candlenut Glow lichaamsolie – $ 65,00

Hoofdingrediënten: Kaarsnoot, moringa, plantaardige oliën

Candlenut is rijk aan omega-3-vetzuren en is een hoofdbestanddeel van zowel de Indonesische keuken als schoonheidsbehandelingen. Deze olie maakt gebruik van de voordelen van het lokale ingrediënt om huid en haar te voeden en te versterken – en de warme, subtiele kokosgeur voelt alsof je hele lichaam bij elk gebruik in een knuffel wordt gewikkeld.

 • Ultra-hydraterend en voedend
 • Ruikt geweldig
 • Verlicht roodheid en ontstekingen
 • Verstevigt de huid
 • Duurzaam geteelde, dierproefvrije ingrediënten
 • Duur
 • De textuur is een beetje vettig

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *