Jhirmack Silver Plus Ageless Shampoo houdt grijs haar levendig

By | September 10, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Ik was net 28 geworden en keek in de spiegel terwijl ik mijn tanden poetste. “Is dat… is dat… een GRIJS HAAR?!“Ik schreeuwde bijna tegen mijn spiegelbeeld. Een lange, zilverachtige streng, voorheen op de een of andere manier onzichtbaar tussen de vele donkere lokken op mijn hoofd, steekt nu uit om hallo te zeggen. Ik trok het er onmiddellijk uit met een Tweezerman-pincet en bad in stilte dat het een onvoorzien incident was dat nooit meer zou gebeuren.

Hoewel ik dat tegenwoordig niet meer kan zeggen, a [redacted] Een aantal jaren later ontspruit er een interessante groep grijzen precies in het midden van mijn deel: ik kunnen Zeg, ik ben in het reine gekomen met het feit dat grijstinten gewoon voorkomen. Ik heb zelfs geleerd ze te omhelzen (en stop met het uitplukken ervan, wat mijn neef van de kapper me vertelde – snik! – maakt het onderdeel kroeshaar). Het is dus duidelijk dat ik op zoek ben naar een shampoo die grijze tinten helder en fris houdt zonder er dof of koperachtig uit te zien. Een manier om haar weer tot leven te wekken? Met Jhirmack Silver Plus Ageless Shampoo, die slechts $ 16 kost voor een pakket van twee.

Maar wat zorgt er eigenlijk voor dat grijs haar verschijnt?

“Sommige mensen beginnen al vroeg in hun leven grijs te worden, terwijl anderen pas grijs worden als ze 40 zijn”, zegt Cody Cross, haarkleurist bij Cutler Salon. “Als het haar grijs begint te worden, komt dat door een tekort aan melanine in de haarschacht. Na verloop van tijd sterft de melanine af, waardoor deze eerst zilver, grijs en vervolgens wit (of helemaal geen kleur) reflecteert.Wat de oorzaken van grijs haar betreft, zegt Cross dat de twee belangrijkste boosdoeners genetica en stress zijn. Het wijst ook op factoren zoals een schildklieraandoening of een B12-tekort.

Als het echter gaat om het verzachten van de dofheid van grijze tinten, is paarse shampoo misschien wel de beste keuze. “De paarse kleurstof die aan de shampoo wordt toegevoegd, helpt gele tinten te neutraliseren, wat veel mensen niet leuk vinden als ze de voorkeur geven aan een ijzige, zilveren of grijze look”, zegt Cross.

Hoewel er veel paarse shampoos op de markt zijn, is deze Jhirmack-versie een game-changer. Het is speciaal ontwikkeld voor alle zilver- en grijstinten en helpt gele en koperachtige tinten te verwijderen. Bovendien helpt de toevoeging van macadamianotenolie en collageen die onvermijdelijk ruwe grijze lokken te voeden, versterken en hydrateren. Tegelijkertijd helpt CoQ10 het haar te beschermen tegen stylingschade. Een absolute krachtpatser voor paarse shampoo? Zeker.

Cross raadt aan om tussen kleurafspraken minstens een paar keer een paarse shampoo te gebruiken om de zilveren look te behouden, door te zeggen: ‘Al het haar heeft warmte en kan worden opgewarmd.’ Maar je krijgt dus niet elke keer het idee van paars. was je haar. Hij waarschuwt tegen het gebruik van te veel shampoo op deze manier, omdat “te veel paarse shampoo ervoor kan zorgen dat je haar niet meer reflecteert”, zegt hij.

Met bijna 3.000 vijfsterrenrecensies op Amazon is het geen wonder dat deze shampoo doffe grijstinten achterlaat. Haar is “altijd helder en glanzend, nooit dof”, zegt de ene recensent, terwijl een andere zegt: “Ik gebruik deze shampoo sinds ik grijs werd (nu al meer dan 15 jaar). Ik krijg altijd complimenten over mijn haar omdat het zo mooi is en niet geel is zoals zoveel mensen.” En dan is er nog een raver die het meteen ter zake doet: “Het houdt mijn witte haar wit en verwijdert al het geel! ”

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *