Is pickleball een goede oefening? Ja, vooral voor de gezondheid van uw botten

By | September 9, 2023

IAls pickleball op dit moment onvermijdelijk lijkt, is daar een goede reden voor: het is officieel Amerika’s snelst groeiende sport. Nu pickleball momenteel op weg is om in 2030 landelijk ongeveer 40 miljoen spelers te hebben, is het duidelijk dat veel mensen denken dat deze mix van tennis, tafeltennis en badminton eigenlijk heel leuk is.

Wat veel nieuwe pickleballfans zich misschien niet realiseren, is dat het beoefenen van de sport een uitstekende manier is om osteoporose te voorkomen of te behandelen. “Het is belangrijk om te oefenen als u osteoporose heeft”, vertelde Evan Johnson, PT, directeur van Och Spine Care poliklinische fysiotherapie bij NewYork-Presbyterian, onlangs aan Well+Good. “Beweging, samen met een dieet en medicatie, kan de botgroei stimuleren, de botdichtheid verhogen en toekomstig botverlies voorkomen.”Vooral Pickleball is gunstig voor het opbouwen en behouden van botsterkte en het beschermen ervan tegen breuken. Hier zijn vier belangrijke redenen waarom.

1. Pickleball brengt je naar buiten

Vitamine D is essentieel voor sterke botten – zonder vitamine D kan ons lichaam geen calcium opnemen. Elke dag 15 minuten in de zon gaan, kan u helpen uw dagelijkse dosis te bereiken, vertelde Amy Shapiro, MS, RD, CDN, oprichter van Real Nutrition, aan Well+Good. Natuurlijk, tenzij je alleen maar het veld op gaat voor een snel potje pickleball, zul je waarschijnlijk langer dan 15 minuten daarbuiten zijn: “Wees voorzichtig met zonnebrandcrème!” zegt CJ Johnson, een pickleball-coach en gecertificeerde staftrainer.

2. Pickleball verbetert je evenwicht

Uitglijden, struikelen en vallen kunnen catastrofale gevolgen hebben voor mensen met botgezondheidsproblemen zoals osteoporose of osteopenie. Door aan uw evenwicht te werken, kunt u het risico verkleinen dat u uw evenwicht verliest.

Bij pickleball “beweeg je in veel verschillende bewegingsvlakken, waaronder veel laterale (zij-aan-zij) en achterwaartse bewegingen”, zegt Justin Norris, gecertificeerde krachtcoach, mede-oprichter van de LIT-methode en Pickleball Enthusiast. Ons lichaam is normaal gesproken gewend om alleen maar vooruit te gaan, omdat we op deze manier de meeste dagelijkse taken uitvoeren, zoals lopen of traplopen. “Meer variatie in de manier waarop je beweegt draagt ​​zeker bij aan de stabiliteit”, legt Norris uit.

3. Pickleball is een oefening met weinig impact en weinig impact

Als het gaat om de soorten oefeningen waarvan is aangetoond dat ze het botverlies vertragen, is krachttraining met weinig impact de gouden standaard. Je wilt voldoende stress om de botgroei te stimuleren (zwemmen of fietsen is niet voldoende), maar inspannende activiteiten zoals hardlopen of springen kunnen gevaarlijk zijn voor het dunner worden van de botten.

Pickleball biedt inherent het beste van twee werelden. Zoals Johnson zegt: “Omdat het veld kleiner is en je meestal met een dubbelpartner speelt, hoef je niet te rennen. Je beweegt opzettelijk of doet een powerwalk, maar beide hebben weinig impact.”

Een lage impact betekent echter niet dat er geen uitdagingen zijn. Bij een typisch recreatief pickleball-spel klopt je hart ongeveer 15 tot 25 minuten per keer. Ondertussen verbeter je je cardiovasculaire conditie door gewichtdragende bewegingen op het veld – en (hopelijk) door de bal te slaan.

4. Pickleball is een leuke, sociale sport

Voor Norris is het de funfactor die pickleball zo’n effectief wapen maakt in de strijd voor de gezondheid van de botten op de lange termijn: “Onderzoek toont altijd aan dat mensen die deelnemen aan groepsactiviteiten of gepersonaliseerde coaching krijgen de betrokkenheid en retentie verhogen”, zegt hij. Uiteindelijk is de meest effectieve oefening voor de gezondheid van de botten een oefening waar je zo van geniet dat je constant gemotiveerd bent om deze te voltooien. Beschouw dit als je officiële signaal om op pad te gaan en je pickleball-mensen te zoeken.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *