Intuïtieve voedingstips van voedings- en voedingsdeskundigen

By | September 17, 2023

WDan gaat het om de gezondste manier om je lichaam te voeden veel aan informatie die er is. Of het nu gaat om het uitzoeken welk dieet je moet volgen, wat er met suiker in fruit te maken heeft, of dat trendy trends als selderiesap de moeite van het proberen waard zijn, het voegt allemaal ingewikkelde lagen toe aan de ogenschijnlijk eenvoudige handeling van jezelf voeden.

Alle ‘regels’ en schuldgevoelens rondom eten hebben ertoe geleid dat meer mensen in de wellnesswereld meer praten over intuïtief eten, dat wil zeggen zonder oordeel over eten nadenken. “Door het proces van intuïtief eten is het doel om het verschil te begrijpen tussen fysieke honger, de biologische drang die ons vertelt dat we voedingsstoffen moeten aanvullen, en emotionele honger, die wordt veroorzaakt door honger en emotionele behoeften.” zegt voedingsdeskundige Tracy Lockwood Beckerman, RD, legde dit onlangs uit Jij versus eten Video.

Bekijk de onderstaande video voor meer praktijkgerichte gesprekken over intuïtief eten:Hoewel intuïtief eten een geweldig idee lijkt (en door veel gezondheidsexperts wordt ondersteund), kan het ook een beetje vaag aanvoelen, vooral als je een gecompliceerde relatie met eten hebt. Gelukkig hadden enkele panelleden van het recente Well+Good TALKS-evenement (toepasselijk getiteld: “We zijn allemaal in de war over eten en hongerig naar antwoorden”) enkele eenvoudige tips om je op weg te helpen.

“Intuïtief eten is gebaseerd op de eenvoudige principes van dingen waarvan we weten dat ze waar zijn”, zegt Katlin Smith, oprichter en CEO van Simple Mills. “Volg deze eerst en begin dan naar je lichaam te luisteren.” Bijvoorbeeld jij kennis Groenten zijn goed voor je. Jij kennis toegevoegde suiker niet. Modieuze diëten en voedselgekte kunnen komen en gaan, maar blijf bij (en geef prioriteit aan) de universele waarheden over gezond eten.

Maar hoe begin je met luisteren naar je lichaam? Geregistreerde diëtiste Brigitte Zeitlin, MPH, RD, CDN stelde voor om te beginnen met het bijhouden van een voedingsdagboek gedurende een week. Ze legde uit dat je hierdoor precies zwart op wit kunt zien hoeveel toegevoegde suikers en verpakte voedingsmiddelen je regelmatig consumeert, terwijl je ook beter kunt bepalen hoe bepaalde voedingsmiddelen je laten voelen. “Dan kun je een deel van dat spul eruit halen en vervangen door meer volwaardig voedsel,” zei ze.

Zeitlin voegde eraan toe dat het andere grote voordeel van het bijhouden van een voedingsdagboek is dat het je het verband tussen emoties en eetgedrag kan laten zien. Op zijn beurt, zegt ze, kan het gebruik van deze informatie ter ondersteuning van uw voedselkeuze het eten aangenamer maken. “Hiermee kun je verfijnen en zien wanneer je zin hebt in chocoladetaart [actually] echt”, zegt ze.

De kern van intuïtief eten is weten waardoor je je op korte en lange termijn gevoed voelt. Ga letterlijk op je onderbuikgevoel af.

Als het bijhouden van een voedingsdagboek te moeilijk lijkt, probeer dan deze verkorte versie, gemaakt door de beroemde chef-kok Seamus Mullen. En hier is wat advies over hoe je van eten kunt houden als je denkt dat je te veel weet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *