Ik heb een week lang koffieparfum gedragen voor meer energie| Goed+Goed

By | September 13, 2023

WWe hebben allemaal het oude gezegde gehoord dat schoonheid pijn is. Maar het blijkt dat er veel ergere pijnen zijn dan de steek van was of de dubbele klap van het milde fysieke ongemak dat gepaard gaat met de daadwerkelijke Botox-behandeling (en de grotere financiële pijn die gepaard gaat met de rekening voor genoemde Botox). Een week lang geen koffie (en de energieverhogende cafeïne die daarbij hoort) opgeven om te kijken of een schoonheidsproduct met koffiegeur als vervanging zou kunnen dienen, is een soort pijn waarvan ik niet eens wist dat die bestond.

De wetenschap achter het experiment

Het hele idee voor dit experiment (dat duidelijk niet de mijne was) ontstond om te kijken of er enige waarheid zat in het onderzoek van de Journal of Environmental Psychology uit 2018, waaruit bleek dat alleen de geur van koffie dezelfde effecten had op alertheid en prestatieverbetering als jij. normaal gesproken ervaart bij het drinken van koffie. In het onderzoek verdeelden onderzoekers een groep bedrijfskundestudenten in twee testruimtes om een ​​algebra-toets af te leggen: één met een koffie-achtige geur en de andere zonder. De resultaten toonden aan dat deelnemers in de naar koffie geurende testruimte ‘significant beter’ presteerden op de test dan degenen zonder de testruimte, wat de overtuiging van de onderzoekers ondersteunde dat de geur van koffie zou worden beïnvloed door een placebo-achtig effect als gevolg van de ‘ bekende effecten van koffie en cafeïne.” Creëer effect.

Voor mijn eigen, volkomen onwetenschappelijke studie, kwam mijn dagelijkse koffiekick dankzij een naar koffie geurende bodyscrub en wat geurtjes. Volledige openbaarmaking, ik heb het eigenlijk maar vijf dagen zonder koffie gehaald, omdat ik eerlijk gezegd op geen enkele manier door de brunch heen kon komen zonder een ijskoffie voor bij mijn ijswater en Bellini (het drievoudige brunchdrankje). Het is ook vermeldenswaard dat ik, in tegenstelling tot de deelnemers aan het onderzoek, die naar verluidt geloofden dat de geur van koffie hen zou helpen beter te presteren op de test, volledig verwachtte dat ik me ellendig zou voelen. Maar ik had maar half gelijk, want het was de smaak van de koffie en de routine van het zetten ervan (of af en toe kopen!) die ik miste.

Wat gebeurde er toen ik mijn ochtendkoffie verruilde voor producten met koffiegeur?

Omdat ik het blijkbaar graag zo moeilijk mogelijk voor mezelf maak, begon ik dit kleine experiment op een maandag, waarbij ik mijn Nespresso-apparaat opzij zette voor een warme douche en de Juara Invigorating Coffee Scrub ($ 44). Ik wist dat ik op de eerste dag het sterkst geurende koffieproduct nodig had, en deze scrub had de intense espressogeur die je neus bereikt als je een koffieshop binnenloopt. Sumatraanse koffiebonen zijn de reden voor de verslavende geur; Gecombineerd met ingrediënten zoals glycerine en gehydrolyseerde jojoba-esters, zorgde de exfoliatie ervoor dat mijn huid superzacht aanvoelde en het hielp zelfs mijn bruine kleur gelijkmatiger te vervagen. Ik zou niet zeggen dat ik de dag inging met dezelfde energie als na mijn gebruikelijke koffie, maar ik voelde me wel wakker en klaar om te werken. Naarmate de ochtend vorderde, merkte ik dat ik me wat mistiger voelde dan normaal – en beslist prikkelbaarder – maar op de een of andere manier werd ik gespaard van de cafeïne-ontwenningshoofdpijn waar ik het meest bang voor was.

De tweede dag was oneindig veel uitdagender. Eerlijk gezegd kijk ik elke ochtend uit naar mijn koffie, en ik heb de routine van het drinken van mijn koffie tijdens het schrijven van e-mails gemist. Ik wilde de peeling niet overdrijven, dus in plaats daarvan spoot ik op Replica’s Coffee Break Eau de Toilette ($ 160) zodra ik opstond en bewoog. Dit was een veel subtielere koffiegeur, met zachte tonen van lavendel en groene munt, evenals een akkoord van melkmousse (geïnspireerd door het melkschuim van een cappuccino) en romig sandelhout. Terwijl de scrub meer aan een shot espresso deed denken, deed dit parfum denken aan een zoetere latte. Toch voelde ik me een beetje moe en behoorlijk geïrriteerd tot laat in de middag, toen ik wist dat ik niemand zou tegenkomen die van hun echte, echte latte genoot.

Dag drie, vier en vijf waren allemaal vergelijkbaar: ik wisselde af tussen peeling en parfum, waarbij ik me het grootste deel van de dag geïrriteerd voelde, maar verder voelde ik me prima. Ik was niet bijzonder moe of vol energie, maar het ruiken van koffieachtige geuren was absoluut geen vervanging voor het drinken van echte koffie.

Hoewel ik niet weet of ik in de toekomst ooit helemaal zal stoppen met koffie, was de ervaring over het algemeen niet zo moeilijk als ik dacht dat het zou zijn. (Ik weet niet zeker of ik dit moet toeschrijven aan de naar koffie geurende schoonheidsproducten of aan het feit dat ik doorgaans maar één koffie of koude drank per dag drink.) In termen van de studie van Journal of Environmental Psychology: Ik ruik geen koffie -geparfumeerde parfum of bodyscrub verhoogde mijn prestaties op het werk of zorgde ervoor dat ik me alerter voelde. Aan de andere kant was ik er, in tegenstelling tot de deelnemers aan het wetenschappelijk onderzoek, nooit van overtuigd dat dit het geval zou zijn. Wat ik zeker kan zeggen is dat ik de producten die ik heb geprobeerd erg goed vond en dat ik ze zal blijven gebruiken. Dus in plaats van koffie helemaal op te geven, kun je overwegen een schoonheidsproduct met koffiegeur te proberen in plaats van naar dat middagkopje te grijpen.

Frank Body, lippenbalsem – $ 13,00

Deze balsem kan overal worden gebruikt (ellebogen, nagelriemen, droge plekken), maar het feit dat hij doordrenkt is met cafeïnehoudende koffie-arabica-zaadolie betekent dat hij je lippen voller maakt en tegelijkertijd verzacht en hydrateert.

Goede chemie, Coffee Cloud Eau de Parfum – $ 27,00

Good Chemistry omschrijft deze geur als “een donzige knuffel die op zijn plaats wordt gehouden door donkere decadentie”, wat niet alleen mooie teksten zijn, maar ook nog eens heerlijk op de neus. De geur combineert koffie met lichte, bloemige bergamot en aardend cederhout, waardoor een warme geur ontstaat die doet denken aan een kopje koffie zonder te ruiken alsof je jezelf in een Nespresso-capsule hebt gegoten.

Lush, Cup O’ Coffee gezichts- en lichaamsmasker – $ 33,00

Dit masker neemt zijn taak van ‘verkwikkende’ zeer serieus. Niet alleen stimuleert de koffie in de formulering de zintuigen, maar de gemalen bonen exfoliëren ook zachtjes, waardoor uw huid helder en stralend blijft. De blend bevat ook ontgiftende kaolienklei en vochtinbrengende agave en is zacht genoeg om op zowel gezicht als lichaam te gebruiken.

Onze redactie selecteert deze producten zelf. Als u via onze links een aankoop doet, kan Well+Good een commissie ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *