Ik heb de Olaplex Volumizing Blow Dry Mist geprobeerd

By | September 10, 2023

Ik maakte me nooit echt zorgen over volumineus haar (ik had het geluk gezegend te zijn met een volle, dikke haardos)… totdat ik het begon te verliezen. Mijn haarverlies was minder medisch en meer esthetisch – ik bleek mijn haar niet één keer, maar twee keer in twee maanden bij een haarverver. Ik had meer onderzoek moeten doen. Snelle PSA– Niet iedere colorist kan goed overweg met bleek- en/of blondtinten, dus zorg ervoor dat je dat wel doet jouw Onderzoek.

Zoals met zoveel drastische haarveranderingen, werd mijn nieuwe blonde haarverandering veroorzaakt door een levensverandering. Ik vond het geweldig totdat ik merkte dat mijn haar uitviel als gevolg van ernstige, onomkeerbare schade. Ik had geen andere keuze dan geduldig te zijn en mezelf de tijd te gunnen om al mijn haar te genezen en terug te laten groeien, wat een van de meest vernederende en gruwelijke ervaringen van mijn leven was. Toen het weer opgroeide, was het nooit meer helemaal hetzelfde.


Experts in dit artikel

  • Christin Brown, Christin Brown is een beroemde haarstylist en Olaplex-ambassadeur.

Een bijwerking van mijn hergroei en compleet nieuwe haardos was dat mijn haar zijn normale volume verloor en niet langer een krul kon vasthouden zoals vroeger. In de jaren sinds ik mijn haar heb laten groeien en elk product heb geprobeerd dat ik maar kon krijgen om het volume te reproduceren dat ik vroeger had, ging geen van de producten langer mee dan een paar uur stylen. Toen ik hoorde dat dit een van mijn favoriete reparatiemerken is om mijn haar weer gezond te maken, wist ik dat ik het moest proberen, waarbij een volumegevende mist vrijkwam die langdurig, salonachtig volume belooft. Enter: Olaplex Volumizing Blow Dry Mist ($ 30). Omdat het product is geformuleerd met Olaplex’s gepatenteerde bond-building-technologie, hoopte ik dat het product eindelijk de oplossing zou zijn voor mijn haarvolumeproblemen.

Wat gebeurde er toen ik Olaplex Volumizing Blow Dry Mist probeerde?

Voorafgaand aan de recente release werd ik uitgenodigd om de Olaplex Volumizing Blow Dry Mist uit te proberen in de Suite Caroline Salon in New York City met de beroemde haarstylist Teddy Charles en zijn team. Terwijl ik vol verwachting in de salonspiegel staarde om het product uit te proberen, was mijn enige wens – om echt te ervaren wat het product kon doen – zoveel mogelijk volume aan mijn haar toe te voegen. De stylist besproeide mijn vochtige haarwortels, ging aan de slag en voordat ik het wist, zag mijn haar er vol, veerkrachtig en glanzend uit – en over het algemeen zag het er gewoon GEZOND uit.

Later hoorde ik dat het product precies daarvoor was ontworpen: “[It] zorgt voor langdurig body en veerkracht en beschermt het haar voor zachte, glanzende en zichtbaar gezonde föhnstijlen”, legt Lavinia Popescu, Chief Scientist bij Olaplex, uit. “Het is klinisch bewezen dat het de föhntijd verkort, vochtbestendigheid biedt en beschermt tegen hitte tot 450 graden Fahrenheit.”

De ingrediënten die al die good hair day-vibes mogelijk maken

Popescu vertelt me ​​dat de mist is samengesteld met jackfruit-polysachariden en geavanceerde polymeren om zachte, gladde bloemen te creëren voor langdurige volheid. Ondertussen zegt ze: “lipopeptide uit bamboe-extract beschermt tegen stylingschade en bevordert het behoud van stijl, terwijl erwtenpeptiden het haar voller maken, hydrateren en beschermen”, voegt Popescu toe. Samen zorgen ze voor volume en styling die langer aanhoudt en geen productresten achterlaat op het haar – het wordt ook aanbevolen voor het opfrissen van het haar op de tweede dag.

Hoe gebruik je Olaplex Volumizing Blow Dry Mist?

Als je er klaar voor bent om dit product thuis te proberen, legt krullendhaarspecialist en Olaplex-ambassadeur Christin Brown precies uit hoe je het product moet gebruiken: “Je wilt het op nat haar aanbrengen nadat je het hebt ontward”, zegt ze. “Net voordat je gaat deppen met een handdoek, spuit je de mist erop en verspreid je het geheel, vooral op plekken waar je misschien meer volume gebruikt dan normaal”, voegt ze eraan toe. Bij het föhnen raadt ze aan een ronde borstel te gebruiken om de wortels op te tillen. “Ik vind het geweldig dat deze mist superlicht is, maar toch zijn werk doet”, zegt ze. Brown gebruikt het ook graag op droog haar om een ​​uitbarsting van de tweede dag nieuw leven in te blazen.

Wat gebeurde er toen ik probeerde volume toe te voegen aan mijn eigen haar?

Ik was klaar om het product thuis te proberen, nadat ik de professionele uitbarsting zo lang mogelijk had volgehouden. Nadat ik mijn haar had gewassen en geconditioneerd (ik gebruikte Olaplex-shampoo en conditioner), droogde ik mijn haar met een handdoek en sprayde de mist vervolgens rechtstreeks op mijn wortels. Ik ben geen type dat thuis föhnt – ik heb nog nooit een ronde borstel kunnen vasthouden en mijn haar kunnen föhnen (ik ben gewoon niet zo handig) en ben nog niet op de Dyson-bandwagon gesprongen, dus dat is het, het is een stijltang. Nadat ik mijn haar tegelijkertijd had steil en gekruld met de steiltang (dat is alles, dames en heren). Mijn Talent), kon ik de vaardigheid opbrengen om een ​​ronde borstel te gebruiken en – een klein beetje – bij mijn wortels te föhnen om het volume te verzegelen. Het resultaat? Mijn haar had volume en glans en het beste van alles: geen plakkerige resten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *