Ik heb de Blue Bear Functional Drink geprobeerd voor een betere slaap

SMaakt jouw geest een sprongetje als je urenlang in bed ligt en de schapen niet meer kunt tellen? Nou, je bent niet de enige. Er wordt geschat dat 50 tot 70 miljoen mensen in de Verenigde Staten last hebben van aanhoudende slaapproblemen. Het is dus geen verrassing dat velen van ons zo ongeveer alles zullen doen (en proberen) in de hoop nog meer slaapproblemen te krijgen.

Maar laat ik duidelijk zijn: het gaat mij niet om snel in slaap vallen; daar ben ik eigenlijk best goed in. Ik heb moeite met slapen door de nacht en voel me redelijk uitgerust als ik wakker word. Sinds ik bij Well+Good werk, ben ik echter op de hoogte geraakt van een heleboel slaapbevorderende kennis en heb ik zo ongeveer elke remedie geprobeerd die er is, van het drinken van met magnesium doordrenkt bruisend water tot het maken van slaperige meisjesmocktails als een hoopvolle oplossing. nachtritueel, …rust beter. Kortom, ik heb (bijna) alles geprobeerd – en ja, sommige dingen werken beter dan andere, wat veel vallen en opstaan ​​vereist.

Toen geruchten over Blue Bear Sleep, een nieuw functioneel slaapdrankje, in mijn inbox belandden, was ik aanvankelijk sceptisch en dacht bij mezelf: “Ik ben daar geweest, heb dat gedaan.” Het duurde echter niet lang voordat ik *snel* veranderde van gedachten toen ik meer leerde over hun unieke slaapondersteunende mix van ingrediënten zoals L-Theanine, lavendel en kamille. Maar heeft Blue Bear mij geholpen een goede nachtrust te krijgen? Lees verder om erachter te komen. (Spoiler alert: het hielp… I denken?!)

Wat is Blue Bear en hoe kan dit drankje je helpen beter te slapen?

Deze functionele slaapdrank is verkrijgbaar in één smaak, witte perzikthee, en is biologisch, natuurlijk gearomatiseerd en niet-koolzuurhoudend. De drank op theebasis is bovendien cafeïnevrij en bevat nul gram toegevoegde suiker.

Wat maakt deze drank ideaal om de slaap te bevorderen? Het bevat een mix van zes primaire slaapbevorderende ingrediënten: melatonine, L-theanine, GABA, kamille, lavendel en ashwagandha. Laten we ze allemaal opsplitsen.

Blauwe beer slaapdrankwolken
Foto: Blauwe Beer

Melatonine

Elk blikje Blue Bear bevat vijf milligram melatonine, een natuurlijk voorkomend hormoon dat samen met uw lichaam een ​​gezonde slaapcyclus bevordert. Hoewel melatonine niet het allerbelangrijkste is als het gaat om slaapmiddelen, zegt Carleara Weiss, PhD, gedragsslaapspecialist en slaapwetenschapsconsulent voor Aeroflow Sleep, dat het kan helpen je circadiane ritme te resetten. De ideale dosis melatonine voor volwassenen ligt tussen de 0,5 en vijf milligram; Het moet 30 minuten tot een uur vóór het slapengaan worden ingenomen. Houd er rekening mee dat te veel melatonine bijwerkingen kan veroorzaken zoals duizeligheid, hoofdpijn en misselijkheid, of in sommige gevallen levendige dromen of nachtmerries. Blue Bear’s drankje ligt precies op de limiet van vijf milligram.

L-Theanine

We hebben vaak gesproken over de voordelen van L-theanine en gezien hoe het in verband is gebracht met het verlengen van de levensduur, het humeur en zelfs het geluk. Maar volgens Michael Breus, PhD, een vooraanstaand slaapspecialist bekend als “The Sleep Doctor” en klinisch psycholoog, is L-theanine een belangrijk ingrediënt dat de hersenen helpt ontspannen door stressgerelateerde hormonen en de excitatie van neuronen te verminderen. Daarom raadt de slaapexpert aan om enkele uren voor het slapengaan groene thee (een uitstekende bron van L-theanine) te consumeren om van de slaapvoordelen te profiteren.

Het is vermeldenswaard dat onderzoekers de streefdosis L-theanine voor de slaap nog niet helemaal hebben bepaald, hoewel sommige onderzoeken suggereren dat 200 milligram een ​​geschikte hoeveelheid kan zijn. (Ter vergelijking: Blue Bear bevat 102 milligram L-theanine per blikje.)

GABA

Gamma-aminoboterzuur, ook bekend als GABA, is een natuurlijk voorkomend aminozuur dat de activiteit in het centrale zenuwstelsel vermindert. Volgens Uma Naidoo, MD, een aan Harvard opgeleide voedingspsychiater, professionele chef-kok, voedingsbioloog en nationale en internationale bestsellerauteur: Dit zijn je voedselbreinGABA is effectief in het vertragen van bepaalde hersenactiviteit, wat kan helpen de stemming te ontspannen en een beter herstel te bereiken.

Onderzoek heeft ook aangetoond dat lage GABA-niveaus verband houden met bepaalde psychiatrische aandoeningen, waaronder gegeneraliseerde angststoornis en ernstige depressie. Daarom kunnen verhoogde niveaus van dit aminozuur mogelijk bijdragen aan slaap- en ontspanningsbevorderende voordelen, hoewel verder onderzoek over dit onderwerp nodig is om een ​​definitieve conclusie te trekken.

kamille

Hoewel er beperkt wetenschappelijk bewijs is dat kamille een effectief slaapmiddel is, zeggen slaapexperts dat wel kunnen Het kan de ontspanning helpen bevorderen en u helpen beter te slapen, omdat het enig effect kan hebben op het zenuwstelsel. Kamille biedt echter een aantal extra voordelen, waaronder het vermogen om maagklachten te verzachten en antibacteriële eigenschappen te hebben.

lavendel

Net als kamille kan lavendel nuttig zijn bij het bevorderen van ontspanning, omdat uit sommige onderzoeken blijkt dat lavendel verschillende neurotransmitters kan remmen en pijnverlichtende en kalmerende effecten kan hebben, hoewel er meer onderzoek nodig is naar dit onderwerp.

Ashwagandha

Ten slotte hebben we ashwagandha, een eeuwenoud geneeskrachtig kruid (of adaptogeen) dat wordt aangeprezen vanwege zijn potentieel om de cortisolspiegel te verlagen en het algehele welzijn te verhogen. Het goede nieuws is dat er bewijs is dat ashwagandha effectief kan zijn bij het behandelen en voorkomen van bijniervermoeidheid, een aandoening die extreme, constante vermoeidheid kan veroorzaken die de cortisolspiegel kan beïnvloeden, Will Cole, IFMCP, DNM, DC, een vooraanstaand expert op het gebied van functionele geneeskunde, eerder gedeeld met Well+Good. Door de cortisolspiegel onder controle te houden, kunnen mensen ‘s nachts mogelijk beter slapen.

@bluebear Ben je klaar om afscheid te nemen van rusteloze nachten en hallo te zeggen tegen een betere slaapervaring? Probeer Blue Bear 💙🐻 ##sleeptips##nighttimeroutine ♬ Dagelijks brood – L.Dre

Mijn ervaring was dat ik een week lang elke avond het Blue Bear Sleep drankje dronk

Als het om slaapondersteunende producten gaat, ga ik meestal voorzichtig te werk: ik neem over het algemeen niet graag te veel supplementen van welke aard dan ook (ik heb een gevoelige maag) en ik eet meestal liever wat ik eet. Soms is dit echter niet altijd mogelijk, en het vinden van manieren om de slaap te verbeteren kan een lastig onderwerp zijn dat veel vallen en opstaan ​​vereist. Dus besloot ik Blue Bear (dat ook verkrijgbaar is op Amazon) een week lang te proberen, en zo ging het.

Omdat ik niet midden in de nacht wilde opstaan ​​om mijn blaas te ontlasten, dronk ik een week lang elke avond een blikje Blue Bear, ongeveer een uur voordat ik naar het hooi ging, terwijl ik ook een bewuste poging deed om mijn blaasapparaten los te koppelen en me te concentreren. over het creëren van de sfeer voor optimale ontspanning – waar voor mij ook wat licht leeswerk op mijn Kindle bij hoort.

Ongeveer 20 minuten nadat ik het drankje had gedronken – dat een niet erg zoete en meestal verdunde, perzikachtige smaak heeft – merkte ik dat mijn lichaam wat meer ontspannen was en dat mijn gebruikelijke angstniveaus bij aanvang rustiger leken te zijn. 40 minuten later was ik klaar om te gaan slapen en viel al snel in een goede slaap.

De volgende ochtend ontdekte ik dat ik de meeste avonden van mijn proef heb doorstaan ​​zonder wakker te worden – een groot pluspunt voor mij. In sommige gevallen (ongeveer drie nachten) werd ik één keer wakker om naar het toilet te gaan (wat bij mij gebruikelijk is), maar kon kort daarna weer in slaap vallen. Behalve dat ik eerder in slaap viel en niet vaak wakker werd, merkte ik dat ik tijdens mijn proefperiode van een week levendiger droomde dan normaal. In tegenstelling tot de meeste nachten waarin ik de neiging heb mijn dromen te vergeten als de zon opkomt, zijn de nachten waarin ik dronk Blauwe Beer, gekoppeld aan dromen die fantasierijker waren dan normaal – wat een zegen of een vloek kan zijn, afhankelijk van hoe je het bekijkt.

Al met al sliep ik op de nachten dat mijn dromen niet al te gek waren, het beste dat ik in lange tijd heb geslapen. Maar ja, er waren nachten dat ik me ‘s ochtends een beetje rusteloos voelde vanwege mijn dromen. Dat gezegd hebbende, denk ik dat het vinden van de ideale dosering cruciaal is. Voor mij betekent dat waarschijnlijk dat je ‘s avonds slechts een half blikje Blue Bear drinkt en de andere portie bewaart voor de volgende dag.

Deze kruidenthee kan je helpen je voor te bereiden op een goede nachtrust:
Well+Good-artikelen verwijzen naar wetenschappelijke, betrouwbare, actuele en robuuste onderzoeken om de informatie die we delen te ondersteunen. U kunt ons vertrouwen op uw reis naar welzijn.

  1. Rao, Theertham P. et al. “Op zoek naar een veilig natuurlijk slaapmiddel.” Tijdschrift van het American College of Nutrition Deel 34.5 (2015): 436-47. doi:10.1080/07315724.2014.926153

  2. Allen MJ, Sabir S, Sharma S. GABA-receptor. [Updated 2023 Feb 13]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 jan.-. Beschikbaar op: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK526124/

  3. Adib-Hajbaghery, Mohsen en Seyedeh Nesa Mousavi. “De effecten van kamille-extract op de slaapkwaliteit bij ouderen: een klinische studie.” Complementaire therapieën in de geneeskunde Deel 35 (2017): 109-114. doi:10.1016/j.ctim.2017.09.010

  4. López, Víctor et al. “Het onderzoeken van de farmacologische mechanismen van lavendel (Lavandula angustifolia) Essentiële olie op doelen van het centrale zenuwstelsel.” Grenzen van de farmacologie Deel 8 280. 19 mei. 2017, doi:10.3389/fphar.2017.00280


Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Comment