Ik heb Cosy Cardio geprobeerd en daarom ben ik er dol op

IIk heb allerlei soorten oefeningen geprobeerd: springen op de elliptische trainer, yogalessen, Zumba-lessen, hot girl-wandelingen, verschillende recreatieve sporten, krachttraining, hardlopen, trampoline-trainingen. Ze hadden allemaal hun tijd en plaats in mijn leven, met verschillende ‘voor- en nadelen’ om zo te zeggen. Maar afgezien van volleybal – iets wat ik puur voor de lol doe – heeft geen van hen mij veel langdurig plezier opgeleverd.

Ik denk niet dat dat per definitie een slechte zaak is. Het veranderen van uw trainingen is op zijn eigen manier een manier om lichaamsbeweging haalbaar, gezond en leuk te houden.

Tegelijkertijd zou het fijn zijn om meer soorten oefeningen te hebben waarop ik kan vertrouwen en die ik ook daadwerkelijk consequent kan doen, ongeacht hoeveel tijd, geld, energie of motivatie ik heb (of niet).

Dit is waar “ontspannen cardio” in het spel komt.

De 411 voor ontspannen cardio

Enter Hope Zuckerbrow, een TikTok-maker en oprichter van Cosy Cardio Club. Ze startte de trend ‘Cozy Cardio’, die in wezen zachte oefeningen combineert met comfortabele kleding, je favoriete tv-programma, aromatherapie en al het andere waardoor je je goed voelt.

“De maatschappij oefent zoveel druk uit op vrouwen om er op een bepaalde manier uit te zien, en daarom hebben velen van hen van sporten een straf gemaakt of een manier om gewoon… calorieën te verbranden”, zegt Zuckerbrow op TikTok. “Gezellige cardio maakt het allemaal nieuw.”

@hope_zuckerbrow Reageer op @muhlissa hoop dat het helpt💗 #fyp #weightloss #workout #dietculture #selflove #cardio #cozy #cozycardio ♬ Verhalen 2 – Danilo Stankovic

Normaal gesproken bestaat de oefening uit het raken van een loopoppervlak in de woonkamer, maar alle soorten bewegingen kunnen worden opgenomen. (“Gezellig ziet er voor iedereen anders uit”, zegt Zuckerbrow.)

Voor mij is deze houding in ieder geval welkom. In een andere video van Zuckerbrow staat: “Oefeningen hoeven niet in een koude en steriele omgeving te worden gedaan. Het kan zintuiglijk aantrekkelijk en leuk zijn.’ Ze merkte ook op dat ontspannen cardio haar ‘relatie met sporten genas en het plezier in sporten weer terugbracht.’ Nadat ik het zelf heb geprobeerd, kan ik het volledig begrijpen.

Hoe ik ontspannen cardiotrainingen voor mij liet werken

Ik heb (nog) geen loopplank of bureauloopband omdat dit komt door budgetplanning. Omdat ik op de derde verdieping woon, ben ik ook een beetje huiverig om te veel door mijn appartement te springen. Als u in hetzelfde schuitje zit, hoeft u zich geen zorgen te maken: ontspannende cardiotraining kan op veel manieren worden gedaan.

Persoonlijk hou ik ervan om buiten te wandelen en naar Taylor Swift te luisteren als het mooi weer is. Ja, u kunt het buiten comfortabel maken! In de sportschool, jij zullen Betrap mij op de fiets met een boek om het trappen nog leuker te maken. Als ik thuis wat plezier nodig heb, luister ik naar muziek, neem een ​​warme douche, schuim me in met Bath & Body Works antistresszeep en heb het gevoel alsof ik bij een concert ben. Deze bewegingen stimuleren meerdere zintuigen, van geur tot gehoor tot aanraking en zicht. Dit voelt niet alleen prettig, maar is ook een van de snelste vormen van stressverlichting.

Ben je op zoek naar gezellige cardio-opties om thuis te doen als het weer frisser wordt? Een fitnesstrainer en danser Goedemorgen Amerika Ik heb onlangs een aantal rustige bewegingen gedeeld die je kunt doen vanuit je bank terwijl je een film kijkt (ja, letterlijk). Persoonlijk ben ik ook nieuwsgierig naar het proberen van yoga met een kaars en groene ruis of het spelen met armgewichten terwijl ik in bed naar een tv-programma kijk.

Dit soort ontspannende cardiotraining maakt het gemakkelijk om fitness in mijn dagelijks leven op te nemen, ook al duurt het maar 10 minuten en zelfs als ik dat niet doe poging om beweging in mijn dag op te nemen.

Maak het gezellig met deze yogastroom voor het slapengaan:

Het perspectief van een trainer op de voordelen voor de fysieke gezondheid

Een oefening die leuker en wenselijker is: is het te mooi om waar te zijn? Zijn 10 minuten armoefeningen in bed überhaupt de moeite waard? “Het goede nieuws is dat de fysieke voordelen van ontspannende cardiotraining grotendeels hetzelfde zijn als die van elke andere cardiotraining!” zegt Emily Decker, MSW, CPT, een intuïtieve bewegingscoach.

Of je het nu doet terwijl je zweet terwijl je tv kijkt of aan het trainen bent op de plaatselijke baan, wandelen verbetert onder andere de cardiovasculaire gezondheid, versterkt de botten en spieren en voorkomt verschillende ziekten. Natuurlijk kan een ontspannen aanpak minder intensiteit betekenen, maar het kan nog steeds een welkome afwisseling voor je lichaam zijn op een verder rustige dag.

En als u kiest voor een luchtige activiteit zoals dansen onder de douche, kunt u genieten van soortgelijke voordelen als een traditionele dans-cardio- of Zumba-les. “Gematigde tot krachtige hartactiviteit kan de gezondheid van het hart en de luchtwegen verbeteren, het immuunsysteem versterken en veel ziekten helpen voorkomen”, zegt Decker. Een douche kan korter zijn dan een les van 45 minuten, maar zelfs een paar minuten bewegen is gunstig voor uw gezondheid.

…en de voordelen voor de geestelijke gezondheid

Ontspannen cardiotraining heeft een positief effect op de psyche voordat je zelfs maar begint te bewegen! “Veel mensen vermijden lichaamsbeweging vanwege eerdere negatieve ervaringen of omdat ze niet de energie hebben om te doen wat ze hebben geleerd”, zegt Decker.

Kiezen voor ontspannen cardio kan een aantal mentale hindernissen verlichten. “Het aannemen van een comfortabele houding en het creëren van een verzorgende omgeving kan een grote bijdrage leveren aan het minimaliseren van obstakels en het bieden van een zachte manier voor iemand om gemakkelijk te bewegen, zelfs in zijn pyjama”, vervolgt Decker. “Je hoeft je niet te verkleden, naar de studio te rijden of een spinningles van een uur te volgen om van de vele voordelen van lichaamsbeweging te profiteren!”

Dergelijke bewegingen hebben ook positieve effecten nadienzoals een stemmingsverbetering, meer geduld met dierbaren en meer.

Zijn er fysieke of mentale nadelen?

Niet echt! “Als het mensen op een bepaalde manier in beweging brengt, voelt dat goed [and] “Het is veilig voor haar lichaam, ik kan geen minpunten bedenken”, zegt Decker. “De beste training zal altijd degene zijn die het beste bij je past.”

Bovendien is ze het ermee eens dat een kaars, een leuk drankje (houdt iemand anders van gearomatiseerd bruisend water?) en een kalmerende show wat extra zelfzorgvibes aan je cardioroutine kunnen toevoegen en je kunnen helpen een goed gevoel over jezelf te krijgen.

Dat brengt mij bij mijn volgende punt: een van de grootste voordelen van gezellige cardio is het aanpassingsvermogen. Als ik iets ontspannends wil, kan ik een geurende lotion kopen en deze aanzetten Basisschool Abbott, en doe eenvoudige rekoefeningen, allemaal met ‘bedhoofd’. Als ik mijn hart sneller wil laten kloppen, kan ik ‘Break My Soul’ van Beyoncé spelen terwijl ik onder de douche spring voor mijn ‘concert’, of naar buiten gaan en een stevige wandeling maken naar ‘You Belong With Me’ (Taylors-versie, Natuurlijk). Op deze manier volgt ontspannen cardio de principes van intuïtieve beweging zonder de druk om voor iemand anders dan jezelf te ‘presteren’ of om iets te doen waar je lichaam niet al om vraagt.

Hoe dan ook, ik stem me af op mijn lichaam, beoefen zelfzorg en heb plezier – en dat allemaal zonder het verkeer, de sociale angst en de angst die gepaard gaan met sommige van mijn meer “traditionele” trainingen.

En Decker is er helemaal voor. “Het mooie van de gezellige trend is dat het cardio toegankelijker en zelfs leuker maakt”, zegt ze. “Dat kan het verschil betekenen tussen het daadwerkelijk laten gebeuren of niet.”

Leave a Comment