Ik ging naar Lip Lab om een ​​lippenstift op maat te maken voor mijn huid| Goed+Goed

By | September 10, 2023

Als ik naar de zee van lippenstiften staar die op mijn kaptafel liggen uitgespreid, zie ik een caleidoscoop van kleuren: verschillende tinten rood, roze, nude en paars die ik in de loop van de tijd heb verzameld. Bij elke nieuwe aankoop hoopte ik die ene magische lipkleur te vinden die naadloos bij de mijne zou passen Zuid-Aziatisch Huid. Ik was echter altijd teleurgesteld. De rode tinten voelden te donker aan, de roze leken op suikerspinnen (en niet op een goede manier) en de naaktkleuren vervaagden op mijn huidskleur.

De grootste teleurstelling was dat lippenstiften die er op Instagram zo verleidelijk uitzagen, niet overgingen op mijn Zuid-Aziatische huid. Er zijn talloze gelegenheden geweest waarin ik voor ‘trendy’ tinten ging, waarbij ik het gevoel had dat ik een kleur forceerde die niet voor mij werkte, en in gesprekken met vrienden en collega’s heb ik geleerd dat die ervaring niet werkte. Niet alleen voor mij: ik heb met talloze Zuid-Aziatische vrouwen gesproken die in het verleden soortgelijke problemen hebben gehad bij het vinden van lippenstiften die bij hun huidskleur passen.

Gelukkig wordt het proces steeds eenvoudiger naarmate steeds meer Zuid-Aziatische schoonheidsmerken de VS binnenkomen. “Waarom zijn er ruim 2,1 miljard Zuid-Aziaten in de wereld en zijn we nauwelijks vertegenwoordigd in de mondiale schoonheidsindustrie? Met haar beroemde Nudie Patootie-tint, een dubbelzijdige lippenstift en voering met een aardse, warme tint en semi-matte finish, heeft ze een nude-lipstick geperfectioneerd voor Zuid-Aziatische huidtinten niet om Zuid-Aziatische huidtinten uit te wassen.

“We kunnen elke kleur dragen als deze specifiek op ons is afgestemd.” –Bina Khan

Volgens Samreen is de belangrijkste reden dat traditionele tinten niet werken op de Zuid-Aziatische huid te wijten aan een gebrek aan begrip van de nuances van verschillende huidtinten en ondertonen die op deze huidtypes van toepassing zijn. Zuid-Aziatische vrouwen vallen onder een brede paraplu van ‘bruine’ huid die kan variëren van karamel tot espresso tot diepbruin, meestal met warme of neutrale ondertonen. De meest verhandelbare producten zijn echter gericht op het grote publiek, waartoe niet altijd de Zuid-Aziatische huidtypes behoren.

“We kunnen elke kleur dragen als deze speciaal voor ons is ontworpen”, zegt Bina Khan, medeoprichter van Just B Cosmetics, een ander Zuid-Aziatisch make-upmerk dat in 2021 werd opgericht. “Just B begrijpt de noodzaak om producten te creëren die inclusief zijn voor de Zuid-Aziatische huid, waarbij rijke pigmenten en verzadigde tonen worden gecombineerd met levendige diepte. Ons doel is om te voorkomen dat mensen zich ervan weerhouden verschillende tinten te proberen. Ze zijn al zo lang in de steek gelaten, dus we willen ze aanmoedigen.” Het lipspectrum van het merk bestaat uit lippenstiften met twee uiteinden, met een lichtere tint aan de ene kant en een diepere tint aan de andere kant, zodat je pas de kleur aan totdat u tevreden bent.

Hoewel er steeds meer opties zijn die geschikt zijn voor mijn huid, besloot ik tijdens een recente reis naar het Lip Lab in New York mijn zoektocht naar de perfecte lippenstift in eigen handen te nemen. Sinds de oprichting in 2012 loopt Lip Lab voorop op het gebied van aanpasbare schoonheidsproducten, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor elke schoonheidsliefhebber om de architect van hun eigen lipcreaties te worden. De studio (die 13 locaties heeft in grote stedelijke gebieden, waaronder Los Angeles, Chicago en Las Vegas) biedt gasten de mogelijkheid om het hele proces te doorlopen van het creëren van een gepersonaliseerde lipformule, waarbij tinten worden gemengd totdat ze de perfecte match hebben gevonden.

Tijdens mijn bezoek werd ik begroet door een kleurexpert die me uitlegde dat de combinatie van technologie en kunstzinnigheid van het laboratorium me zou helpen een nude-lippenstift te vinden die soepel over mijn lippen glijdt en een romige finish achterlaat zonder de uitstraling van asachtige ondertonen die ik ken. . Heb ervaring met andere naaktformules.

Ze leidde me door het spectrum en legde uit dat de ideale tint donkerder zou moeten zijn dan mijn natuurlijke huidskleur, met vleugjes roze of bruin om mijn teint er stralend en stralend uit te laten zien. Omdat ik warme ondertonen heb, raadde ze mij aan een lippenstift met blauwe tinten te kiezen om deze in balans te brengen en te voorkomen dat mijn huid er dof uit ziet.

Toen het tijd werd om de pigmenten te gaan mengen, stopte ze om de paar minuten zodat ik het monster kon testen om er zeker van te zijn dat we op de goede weg waren. Ik had zelfs de mogelijkheid om een ​​smaak aan de lippenbalsem toe te voegen (ik koos geen smaak) en de formule aan te passen voor een pure, matte of crèmekleurige afwerking. Ik koos voor een heldere afwerking voor de ene tube en een balsemafwerking voor de andere en kon vervolgens de namen en het uiteindelijke uiterlijk van de tubes aanpassen. Mijn Lip But Better lippenstift en Kiss Me in Soho balsem zijn speciaal voor mij gemaakt.
Voor het eerst voel ik mij geen toeschouwer, maar eerder een kunstenaar. Het beste gedeelte? Ik heb een nude lippenstift waar ik echt dol op ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *