Houdingskrachttraining in slechts 8 minuten

By | September 14, 2023

IHet verbeteren van uw houding is geen eenmalige onderneming. Rechtop staan ​​vereist spieren die sterk genoeg zijn om je rechtop te houden, maar ook lang en los genoeg om open te blijven.

Het is eigenlijk een cirkelvormig raadsel: een slechte houding kan een negatieve invloed hebben op uw flexibiliteit, en een verminderde flexibiliteit heeft invloed op uw houding, waardoor uw spieren korter en zwakker worden – en het moeilijker wordt om rechtop te blijven staan.“Een van de grootste factoren die de mobiliteit beïnvloeden is een slechte houding”, vertelde Emily Kiberd, DC, chiropractor bij Urban Wellness Clinic, eerder aan Well+Good. “Zwakke spieren door te veel zitten kunnen leiden tot compensaties in het lichaam die de mobiliteit kunnen beïnvloeden en gewrichtsdegeneratie, spierspanning en hoofdpijn kunnen veroorzaken.”

Hoe kunnen we de cyclus doorbreken? Door middel van oefeningen om de bovenrug en schouders te versterken en door rek- en mobiliserende rotaties in te bouwen. Deze nieuwe workout van Go Chlo Pilates-oprichter en docent Chloe de Winter doet precies dat.

“Veel mensen vertellen mij altijd dat ze hun houding willen verbeteren omdat ze zoveel uren achter de computer zitten te typen”, zegt de Winter. “Deze cursus is dus perfect voor jou.”

De Winter begint met enkele oefeningen voor de mobiliteit van de bovenrug en de wervelkolom. Ze moedigt studenten aan om deze bewegingen zo groot mogelijk te maken om maximale gewrichtsrotatie te bereiken.

Voer vervolgens een reeks oefeningen uit op basis van de Superman-positie. Deze zijn bedoeld om de hele achterkant van het lichaam te activeren en “de belangrijke houdingsspieren te versterken die onze bovenrug ondersteunen en de schouders versterken”, zegt de Winter.

Ten slotte zal een finisherset van push-ups en push-upvariaties je borst versterken en openen. Je voegt armverlengingen toe om die schouders te helpen mobiliseren. Maak het af met een paar borstopeners en in minder dan 10 minuten ben je klaar om lang en sterk te lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *