Hoe u uw energieniveau kunt verhogen zonder cafeïne

By | September 9, 2023

WHoewel we graag een matcha latte of schuimige cappuccino drinken als opkikkertje in de middag, zou cafeïne niet het enige moeten zijn waar we op vertrouwen voor een energie- of stemmingsboost na een slechte nachtrust of een stressvolle dag. Carolyn Williams, PhD, RD, gastheer van de Happy Eating Podcast en auteur van Maaltijden die genezen: één potzegt dat hoewel het gebruik van koffie om je op te vrolijken zeker geen slechte zaak is, we vaak vergeten dat cafeïne een stimulerend middel is en mentale en fysieke effecten heeft die van persoon tot persoon kunnen verschillen.

“Cafeïne heeft een direct effect op de hersenen, daarom drinken we het ‘s ochtends, maar het is ook de reden waarom het consumeren van te veel ervan je zenuwachtig, angstig en rusteloos kan maken”, zegt Williams.Williams legt uit dat adenosine een neurotransmitter is waarvan de niveaus gedurende de dag langzaam stijgen en ‘s avonds beginnen te dalen om je te helpen in slaap te komen. Ze zegt dat adenosine dit doet door zich te binden aan receptoren in de hersenen, de activiteit ervan te vertragen en slaperigheid te veroorzaken, maar cafeïne kan zich ook aan deze receptoren binden en het tegenovergestelde effect veroorzaken, waardoor alertheid ontstaat. Hierdoor kan uw latte-verwennerij in de middag uw slaap verstoren en een vicieuze cirkel van lage energieniveaus en onstabiele stemming in stand houden.

Gelukkig heeft Williams vijf eenvoudige tips om je energie en humeur op natuurlijke wijze een boost te geven, zodat je weer aan de slag kunt zonder opnieuw een slapeloze of rusteloze nacht te riskeren.

Hoe u uw energieniveau kunt verhogen zonder cafeïne te consumeren

1. Verhoog uw vochtinname

Volgens Williams is hydratatie een van de snelste manieren om je humeur te verbeteren, die vervelende middagdipjes te overwinnen en de focus terug te krijgen. Hoewel ze zegt dat drinkwater de belangrijkste drank is voor een goede hydratatie, raadt Williams aan om het water te versterken met elektrolyten.

“Elektrolyten helpen bij het creëren van evenwicht in het lichaam en helpen ons al het water dat we drinken op de juiste manier te absorberen”, zegt Williams. Ze gebruikt graag de elektrolytpoeders van Ultima omdat ze geen extra suiker toevoegen, wat bloedsuikerpieken kan veroorzaken en je energieniveau of humeur verder negatief kan beïnvloeden.

2. Ga naar buiten – al is het maar voor 10 minuten

Of u nu vroeg opstaat en ‘s ochtends een paar minuten over heeft of nerveus bent na de lunch, een paar minuten zonnebaden is essentieel voor het verbeteren van uw humeur en energie. Williams zegt dat slechts 10 minuten wandelen of buiten zitten zal bijdragen aan een gezonde slaapcyclus en dat tijd doorbrengen in groene ruimtes zelfs beter is voor je geestelijke gezondheid. Om dit in uw dagelijkse routine op te nemen, kunt u eenvoudigweg uw dagboekoefeningen mee naar buiten nemen, de hond een blokje om laten lopen of gewoon op de veranda kruipen met een kopje thee om van de rustgevende voordelen te profiteren.

Williams zegt dat slechts 10 minuten wandelen of buiten zitten zal bijdragen aan een gezonde slaapcyclus en dat tijd doorbrengen in groene ruimtes zelfs beter is voor je geestelijke gezondheid. U kunt dit eenvoudig in uw dagelijkse routine opnemen door uw dagboekoefeningen mee naar buiten te nemen, de hond een blokje om te laten wandelen of gewoon op de veranda te kruipen met een kopje thee.

3. Zoek een soort oefening die je leuk vindt

“Een ander ding dat misschien het tegenovergestelde effect heeft, maar echt werkt, is het opnemen van een of andere vorm van lichaamsbeweging in je dag, zelfs als je ‘s middags uitgeput bent”, zegt Williams.

U kunt twee van deze tips implementeren door een wandeling naar buiten te maken, een oefenprogramma op abonnementsbasis te zoeken of een plaatselijke sportschool te bezoeken die een trainingsstijl aanbiedt die u echt leuk vindt. Zorg ervoor dat je daarna gehydrateerd blijft!

“Het kan moeilijk zijn om tien minuten lang te bewegen en van omgeving te veranderen als je op zoek bent naar een mentale en fysieke boost, maar de effecten zijn dat wel.” Dus het is het waard”, zegt Williams.

4. Grijp naar gezonde snacks

Williams zegt dat wat je eet nog belangrijker wordt als je slaapgebrek hebt of een mentaal stressvolle dag hebt. “Blijf bij eiwitten, voedingsmiddelen, gezonde vetten en complexe (in tegenstelling tot geraffineerde) koolhydraten”, zegt Williams.

Williams’ favoriete gezonde snacks om je bloedsuikerspiegel stabiel en je maag vol te houden zijn: noten, kaas, hardgekookte eieren, appels of peren met notenboter en Griekse yoghurt met bessen. Al deze snacks zijn draagbaar en kunnen voor noodgevallen in uw handtas, bureau of sporttas worden bewaard.

5. Creëer een gezonde ochtendroutine en houd je daaraan

Williams zegt dat het vasthouden aan je normale dagelijkse routine essentieel is als je weinig slaap hebt, hoe moeilijk dat ook is. “Als u bijvoorbeeld ‘s ochtends normaal gesproken een kopje koffie drinkt, kunt u daar zeker van genieten, maar verhoog uw cafeïne-inname niet meer dan normaal om een ​​energieboost te krijgen.”

Williams raadt ook aan om je aan je gebruikelijke trainingsschema te houden, zelfs als je die dag een online Pilates-les van 20 minuten kiest in plaats van je gebruikelijke geplande HIIT-les, en je lichaam te ondersteunen met voedzame maaltijden en snacks om weer normaal te worden. een betere gemoedstoestand natuurlijk.

Als je nog geen ochtendroutine of wekelijkse trainingsdoelen hebt, kan het creëren van een losse structuur je lichaam en geest in een gezond ritme helpen brengen. Het kan zo simpel zijn als de dag beginnen met een ochtendwandeling van 10 minuten in plaats van je te haasten om je klaar te maken en de deur uit te gaan, een dagelijks tussendoortje in te stellen om ervoor te zorgen dat je niet te lang tussen de maaltijden zit, en een paar uur toe te voegen aan lichaamsbeweging Voeg het toe aan uw wekelijkse kalender om uw kracht, humeur en energie te vergroten.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *