Hoe u kunt voorkomen dat menstruatiekrampen en andere pijn uw leven verpesten

By | September 17, 2023

INaast de golven van depressie en de heropleving van cystische acne ter grootte van de Mount Everest op mijn kin, is er één trefzeker teken dat me vertelt dat mijn menstruatie nadert: ondraaglijke pijn in de borsten. Ongeveer een keer per maand zwel ik op tot een normale Dolly Parton en mijn twee meisjes hebben ondraaglijke pijn. Hoe dan ook, ondanks het historische patroon, vraag ik me af: Ben ik zwanger? Ik ben dood gaan? Toch ben ik op de een of andere manier altijd geschokt als het antwoord op beide vragen onvermijdelijk ‘nee’ is. Noch zwanger, noch stervend, ontmoet ik de karmozijnrode demon opnieuw.

Het maakt niet uit hoe lang ik ongesteld ben en daarom zou moeten kunnen anticiperen op deze terugkerende gevoelens, uiteindelijk google ik dezelfde zorgen alsof ik een of andere versie van menstruatiepijn zou hebben Groundhog-dag: Hoe kan ik menstruatiekrampen helpen, waarom doen mijn borsten pijn, pijnlijke cystische acne, ga ik dood, spoel af, herhaal.

Het is de moeite waard om op dit punt te vermelden dat mijn persoonlijke symptomen geleidelijk verminderen naarmate mijn cyclus vordert. Als uw menstruatiepijn echter niet verdwijnt naarmate de dagen verstrijken, kan dit een teken zijn van een onderliggend probleem waarvoor u een arts moet raadplegen. “Dit kan een teken zijn van problemen zoals endometriose, vleesbomen of bekkenpijnsyndromen”, zegt holistische seksuele geneeskundearts Serena McKenzie, ND, en de medisch adviseur van Rory. “Daarom is het belangrijk om naar je gynaecoloog te gaan als je pijn ervaart. Ze zullen bespreken hoe je met de pijn kunt omgaan en er ook voor zorgen dat je geen andere onderliggende medische aandoeningen hebt.’ Maar als het gaat om hulpmiddelen die je kunnen helpen de vervelende pijnsymptomen die je regelmatig ervaart te onderdrukken, hebben we deskundige kennis.

Hoe te helpen tegen menstruatiekrampen en rugpijn

Hoewel bepaalde vrij verkrijgbare medicijnen zoals ibuprofen (Advil) of naproxen (Aleve) kramppijn kunnen helpen verlichten, merkt OB-GYN Stephanie McClellan op dat naproxen in de eerste plaats ook kan helpen de pijn te voorkomen. Het is echter van cruciaal belang om slim te zijn met de dosering, zegt ze, en om er samen met uw arts voor te zorgen dat het gebruik van deze medicijnen veilig is voor u en uw lichaam.

Holistisch gezien zou een klassieke warmwaterkruik kunnen zijn wat jij en je pijnlijke rug tijdens je menstruatie hebben gemist. “Zoek er een met een zachte hoes”, stelt Dr. McClellan stelt voor om het knuffelvermogen te optimaliseren. “Er zijn veel mooie verwarmingskussens verkrijgbaar, maar een warmwaterkruik is goedkoop en houdt de warmte lang vast.”

Onderzoek ondersteunt ook het gebruik van acupunctuur als interventie om rugpijn te behandelen. Of u kunt proberen een moxibustion-beoefenaar te bezoeken, een traditionele Chinese geneeskundepraktijk die menstruatiekrampen kan verlichten door een aromatische plant over acupunctuurpunten te verbranden. “Moxibustion is een traditionele techniek waarbij een gecondenseerd stuk moxa, een kruid dat ook bekend staat als bijvoet of Artemisia vulgaris, over de onderbuik of het bekken wordt verwarmd”, zegt Elana Weisberg, een acupuncturist bij de in New York City gevestigde Women’s Health Organization Wellness. centrum Tia. “De warmte van het kruid helpt de gladde spieren te ontspannen, reguleert de bloedcirculatie en helpt eventuele samentrekkingen van de baarmoeder onder controle te houden die na de procedure kunnen optreden.”

En als je je SO liever gewoon naar de winkel stuurt voor snelle, natuurlijke remedies tegen krampen en PMS, voeg dan magnesium, visolie en vitamine E toe aan het boodschappenlijstje. Weisberg raadt aan dit weg te spoelen met frambozenbladthee om de baarmoederspieren te kalmeren.

Gevoelige borsten

Bij het eerste teken van borstpijn wil je iets comfortabelers aantrekken dan de felle lingerie waar ik persoonlijk naar neig. “Draag een comfortabele, ondersteunende bh die ‘stuiteren’ voorkomt”, zegt Dr. McClellan. “Een sportbeha of een zachte katoenen bh, en vermijd beugels. Het moet goed en stevig passen, maar niet te strak.”

“Draag een comfortabele, ondersteunende bh die stuiteren voorkomt. Een sportbeha of een zachte katoenen bh en vermijd beugels. Je wilt dat het goed en stevig aansluit, maar niet te strak.” –Stephanie McClellan, gynaecoloog/gynaecoloog

Bovendien zegt ze dat bepaalde voedingsmiddelen de symptomen kunnen verergeren. “Blijf bij puur, onbewerkt voedsel. Hydrateer en vermijd suiker, alcohol en natrium om zwelling te verminderen.

Pijnlijke acne

Mijn pre-Flo-hormonen laten me over het algemeen achter met een onmisbare lijn van cystische acne langs mijn kaaklijn en superleuke puistjes die mijn mond sieren. Zoals elke dermatoloog (en je moeder, en de dame die ooit mijn wenkbrauwen liet groeien) je zal vertellen, is de eerste regel bij het omgaan met menstruatiegerelateerde huiduitslag dat je de huid niet aanraakt.

“Spot-applicatie met een recept of vrij verkrijgbare acnegel of crème is nuttig”, zegt dermatoloog Tara Rao, MD. “Een andere mooie behandeling is een cortisone-injectie (met kleine hoeveelheden sterk verdunde steroïde-oplossing) van je dermatoloog.”

En voor een geheel gratis behandeling is er altijd bevroren water. Een ijsblokje in een papieren handdoek wikkelen en deze met tussenpozen van 10 minuten aanbrengen en vervolgens gedurende 10 minuten aanbrengen is geweldig voor cystische acne. Het kan de pijn verdoven en ontstekingen onmiddellijk verlichten.

Weinig energie

“Lage energie tijdens je menstruatie is typisch een teken van bloedtekort in de traditionele Chinese geneeskunde en kan zelfs bloedarmoede betekenen vanuit het perspectief van de westerse geneeskunde”, zegt Aimee Raupp, MS, LAc, expert op het gebied van de gezondheid van vrouwen. ‘Dus ik raad meestal bloedopbouwende voedingsmiddelen aan, zoals groene bladgroenten, bieten, bottenbouillon en rood vlees.’ Geef jezelf ook de gelegenheid om wat tijd vrij te nemen en te ontspannen. “Rust en oefen met een lage tot matige intensiteit. Sterker nog, bij TCM raden we aan om niet te sporten op de zware dagen van je menstruatie”, voegt ze eraan toe.

Nou, als je op zoek bent naar een excuus om de sportschool te vermijden (ook al beweren andere rapporten dat sporten tijdens je menstruatie je een beter gevoel kan geven),… Zorg in principe goed voor je lichaam door je intuïtief te concentreren op wat voelt goed voor jou.

slecht humeur

Soms merk ik dat mijn slechte humeur het moeilijkste menstruatiesymptoom is om op te lossen. Al vind ik het niet de slechtste manier om het leven zo nu en dan (vooral tijdens) te benaderen. in deze tijd van de maand), zijn er enkele methoden die het proberen waard zijn.

“Houd uw bloedsuikerspiegel in balans”, zegt Raupp. “Tijdens je menstruatie kun je gemakkelijk pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel ervaren, wat vaak leidt tot stemmingswisselingen. Zorg ervoor dat je een ontbijt eet vol eiwitten en groenten zoals eieren en spinazie, eet voldoende eiwitten gedurende de dag en vermijd lange pauzes in de maaltijden. Ik denk dat het logisch is dat honger en een slecht humeur met elkaar verband kunnen houden.

En nu ik tips heb voor het behandelen (en voorbehandelen) van alle problemen die mijn menstruatie met zich meebrengt, ben ik klaar voor de strijd van volgende maand. Kom naar mij, Flo.

Nu je beter begrijpt hoe je menstruatiekrampen en andere symptomen kunt bestrijden, bekijk dan de 411 over andere Shark Week-problemen. Is het bijvoorbeeld veilig om te zwemmen tijdens je menstruatie? En 6 van de meest gestelde vragen over menstruatie, beantwoord door gynaecologen.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *