Hoe u gezond kunt blijven tijdens het vliegen, Per Delta Chief Health Officer

SOp de een of andere manier is het bijna oktober, wat betekent dat de naderende toestroom van vrijetijdsvliegreizen op handen is. Hoewel het aan boord gaan van een vliegtuig tegenwoordig niet zo stressvol is als in bijvoorbeeld 2020, zijn er nog steeds een aantal gezondheidsfactoren waarmee u rekening moet houden voordat u in de cabine stapt.

Cardioloog Henry Ting, MD, MBA trad in 2021 toe tot het Delta Airlines-team als Chief Health Officer, toen het van cruciaal belang was om het vliegverkeer opnieuw uit te vinden tijdens een pandemie. Tegenwoordig gaan zijn verantwoordelijkheden veel verder dan het weren van COVID-19 uit vliegtuigen. dr. Ting stelde een team samen dat de luchtvaartmaatschappij hielp bij het uitrollen van een uitgebreide update van de medische hulpmiddelen aan boord, waaronder Medaire’s MedLink-app aan boord, waarmee het cabinepersoneel in realtime met artsen ter plaatse kan communiceren over medische noodgevallen aan boord. Ook adviseert hij over belangrijke aanvullingen op de diagnostische apparatuur aan boord, zoals pulsoximeters en geautomatiseerde bloeddrukmanchetten.“We wilden de meest voorkomende medische noodsituaties aanpakken die we tegenkomen en de aanvullende apparatuur leveren waarvan we denken dat deze een betere diagnose mogelijk maakt”, zegt Dr. Ting.

Blijkbaar zijn de meest voorkomende symptomen tijdens vluchten neurologisch van aard. Dit varieert van tijdelijk bewustzijnsverlies tot toevallen, zegt hij. Maar ook longproblemen zoals kortademigheid, pijn op de borst en een zwaar gevoel op de borst komen veel voor. De aanvullende hulpmiddelen van Delta zijn bedoeld om bemanningsleden te helpen de oorzaak van deze symptomen nauwkeuriger te bepalen en te beslissen of het vliegtuig al dan niet moet worden omgeleid.

En hoewel deze nieuwe apparaten goed nieuws zijn voor mensen die medische problemen ervaren in vliegtuigen, kunnen sommige van deze noodsituaties worden voorkomen als passagiers een beetje voorzichtig zijn en hun eigen veiligheid niet in gevaar brengen, zegt dr. Ting. Als je wilt weten hoe je gezond kunt blijven tijdens het vliegen, zijn hier vijf dingen die hij tijdens een vlucht nooit zou doen, hoe lang (of kort) de reis ook is.

Vijf dingen die de Chief Health Officer van Delta nooit zou doen tijdens het vliegen

1. Drink te veel alcohol

Wij weten. Wij weten. We komen regelrecht uit de poort (woordspeling bedoeld) met een vibratiebreker, maar Dr. Ting zegt dat alcohol een veel voorkomende oorzaak is van medische noodgevallen aan boord. Als u aan het begin van uw vakantie te veel mimosa’s aan de luchthavenbar geniet, kunt u in de lucht opnieuw gebeten worden. Alcohol is een diureticum, wat betekent dat overmatige hoeveelheden alcohol de uitdroging kunnen verergeren die reizigers in het vliegtuig al ervaren als gevolg van de lage luchtvochtigheid in de cabine. Het laatste dat je wilt is je Thanksgiving-diner missen omdat je na je vierde schroevendraaier flauwviel in het vliegtuig en moest worden omgeleid naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

dr. Ting zegt dat gezond verstand de sleutel is: “Geniet ervan. We zullen proberen voor je te zorgen en je van het beste eten en drinken te voorzien, maar doen alles met mate, net zoals je dat in het echt zou doen.”

2. Plaats de medicijnen in een ingecheckte tas

Of u nu een langeafstandsvlucht naar Beijing plant of een korte reis van twee uur naar een nabijgelegen stad, Dr. Ting raadt aan om alle belangrijke medicijnen in een persoonlijk item of handbagage te bewaren. Dit is vooral belangrijk voor reizigers met medische aandoeningen waarvoor snelwerkende medicijnen nodig zijn (denk aan insuline voor diabetici of epinefrine-injecties voor mensen met ernstige allergieën). Maar zelfs als je denken U kunt een paar uur zonder inhalator of Valium gaan, het is altijd een goed idee om deze binnen handbereik te hebben. Ze kunnen niet alleen van cruciaal belang zijn als uw toestand verslechtert, maar als uw vlucht vertraagd is of uw ingecheckte bagage vermist raakt (want laten we eerlijk zijn, dat kan het geval zijn), zult u niet voor langere tijd zonder uw bagage zitten. recept.

3. Neem kalmerende middelen

Misschien zorgt de turbulentie ervoor dat u kramp krijgt in de armleuningen, of dat u zich gewoon niet comfortabel genoeg kunt voelen om in slaap te vallen tijdens nachtvluchten. Wat je redenering ook is, kalmerende middelen kunnen behoorlijk verleidelijk lijken in een vliegtuig, maar Dr. Ting waarschuwt hiervoor.

“Als je een medicijn neemt, kan het beoogde effect zijn dat je slaapt of ontspant, maar elk van deze medicijnen beïnvloedt neurotransmitters en kan neurotransmitters daadwerkelijk activeren”, zegt Dr. Ting. In plaats van Benadryl of melatonine te gebruiken, wat een averechts effect zou kunnen hebben, stelt hij voor om te investeren in een goed nekkussen, warme en comfortabele kleding te dragen in het vliegtuig en een zakje met je favoriete snoepjes mee te nemen als tussendoortje als je je angstig begint te voelen.

4. Blijf zitten tijdens langeafstandsvluchten

De meesten van ons kennen het vertrouwde gevoel van het zoemen van onze pols terwijl onze Apple Watch of FitBit ons zachtjes berispt omdat we te lang stil staan. Volg voor langeafstandsvluchten het advies van uw technicus en sta ongeveer elk uur op om de bloedcirculatie op peil te houden en het risico op bloedstolling te verminderen, zegt Dr. Ting. Als uw horloge trilt, maak dan een korte wandeling naar de badkamer of door de gang. Als je iemand die naast je slaapt niet wilt storen, probeer dan een aantal zitoefeningen, zoals het optrekken van de kuiten of het rollen van de enkels.

5. Laat zijn masker thuis

COVID-19 lijkt misschien een verre herinnering, maar het bestaat nog steeds, samen met een aantal andere luchtweginfecties die je tijdens je reis niet wilt vertragen (griep, RSV, verkoudheid). dr. Ting raadt aan een masker in je handbagage te stoppen, voor het geval je naast iemand gaat zitten snuffelen. “Door de pandemie hebben we ontdekt dat wegwerpmaskers werken. Dus, Jij Het dragen van een masker beschermt Jij tegen infectie met ademhalingsvirussen. Het hoeft niet eens COVID te zijn”, zegt hij.

Leave a Comment