Hoe sportkleding *correct* schoon te maken

By | September 16, 2023

AAls je in het begin nog niet genoeg hebt gezweet, ga dan hardlopen met dit weer. Als je klaar bent, zie je eruit alsof je hebt gezwommen. Hoewel er niets mis is met zweten – het is tenslotte de manier waarop je lichaam warmte afgeeft om zichzelf af te koelen – kunnen de zomermaanden grote schade aanrichten aan je favoriete trainingskleding. Perma-geur is echt, mensen. Vraag maar aan mijn gloednieuwe fietsbroek.

Omdat typische schoonmaakproducten slechts een beperkt effect hebben bij het reinigen van uw sportkleding – en het elimineren van de geur die met het terrein gepaard gaat! – schoonmaakexpert Diane Regalbuto, eigenaar van Betty Likes to Clean, heeft een paar trucjes achter de hand die kunnen helpen. En ze is een expert op dit gebied, omdat ze heeft schoongemaakt voor bekende atleten – de meest bezwete mensen die er zijn. Voordat u echter begint met het wassen van uw kleding, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden.“Doe geen natte of vuile kleding in je wasmand. Als u dit doet, kunnen bacteriën zich ophopen en nog meer geuren veroorzaken. Als je ze niet meteen kunt wassen, hang ze dan ergens op zodat ze aan de lucht kunnen drogen”, zegt ze. “Als je ze eenmaal hebt gewassen, zorg er dan voor dat je ze binnenstebuiten wast en eerst laat weken. En gebruik geen wasverzachter.”

Klaar om te wassen? Dit zijn de favoriete kledingstukken van Regalbuto als ze te maken heeft met bijzonder zweterige gymkleding.

Hoe gymkleding schoon te maken, volgens een expert

1. Gebruik zuiveringszout

Regalbuto zegt dat het toevoegen van baking soda ($ 8 voor 2, amazon.com) aan je wasgoed wonderen zal doen voor het reinigen en ontgeuren van je gymkleding. Het enige wat je nodig hebt is een half kopje per lading en je kleding zal frisser zijn dan ooit.

2. Voeg witte azijn toe

Net als baking soda kan witte azijn ($ 8, amazon.com) je gymkleding fris en schoon houden. “Het heeft een magisch tintje”, zegt Regalbuto. “Voeg 6 tot 8 ounces toe aan je wasgoed.” Het is zo krachtig dat het gemakkelijk enkele van de sterkste geuren die je lichaam produceert, kan elimineren.

3. Gebruik essentiële oliën

Om je kleding extra fris te laten ruiken, kun je wat etherische oliën aan je wasgoed toevoegen. “Tea tree olie ($6, amazon.com) – een paar druppels water met een half kopje azijn – is een uitstekend recept voor stinkende was. Het is een reinigingsmengsel”, zegt Regalbuto. “Andere essentiële oliën die ik aanbeveel zijn lavendel, sinaasappel, dennen en eucalyptus ($ 7, amazon.com).”

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *