Hoe merken geur en geluid combineren voor zintuiglijke schoonheid

By | September 10, 2023

IHet is voor niemand nieuws dat het leven in 2023 alleen maar om efficiëntie draait. We laten onze boodschappen bezorgen door vreemden, we nemen werkoproepen aan van Peleton, en huidverzorgingsregimes in 12 stappen hebben plaatsgemaakt voor efficiënte, multifunctionele producten die onze routines halveren. Als we dit alles in aanmerking nemen, is het logisch dat we Doen Als je tijd hebt voor zelfzorg, willen we dat die telt.

Gelukkig hebben merken dit sentiment opgepikt en nieuwe manieren gevonden om hun aanbod op de markt te brengen en aan te bieden aan hun (aantoonbaar gestreste, vermoeide en opgebrande) klanten. In een drukke schoonheidswereld is het aanbieden van producten van hoge kwaliteit niet langer voldoende, waardoor merken gedwongen worden opnieuw na te denken over wat meer Ze kunnen iets bieden aan de routines van mensen. Dit heeft geleid tot een toestroom van ‘zintuiglijke’ schoonheidsproducten die dagelijkse schoonheidspraktijken transformeren in meeslepende wellnesservaringen.

“Het inzetten van je zintuigen is een geweldige strategie om het gevoel van vechten of vluchten te verminderen [that accompanies] Angst”, zegt Alison Stone, LCSW. “Deze gevoelens blijven vaak ‘gevangen’ in het lichaam, dus willen we zoeken naar somatische manieren om rust en veiligheid in ons zenuwstelsel te brengen.” Zintuiglijke schoonheid is een andere manier waarop we onze zintuigen kunnen gebruiken om uit je hoofd en in het jouwe te komen Lichaam – hopelijk eentje dat ook goed gehydrateerd is.

De afgelopen jaren hebben we gezien dat deze zintuiglijke formules voor het grootste deel textuur (zoals Yon-ka’s nieuwe Gommage bodyscrub) en geur (zoals de op het strand geïnspireerde zonnebrandcrèmes van Vacation) gebruiken om mindfulness in de routines van mensen te brengen. Maar de nieuwste generatie sensorische producten op de markt stimuleert een geheel nieuw zintuig: geluid.De kans is groot dat je de onmiddellijke stemmingsboost hebt gevoeld die gepaard gaat met het luisteren naar je favoriete nummer, maar het verband tussen geluid en welzijn gaat verder dan onze individuele AirPods. Studies bevestigen dat bepaalde auditieve stimulerende middelen (zoals Tibetaanse meditatieschalen en kunstig vervaardigde beats) positieve emoties kunnen oproepen. Nu vinden merken manieren om deze relatie in hun productaanbod op te nemen. Lees verder om erachter te komen hoe.

Hoe merken geur en geluid combineren

Gegeven het feit dat geur en gehoor de twee zintuigen zijn die het beste emoties en herinneringen kunnen oproepen, is het logisch dat geurmerken voorop lopen bij het vestigen van geluid als de volgende grens van zintuiglijke schoonheid. Daarom zijn velen begonnen met het uitbrengen van een muzikale component naast nieuwe geuren.

“Ik geloof dat muziek en geuren de twee snelste manieren zijn om je humeur te veranderen, en afspeellijsten zijn voor iedereen een geweldige manier om in de stemming van elk parfum te komen”, zegt parfumeur David Moltz, mede-oprichter van DS & Durga. Hij beschouwt elke geur in het repertoire van het merk als een kleine wereld die kan worden uitgebreid met muziek (samen met woorden, beelden en soms films) om een ​​ervaring te creëren die alle zintuigen aanspreekt. Veel van de parfums van het merk worden gelanceerd naast een afspeellijst waarmee je jezelf volledig kunt onderdompelen in deze “kleine wereld” – in plaats van jezelf alleen maar te overspoelen met een Italiaanse citrusgeur, kun je ook een paar Italiaanse strandfeestnummers afspelen.

In 2020 – een tijd waarin iedereen wat meer zintuiglijke en geestelijke gezondheidszorg nodig had – begon zwaargewicht Aesop uit de industrie vijf afspeellijsten aan te bieden voor zijn producten: Hosting, Task at Hand, Mondays, Midnight en Bathing”. “We hebben er altijd de voorkeur aan gegeven om ontdekt te worden door geuren en geluiden in plaats van luide bewegwijzering en kleurrijke displays”, zegt Suzanne Santos, Chief Customer Officer bij Aesop. “De soundtracks van onze winkels, kantoren, behandelkamers en soirées zijn “altijd gericht geweest op het regisseren van de stemming, het begeleiden van de uitwisseling en het creëren van een sfeer die kan inspireren, kalmeren of af en toe provoceren. Dit delen met onze klanten was een logische stap”, vertelt ze over de muzikale toevoegingen aan het merk.

Nicole Eckels, oprichtster van Glasshouse Fragrances, begon ongeveer vier jaar geleden ook met het aanbieden van een muzikale aanvulling op de geuren van het merk om een ​​meer zintuiglijke ervaring te creëren. “De bedoeling [of incorporating sound] is om je rustiger, meer geaard en bewuster te voelen. “Het is een ontsnapping op een goede manier en een manier om je beter te voelen en op een leuke manier weer contact te maken met je omgeving”, zegt ze. “We hebben afspeellijsten gemaakt die bij verschillende geuren passen, zodat als je iets ruikt, je het ervaart.” [music] De [pairs] om je in die ruimte te krijgen, dat gevoel waarvan we hopen dat je het voelt.

Tatcha, een huidverzorgingsmerk, heeft een unieke manier gevonden om geluid in zijn aanbod op te nemen. Ter begeleiding van de lancering van het nieuwe Indigo Calming Ritual van het merk, een collectie met vier producten ontworpen om de geest te ontspannen en de huid te ondersteunen, werkte het team met PlantWave-technologie om de bioritmen van indigoplanten in muziek om te zetten. “

“We gingen het verband tussen huid en geest bestuderen en ontdekten hoe wat je hoort, voelt, proeft, ruikt en ziet je gemoedstoestand beïnvloedt en op zijn beurt weerspiegeld wordt in je huid”, zegt een vertegenwoordiger van Brand. “Studies tonen aan dat het luisteren naar natuurlijke geluiden zoals wind, water en vogelgezang ons zenuwstelsel kalmeert en genezing bevordert. We dachten dus dat dit een geweldige kans zou zijn om de huid holistisch te verzorgen.”

Om de soundtrack voor de Indigo-productcollectie te ontwikkelen, “[Our tech] “monitort de activiteit van planten, leest de subtiele microactiviteitsveranderingen in de geleidbaarheid binnen de plant en vertaalt deze in toonhoogte”, zegt PlantWave-oprichter Joe Patitucci. “Deze toonhoogtegolven worden vertaald in muziek.” Nick Wood van Syn componeerde vervolgens het acht minuten durende stuk “The Song of Indigo”, dat gespeeld moet worden wanneer iemand de producten gebruikt in het ritueel.

In feite lijkt dit concept van het vinden van vreugde in je schoonheidsroutine verloren te gaan in onze race om de meest effectieve ingrediënten en formules te vinden. Het beoefenen van zelfzorg en ervan genieten gaat echter niet alleen over het bereiken van het einddoel van een gladdere huid of zachter haar – het gaat over de gelukzaligheid die gepaard kan gaan met zintuiglijke dagelijkse verzorging.

Klank- en zintuiglijke schoonheid is meer dan alleen een trend

“Ik denk dat holistisch welzijn steeds meer mainstream wordt, en dat mensen absoluut geïnteresseerd zijn in het onderzoeken van meerdere opties om te helpen bij negatieve gedachten en angstgevoelens”, zegt Stone over de opkomst van zintuiglijke schoonheid en geluidscombinaties. “Het integreren van verschillende bronnen is een geweldige strategie, omdat je dan uit verschillende opties kunt kiezen als een ervan niet gemakkelijk toegankelijk is.”

In combinatie met andere zintuiglijke componenten zoals textuur en geur kunnen geluidscombinaties de mentale en emotionele voordelen van uw dagelijkse schoonheidsroutine vergroten. En het beste van alles? Als je favoriete merk nog geen soundtrack voor je favoriete producten heeft uitgebracht, raadt Stone aan dat je altijd je eigen afspeellijst kunt maken die bij je ochtendroutine past. “Het gaat erom het genre te vinden dat je in een goed humeur brengt”, zegt ze.

Of het nu gaat om een ​​soundtrack van beukende golven of een paar stiekeme plezierliedjes, geluidscombinaties zijn de volgende opmerkelijke fase van sensuele schoonheid, een verschuiving in de branche die goed is voor ons allemaal.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *