Hoe Lush de blauwdruk legde voor wat schoonheid werd

By | September 15, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

De eerste keer dat ik een Lush-winkel binnenliep, was ik 16. De felle producten en de bedwelmend zoete geur boeiden me en uiteindelijk werd ik de trotse eigenaar van gezichtsmaskers die zo fris waren dat ik ze in de koelkast bewaarde en neon-badbommen bij me moest bewaren die Ik kon het niet Wachten in het bad laten vallen. Ik probeerde elk van de verschillende maskerformules uit en bewaarde mijn containers omdat ik wist dat ik mijn lege containers na vijf uur terug kon brengen om een ​​nieuwe te krijgen. Mijn vrienden en ik waren geïntrigeerd door wat wij dachten dat het coolste schoonheidsmerk was dat er was.

We wisten echter niet dat de grootsheid van Lush veel verder reikt dan alleen de onweerstaanbare producten. Deze bath bombs veranderen je water niet alleen in een intergalactische mix van levendige pigmenten en glitters, ze maken van je badroutine een ritueel zonder plastic te gebruiken. En dit retourbeleid voor lege containers was niet alleen een truc om mij te motiveren om meer te kopen – het was voor Lush een manier om echt circulaire verpakkingen te creëren en steeds opnieuw hetzelfde plastic te gebruiken.Sinds de oprichting in 1995 is Lush nooit alleen maar een schoonheidsbedrijf geweest. Hoe heerlijk innovatief de producten ook zijn, ze zijn eigenlijk het minst indrukwekkende deel van het merk. Wat het echt doet schitteren is zijn toewijding aan ethische inkoop, duurzaamheid, sociale doelen en zelfzorg.

“Vanaf het begin heerste er een hippiecultuur in ons bedrijf”, zegt Rowena Bird, een van de zes medeoprichters van Lush. “Toen we begonnen, waren we alleen maar gefocust op het starten van een bedrijf en het overleven. Toen het bedrijf na een paar jaar groeide, wisten we dat we een standaard wilden stellen waar we allemaal aan zouden werken, en.” Toen richtte een grote groep van ons We Believe op. [statements] waar we alle dingen opschreven waar we echt in geloofden en waarvan we wisten dat we eraan wilden werken.”

De uitspraken hadden betrekking op zaken als het gebruik van verse en biologische ingrediënten en het testen van producten alleen op mensen (nooit op dieren) en zijn de kern gebleven van waar het merk voor staat in de jaren sinds ze werden gemaakt. “We hebben altijd vastgehouden aan de ethiek waarmee we het bedrijf zijn begonnen, en die zullen we vervolgens uitbreiden als we denken: ‘Nu kunnen we dit doen’ of ‘Dit is wat we moeten doen'”, zegt Bird. “Het is best leuk.”

Dit ethos heeft Lush de afgelopen dertig jaar tot marktleider gemaakt en de toewijding van het merk om dingen te doen versterkt. Rechts is een masterclass waar anderen in het beautyveld van kunnen leren.

Productinnovaties die de weg hebben vrijgemaakt voor hoe schoonheid er in 2023 uit zal zien

In het wild geoogste ingrediënten. Stevige, waterloze producten. Verzorging van het huidmicrobioom. Concentreer u meer op hoe u zich voelt dan op hoe u eruit ziet. Recyclingprogramma’s voor verpakkingen. Lush was een pionier op het gebied van deze praktijken – en bleef eraan vasthouden – lang voordat ze cool waren.

“Er heerst een echt gevoel voor innovatie bij Lush en de bereidheid om de grenzen te verleggen, nieuwe dingen uit te proberen en nieuwe producten te bedenken die bijvoorbeeld het water uit een formule kunnen halen om solide producten te creëren die geen verpakking nodig hebben,” zegt Katrina Shum, hoofd duurzaamheid bij Lush North America. ‘En weet je, sommige werken, andere niet. Maar we zijn bereid om ze te testen en dat als gesprek naar buiten te brengen en ook andere bedrijven uit te dagen om te veranderen wat we allemaal in de samenleving brengen.”

Deze toewijding aan innovatie heeft Lush in staat gesteld een aantal echt coole producten te maken, zelfs als deze per ongeluk tot stand zijn gekomen.

“De stevige bubble bar die we maken, dat was een ongeluk”, zegt Bird. Mede-oprichter en uitvinder van Lush Helen Ambrosen “maakte deodorant en liet die een nacht in een kan in de gootsteen staan. En toen ze de volgende dag terugkwam, was het gestold in de pot. En toen ze het waste, kwamen al deze dingen tevoorschijn.” Er kwamen bubbels uit en ze zei: ‘Oh, mijn woord. Ik heb een stevig bubbelbad uitgevonden. ”

De massieve bubble bar is een van de vele ‘naked’ producten die de hoeksteen van het merk Lush zijn geworden. Een van de meest recente lanceringen is een nieuw co-wash solid haarstukje, ontworpen voor mensen met getextureerd haar. Omdat de vaste stoffen watervrij zijn, kunnen ze zonder plastic worden verpakt – wat betekent dat ze licht van gewicht zijn en kunnen worden getransporteerd met een kleinere ecologische voetafdruk – en zijn er geen conserveermiddelen nodig die het huidmicrobioom kunnen verstoren. “Wij nemen uw huidverzorging en huidbioom zeer serieus, en dat is precies waar onze producten op zijn gebaseerd”, zegt Bird.

En hoewel het merk bekend staat om zijn frisse gezichtsmaskers en fantastische stevige badproducten en shampoos, doet het dat ook Dus veel meer. Je kunt alles kopen, van oogmaskers ($ 5) en kaarsen ($ 18) tot tubeless nude-mascara ($ 14).

Een engagement voor duurzaamheid dat verder gaat dan greenwashing

Zoals je misschien hebt begrepen uit de toewijding van het merk aan solide producten en minimale verpakkingen, loopt Lush voorop als het gaat om duurzame praktijken – er is hier geen sprake van greenwashing of schoonheidsonzin.

“Onze grote visie is om de wereld weelderiger achter te laten dan we hem aantroffen”, zegt Shum. “We hebben het over het leiden van de revolutie om de planeet op drie gebieden te redden. Er is de zorgzame kant van de planeet, de zorg voor mensen, en dan is er nog het dierlijke deel.”

Lush kan deze doelen verdedigen omdat het elk onderdeel van zijn bedrijf controleert. Het team werkt voortdurend aan het verminderen van het energieverbruik en het gebruik van hernieuwbare energie. Ze verminderen bijvoorbeeld de uitstoot door hun producten met treinen te vervoeren in plaats van met vliegtuigen. Alle verpakkingsmaterialen van het merk zijn hernieuwbaar en circulair. Ze zetten zich ook in voor klimaatrechtvaardigheid.

“Het gaat erom te kijken naar de intersectionaliteit tussen klimaat en mensen en politieke maatschappelijke kwesties en echt een perspectief van klimaatrechtvaardigheid te brengen in alles wat we doen – of het nu gaat om het kopen van hernieuwbare energie of om de materialen waarmee we werken”, zegt Shum. Het Lush-team zet zich bijvoorbeeld in om de plasticconsumptie terug te dringen, omdat ze weten welke impact de plasticproductie op gemeenschappen kan hebben. Shum wijst naar Cancer Alley, een deel van de rivier de Mississippi waar inwoners worden blootgesteld aan de uitstoot van meer dan 150 petrochemische fabrieken.

“De gemeenschappen rond de Mississippi zijn vaak gekleurde gemeenschappen met lage inkomens – dat is niet eerlijk”, zegt ze. “We bespreken deze upstream- en downstream-impact als het gaat om kunststoffen en afval – we kunnen deze beheersen door 100% gerecyclede post-consumer content te gebruiken. We kunnen ze onder controle houden door ons Bring It Back-programma te promoten en mensen hun potten terug te laten brengen, die vervolgens naar faciliteiten in Vancouver en Toronto gaan, waar we ze opnieuw vermalen en verwerken tot nieuwe kunststoffen, zodat we niet bijdragen aan de upstream-effecten van de productie van kunststoffen uit petrochemicaliën.”

Tijdens een bezoek aan het internationale hoofdkantoor in Poole, een badplaats aan de zuidkust van Engeland waar het merk werd opgericht, kon ik zien hoe Lush zijn producten recyclet. Zoals ik al snel leerde: niets gaat verloren. De plastic mallen die worden gebruikt om bijvoorbeeld bath bombs en shampoobars te vormen, worden gebruikt totdat ze niet meer werken – en vervolgens geplet en gesmolten om nog meer mallen te maken.

Naast het produceren van minder afval, zet Lush zich in voor het verbeteren van de omgeving waarmee het omgaat. Het merk streeft ernaar de biodiversiteit en ecosystemen te begrijpen van de gebieden waar het zijn natuurlijke ingrediënten vandaan haalt, en het team werkt samen met boeren om ervoor te zorgen dat ze op een symbiotische en niet-extractieve manier met deze omgevingen omgaan.

“We investeren echt in de grondstoffen en kijken hoe we de landbouwprocessen kunnen veranderen of een aantal dingen kunnen ondersteunen die al gebeuren”, zegt Shum. “Soms gaat het daarbij om het in het wild oogsten van bepaalde grondstoffen, wat ook helpt dit ecosysteem te beschermen en het levensonderhoud veilig te stellen. We overwegen welke extra voordelen er zijn om een ​​landbouwsysteem te helpen veranderen en transformeren, of om een ​​landbouwsysteem te ondersteunen dat echt goed werk doet.”

Streef ernaar om beter te worden

Lush is in staat om voortdurend de grenzen te verleggen omdat het volledig onafhankelijk is. Door controle te houden over elk aspect van het bedrijf, kan het merk binnen zijn eigen visie werken.

“We zijn absoluut niet van plan om naar de markt te gaan”, zegt Bird. “Aandeelhouders zouden kunnen zeggen: ‘Nee, je kunt dit niet doen zonder verpakking, omdat mensen verwachten dat hun producten een verpakking hebben.’ Nee, we doen het naakt. Wij doen het solide. We gaan mooie ingrediënten gebruiken. Onze producten zelf zullen meer kosten dan de meeste andere producten op de markt vanwege de ingrediënten die we gebruiken. Wij overweldigen onszelf niet met goedkope ingrediënten. Maar dat kunnen we wel doen, omdat we aan niemand anders dan onszelf verantwoording hoeven af ​​te leggen.”

De manier waarop Lush zich gedraagt ​​heeft – en zal invloed blijven uitoefenen op – de manier waarop andere bedrijven in de branche bestaan ​​en wat consumenten verwachten van de merken die ze kopen.

“Het zuurverdiende geld dat je aan je schoonheidsroutine uitgeeft, gaat niet alleen naar de aanschaf, maar stroomt door de hele supply chain. Met je aankoop financier je telers en producenten die verder gaan dan alleen plastic en winst”, zegt Halls. “We willen onze klanten de zorgen wegnemen, zodat ze weten dat ze geen schade toebrengen aan mensen, dieren of de planeet als ze bij Lush winkelen. En zodra je je waarden begint af te stemmen op die van gelijkgestemde merken, zul je merken dat je een meer bedachtzame consument wordt.”

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *