Hoe je oude kleding kunt recyclen zonder dat je een naaimachine nodig hebt

By | September 18, 2023

AHoe verder we ons verwijderen van fast fashion, hoe populairder het wordt om milieubewuste of tweedehands items te kopen. En ja, je kunt tassen kopen die gemaakt zijn van duurzame materialen zoals jute en plantaardig geverfde suède schoenen. Maar de goedkoopste en meest duurzame optie is om nieuwe liefde te blazen in de kleding die je al hebt. In plaats van jeans met gaten of pilly-truien weg te gooien, kun je ze een leuke en eenvoudige opfrisbeurt geven.

Remade in Brooklyn, een remakerruimte in Williamsburg, Brooklyn, draait helemaal om upcycling. Tijdens de evenementen kun je leren hoe je je kleding kunt repareren, zomen en opnieuw ontwerpen, zoals ik deed tijdens een sessie met Adriene Booth, een Remade-vrijwilliger in Brooklyn. Ze hielp me met het omzomen en het toevoegen van een langere split aan een rok die ik nog nooit had gedragen, omdat hij nooit precies goed zat. Nu we allemaal thuis blijven, wat is een beter moment om voor je oude kleding te zorgen? Booth, een naaister en handwerkster die gebruikte blazers recycleert op haar website Maybe is Now, deelt hieronder haar eenvoudigste tips.

5 eenvoudige upgrades om oude kleding te upcyclen zonder naaimachine

1. Knopen opnieuw naaien of vervangen.

Het enige wat je nodig hebt is een naald en draad. Het vinden van knopen die je leuk vindt, kan helpen die oude blouse die er zogenaamd oud uitziet, op te fleuren. “Als je knopen verwisselt, kun je knopen van een ander kledingstuk met de juiste maat gebruiken of speciale knopen kopen in naaiwinkels”, zegt Booth. Ze geeft de voorkeur aan naaibenodigdhedenwinkels zoals die in het Garment District in New York boven grote handwerkwinkels, omdat ze een veel betere selectie hebben. Winkel online of bel een plaatselijke winkel om te zien of ze verzending aanbieden en telefonisch betalen.

2. Repareer of plug gaten.

“Scheuren in jeans en broeken kunnen eenvoudig worden gerepareerd met opstrijkbare patches”, zegt Booth. Opties zoals Loops & Threads Assorted Denim Patches ($ 4) bieden voldoende keuze. “Kies een lapje dat veel groter is dan de scheur en een soortgelijke kleur heeft als het kledingstuk”, zegt ze. “Volg de instructies van de fabrikant en strijk de patch van binnenuit over de scheur.” Je kunt er ook plezier mee hebben en met de hand een contrasterend stukje stof opnaaien voor een heel Free People-achtige look, of een nieuwigheidspatch zoals deze Bevestig een cactuspatch ($ 8) aan de buitenkant van het kledingstuk.

3. Verwijder de mouwen en kraag.

Als het weer warmer wordt, kijk dan nog eens naar enkele van je oude T-shirts en begin met knippen! “Dit werkt heel goed op T-shirts, omdat de stof een beetje oprolt en niet rafelt”, zegt Booth. Markeer zorgvuldig waar u wilt snijden met kleermakerskrijt ($ 6). Gebruik een zeer scherpe en schone schaar en knip langzaam en voorzichtig. (“Je kunt altijd meer afknippen, maar je kunt niet terugknippen wat je al hebt afgeknipt”, merkt Booth op.) Dit is geweldig voor T-shirts met onomkeerbare putvlekken of te strakke mouwen.

4. Gebruik een truischeerapparaat

Niets is vervelender dan een trui vol pillen. Als je, net als ik, ooit hebt geprobeerd ze allemaal een voor een uit te trekken, is de verveling genoeg om het op te geven en de trui in de prullenbak te gooien. Het blijkt dat daar een tool voor bestaat. “Koop een truienscheerapparaat om pillen uit je truien en andere wollen spullen te verwijderen”, zegt Booth. “Er zijn handmatige, elektrische en op batterijen werkende modellen.” Deze Conair Fabric Defuzzer ($12) werkt op batterijen en heeft drie Instellingen om de scheerdiepte te wijzigen voor verschillende soorten stoffen en een verwijderbare pluizenvanger.

5. Verwijder oude vlekken met afwasmiddel

Volgens Booth kun je vlekken op kleding vóór het wassen spotten om oudere vlekken en vetvlekken te verwijderen. “Test de zeep altijd uit op een verborgen deel van de stof om er zeker van te zijn dat deze niet vervaagt”, zegt ze. En daarmee heb je een kledingstuk dat niet alleen als nieuw is, maar ook echt beter.

Zo style je je Outdoor Voices-jurk voor de winter. Deze superleuke, duurzaam gemaakte leggings kosten slechts $ 25.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *